Přejít na obsah

1.9 TDi 81kW Klepanie a slaby tah


Doporučené příspěvky

Dobry den pred nedavnom som kupil octavku a ma par problemov s ktormi si neviem dat rady tak sa skusim opytat tuna.

Pr1: Klepe, ale hlasno a silno intenzita klepania sa meni spolu spidavanim plinu. Ak pridam klepe viac a klepanie sa zosilnuje ked idem do otacok zhruba niekde pri 3000 takmer uplne prestane z nicoho nic, Ak idem z kopca bez plinu so zaradenou rychlostou klepe velmi minimalne (menej ako pri volnobehu). Bolo mi povedane ze to budu hydrostely ale ked som auto kupil klepalo inak (menej) a to mohly byt hydrosteli ale teraz je to uplne ine klepanie.

Pr2: Nema tah. Diagnostika pise ze podla hodnot paliva a vzduchu ma 50kw pod zatazou. Variabilita na turbe sa hybe do 3/4 posledna stvtina je zatuhnuta. Diagnostika tiez ukazala ze pri zatazi turbo tlaci 15psi co je spravna hodnota podla tabuliek.

ps: po kupe auta tahala v pohode do 4000ot po zhruba mesiaci z nicoho nic prestala tahat do otacok pri jazde da 3000ot a koniec a uz sa neda niako dostat na vyssie otacky.

Za vsetky rady dakujem a neskor ak by trebalo prilozim neake prilohy (video so zukom alebo nieco)

Odkaz ke komentáři

nabehane ma nieco okolo 350tis km motorovy olej pravidelne meneny rovnako aj vsetky filtre momentalne je tam 5w50 mobil1 turbo taha olej do sania a variabilita je zo 1/4 zatuhnuta (uplne na konci) 

po odpojeni vahy vzduchu a jazde cca 20 min sa nic nezmenilo jazdilo to uplne rovnako aj ked mala trosku hrubsy zvuk z vyfuku 

egr a sanie zanesene niesu (mal som to rozobrate a egr som precistil ci funguje neviem)

Odkaz ke komentáři

Ohledně klepáni jsme si na 81kW taky mysleli, že je něco s rozvody a byla to rozpadlá dvouhmota. To nás vůbec nenapadlo, byla tam asi rok a pár km. Na volnoběh strašný rachot, přidání plynu, utichlo ... . Rachot to byl brutální, jak potkaný motor. A myslí, že ani nepomohlo sešlápnout spojku.

Upraveno uživatelem HONZAV1
Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Problem vyrieseny nasledovne: Slaby tah a zle spravanie motora sposobene vahou vzduchu hned po vymene sa autu vratil vykon (diagnostika nic s vahou nevypisala). Klepanie bolo sposobene 1 hydrostelom (po vymene vsetkych je klepanie prec). Po vymene turba za repasovane je motor ako novy. Variabilita na starom turbe mala problem sa otvori niekedy sa otvorila naplno inokedy nie.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...