Přejít na obsah

1.6mpi75 - válec 1 a 4 vynechávání zapalování + další

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

mám najeto 195k, Ovečka mi dřív jen sem tam (jednou za uherák) cukla, hlavně při jízdě do kopce, plyn nedával výkon (možná ztráta tlaků), ale během vteřiny tří to naskočilo a fungovalo. Svítila mi tedy dlouho kontrolka motoru, asi Lambda. Ovečka si ráda vzala už nějaký ten olej. cca 500ml-1k km. Kamarád technik mi vyměnil lambdu, váhu vzduchu a kontrolka zhasla a cca 2k km auto jelo perfektně. Před pár dny ale začala tu a tam ztrácet výkon na delší dobu, pak se to zase chytlo. Při té ztrátě je výkon pryč, do kopce můžu jet tak na 1. rychlost, auto chrochtá, nejede, hučí otáčky jsou normální. Myslel jsem že by mohl být problém i s palivem, které se nedostává do motoru, tu a tam mi teď diagnostika napíše chudé palivo... Zkoušel jsem do toho lít i 100 benzín a to samé včera, včetně asi 20 minut hororové jízdy bez výkonu, než se zase chytla a pak sporadicky střídala režim funguju korektně/nemám výkon a jsem zralá na 1 2 ... 

Na diagnostice mi to hodilo( nejspíše i před opravdou, ale o dost méně) vynechávání zapalovaní 1. a 4. válce. Cívka zapalování, jedna její část či? Někde jsem načetl, že problém s cívkou u Ovečky postihuje dva válce zároveň a to buď 1 a 4 nebo 2 a 3. Technik říkal, že svíčky jsou prý od oleje, tak třeba proto tam nevzniká jiskra, ale nevim jak u cívky... Vzhledem k najetým km, bych to viděl asi na generálku motoru (doporučeno i mým technikem) a kontrolu vymletí válců kvůli oleji? Nejsem technik, tak jen hádám. Otázka je co to obnáší? Můžu teď zkusit nechat civků, svíčky, kabely k tomu a nechat udělat generálku pak někdy, až bude víc času nebo budu mít dovolenou nebo by se to muselo pak měnit znovu? Hádám, že budou v pytli těsnění motoru a musí se měnit i rozvody, i když byly měneny před ca 50k km. Jinak kody chyb:

16684 vynechávání zapalování nepravidelné-vícenásobné

16688 válec 4 vynechávání zážehu

16685 válec 4 vynechávání zážehu

16555 system odmerovani paliva - system prilis chudy (nova)

16514 řada válců sonda 1 chyba v el obvodu. (Sonda byla vyměněna ta vepředu - že by byla špatná ta vzadu, kabely - jen obcas nyni)

Ptám se tu na radu proto, že můj technik má teď dost starostí s barákem a zaměstnáním a nemá teď na zkoumání problému nebo opravu čas... V autorizáku by si za to řekli kolik? Peníze problém nejsou, ale když člověk může ušetřit... Ovečky se zbavovat nechci, máme spolu dobrý vztah a dovezla mne vždy a všude. 🙂 Případně máte doporučení na někoho důvěryhodného z ústeckého kraje? Jsem z Chomutova. Díky za tipy co s autem, případně  doporučení.

Upraveno uživatelem Wakizashi
doplneni infa
Odkaz ke komentáři

Ahoj Mam stejny motor AVU najeto 470tkm (chci stim jezdit dokud nedojde ropa) a uplne s tebou soucitim ze to chces opravit. Moje Octavie kompresni tlaky nic moc na 4. valci jinak ok. Uz nekolik let pri castejsi vymene svicek to slape jak hodinky kazdy den a 2krat za rok to dojede z Anglie to CR a zpet.

Nedavno jsem resil vicenasobne vynechavani a vynechavani na 1. a 4. valci. U me to byla spatna civka.

Ja bych ti dopurucil nasledujici:

Zmer kompresni tlaky a tlak paliva. Jestli budou ok tak vymen civku kabely a svicky

Pak tu napis co jsi zjistil.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, díky za odezvu. Mám motor BFQ, myslím. Mně přijde divné, že problém s vynecháváním válců to tu a tam házelo i předtím, když auto jezdilo tak nějak normálně (cívka KO tedy bude stejně, jen to méně táhlo obecně, ale jelo). To omezení výkonu teď, kdy to skoro nejede... Není to nouzový režim? Rozsvítí se kontrolka motoru (ta pak zhasíná nebo zůstane rozsvícená) a ikona trojúhelníku s kolečkem. Po vypnutí motoru obě zhasnou. Mi přijde zvláštní, že auto občas funguje, občas ne... Nemůže to být jen třeba senzor klikové hřídele? Chyba s palivem  špatné čerpadlo už? Ale to by to zlobilo asi pořád a nestřídalo to režim, kdy auto jede/jede naprd.

Každopádně minimálně to s výměnou cívky, svíček a kabelů chci udělat. Kdybych pak dělal generálku, musí se tohle měnit znovu? Případně ty rozvody, když mají 50k najeto? Měnil jsem ve 130k km.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, moc nad tim nepremyslej dopredu a vymen tu civku, svicky a kabely. Samodrejme neco kvalitniho zadny cinsky sunt. Civka, kabely a svicky jsi samozdrejme muzes nechat a po pripadne generalce.

Civka je spotrebni vec. mi uz odesla 2x

Kdyz to nepomuze tak vymen palivovy filtr a kdyz furt nic tak dumej dale.

Zmer kopresni tlaky kdyz budou hodne nizke tak uvazuj o genegalce. Ty kompesni tlaky bys mohl zmerit i pred tim nez budes menit tu civku a svicky.

Zmer tlak paliva kdyz bude nizky tak nech zjistit jestli za to muze regulator tlaku paliva nebo cerpadlo a vymen co je treba.

Jestli kompresni tlaky a tlak paliva bude ok tak pak budes muset dumat dal. Nejake dalsi veci me napadaji ale ty bych napsal priste podle toho ktere chyby se ti budou vracet v diagnostice.

Na tento motor je relativne levna rozvodova sada tak vubec nema smysl uvazovat o tom tam davat zpatky rozvody ktere maji najete 50t km. Jestli chces zachovat remen, a usetrit pak stovek,  tak vymen napinaci kladku a presved se ze vodni pumpa je ok.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj, děkuju za zprávu. Civky, svíce, kabely vyměněny a zatím se na moji diag neukázaly. Akorát tam visí stále  chudé palivo 16555. Resetoval jsem to, dal tomu 10 min jízdu domů a stačilo to na tuhle chybu. Auto tu chvíli jelo ok, po výměně dílů mi přijde, že je rozhodně živější. 

Známý, který mi dělal  diag s nějakým dražším univerzálem, říkal, že tlaky paliva a válcu ok - při pozici 1, tedy bez chodu, ale VAG by byl asi lepší... Typy, kde jinak začít kromě diagnostiky v autorizáku? 

BTW, který kabel potřebuju, když mám stáhnutý VAG v PC, aby to korektně fungovalo. Stačí jedna verze pro spolehlivé načtení chyb a jedna pro funkčnost pokročilých funkcí a ladění parametrů. Díky. 🙂

Odkaz ke komentáři

Ahoj, super ze ti to jede trochu lepe.

Moje auto pred par tydny zacalo za studena trouchu skubat a za tepla je to ok. Nicmene je to horsi kazdym tydnem. Doufal jsem ze za to muze spatna svicka na 4. valci ale dneka jsem zjiztil ze se mi taky vraci pouze chyba 16555 jako tobe. 

Podle Roch-tech stranky by za to mohla byt vaha zduchu nebo prisavani vzchudu mezi vahou vzduchu a motorem.

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16555/P0171/000369

Zitra zkusim neco omrknout a snad na neco prijdu.

Jinak doporuckuji cabel VAG HEX CAN at mas co nejvice funkci. Kabel KKL je ok na precteni chyb ale jinak je hodne omezeny.

Upraveno uživatelem Pajaaa6608
Odkaz ke komentáři

Ahoj Pajo, Díky, dej pak vědět, co ti to vyřeší. Někde jsem našel, že by 16555 mohlo dělat zase x věcí... Výměna váhy proběhla a dle technika-kamaráda odstranila ikonku "ponorky" z palubky. Měnil tedy i první Lambdu... Nějak jsme to nerozebírali, možná vyměnil Lambdu, zjistil, že ikona stále je a pak zkusil váhu. Kdo ví... Na palubce teď nesvítí nic. Někde jsem našel, že by 16555 mohlo dělat zase x věcí... Zkusil jsem zatím vyměnit těsnění sání, někomu to pomohlo, u mne bez úspěchu.  🙂

Odkaz ke komentáři

Ja jsem zatim na nic neprisel. Dival jsem se na Long Term a Short Term Fuel Trims (sorry nevim jak se to rekne presne cesky) a zjistil jsem nasledujici:

Long Term Fuel Trim se drzi na +3%

Short term Fuel Trim se drzi na +25% pri volnobehu a pri zvysenych otackach cca 3000RPM se pohybybe kolem +10%

Jestli muzes zkus udelat podobny test.

Mi na pristrojovce taky nic nesviti jen se mi vraci tahle chyba a za sdudena nepravidelny chod, za tepla ok.

16555 - Fuel Trim; Bank 1 
            P0171 - 35-10 - System Too Lean - Intermittent

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdravim, jen prinasim info po delsi dobe. Muj problem vyresen. Jedno tesneni mezi hlavou motoru a sanim prisavalo falesny vduch, overil jsem to kourovym testerem. Tesneni jsem dal nove a vse OK. Tesneni tam bylo jen neco malo pres rok takze moc nevydrzelo. Dal jsem stejnou znacku jako posledne, protoze jsem to mel uz koupene, takze ocekavam za rok stejny problem 🙂

Upraveno uživatelem Pajaaa6608
corection
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...