Přejít na obsah

Zvuk tekoucí vody při startu a vypnutí motoru

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám škodu octavii 3 generace, combi, rok výroby 2017, facelift, motor 1.6tdi 85kw, nájezd 202 000km

Před měsícem se mi po startu motoru začal ozývat něco jako zvuk tekoucí vody, zvuk šel od středu palubní desky.

Auto jsem zavezl do autorizovaného servisu škoda, kde mi zjistili, že je zanesený výměník tepla a taktéž že u něj utíká chladící kapalina, taktéž pravá půlka auta netopila.

Řekli mi, že mi výměník tepla vymění a celý okruh propláchnou/vyčistí.
Dnes jsem auto ze servisu přebíral s tím, že mi řekli, že ten zvuk už není tak znatelný, nicméně ho lehce půjde slyšet vždycky, protože je to prý normální, teď nevím jestli nezmiňovali něco o nějakém čerpadlu jako důvodu, či co.

Chtěl bych se zeptat, jestli tento zvuk je opravdu normální - je pravda, že teď jde slyšet fakt potichu a jen když se zaposloucháte při startu a při vypnutí motoru. Ptám se, protože auto chci za chvíli prodávat - abych nemusel zlevňovat z prodejní ceny.

Děkuji!

Odkaz ke komentáři

ve výměníku je stále vzduch (je zavzdušněný) a jakmile se nastartuje/vypne motor, pohybem kapaliny skrz výměník slyšíš jak se to tam hýbe

sám mám po výměně výměníku protože auto blbě topilo (rok výroby taky 2017) a  taky mi to teď dělá. 2x provedeno odvzdušnění přes VAG a stále to slyším

třeba tu má někdo tip jak to eliminovat úplně 

Upraveno uživatelem potoks
Odkaz ke komentáři
před 17 minutami, potoks napsal:

ve výměníku je stále vzduch (je zavzdušněný) a jakmile se nastartuje/vypne motor, pohybem kapaliny skrz výměník slyšíš jak se to tam hýbe

sám mám po výměně výměníku protože auto blbě topilo (rok výroby taky 2017) a  taky mi to teď dělá. 2x provedeno odvzdušnění přes VAG a stále to slyším

třeba tu má někdo tip jak to eliminovat úplně 

Děkuji za odpověď. 

Máme tím pádem podobný problém, blbě řečeno, aspoň v tom nejsem sám. Myslíte, že by tuto ne úplně příjemnou "vlastnost" při startu/vypnutí motorou mohl řešit kupující?

Máte ten samý motor jako já, popřípadě s jakým nájezdem? Po tom, co Vám to vyměnili a vyčistili, vrátil se problém zpět, nebo už je to od té doby opravy jenom dobré?

PS: Já jsem dokonce musel i minulý rok měnit celý intercooler.

Hodně šťastných ujetých km přeji.

Odkaz ke komentáři

zda to bude kupující řešit nevím, záleží jaký bude pedant 😊 

motor mám 2.0tdi, nicméně tato "závada" (zanesený výměník) nesouvisí s konkrétním motorem ale s chladící kapalinou. na internetu je k tomu plno článků. teď už tam mám g12evo tak doufám že se to nebude opakovat.  výměna byla loni, takže uvidím tuto a příští zimu..

před výměnou mi to nedělalo zvuky, ani jsem neměl úniky kapaliny, auto pouze špatně topilo (obě strany). proplach systému jsem nedělal, měnily se u toho rozvody tudíž všechna kapalina ven

příští týden budu měnit olej a u toho ještě chladič oleje (pravděpodobně bude taky zanesený) zvedá se mi od loňska víc teplota oleje (na dálnici leze až ke 120, což dřív nebylo) a dočetl jsem se že to může být tímto 

Odkaz ke komentáři
před 11 minutami, potoks napsal:

zda to bude kupující řešit nevím, záleží jaký bude pedant 😊 

motor mám 2.0tdi, nicméně tato "závada" (zanesený výměník) nesouvisí s konkrétním motorem ale s chladící kapalinou. na internetu je k tomu plno článků. teď už tam mám g12evo tak doufám že se to nebude opakovat.  výměna byla loni, takže uvidím tuto a příští zimu..

před výměnou mi to nedělalo zvuky, ani jsem neměl úniky kapaliny, auto pouze špatně topilo (obě strany). proplach systému jsem nedělal, měnily se u toho rozvody tudíž všechna kapalina ven

příští týden budu měnit olej a u toho ještě chladič oleje (pravděpodobně bude taky zanesený) zvedá se mi od loňska víc teplota oleje (na dálnici leze až ke 120, což dřív nebylo) a dočetl jsem se že to může být tímto 

Ohledně té chladící kapaliny, to je dobrá poznámka, protože já auto kupoval v roce 2020 a mělo najeto 145 000km, takže je možné že předchozí majitel tam lil nějaký sajrajt a proto se mi to celé zaneslo. Mechanik ze škodováckého autoservisu mi přímo doporučil lít G13, taktéž ho tam teď naplnil při servisu. Takže jsem si koupil tu G13 taky.

Zrovna jsem se s ním ještě teď bavil a řekl mi, že je možné, že až najedu 500-1000km, tak se mi celá soustava ovzdušní sama a zvuk přestane úplně. Dám kdyžtak vědět.

Dejte prosím vědět, jestli se to změnilo po výměně toho chladiče oleje.

Odkaz ke komentáři

nemusíš mě citovat, nikdo jiný tu nepíše 😉

nelil tam sajrajt, nejspíše tam byla z výroby stále g12, která právě toto způsobovala. jak jsem psal, na netu toho je spousta, stačí pohledat. ano je možné že po ujetí pár tkm se to odvzdušní samo

mechanik ze škoda servisu doporučil g13? škoda má g12evo.. a toho bych se držel, drahá není 

chladič oleje nemá žádný vliv na ty zvuky. max na tu teplotu oleje

Odkaz ke komentáři

jasně, nebudu, jsem zde nový, děkuji za tip 😁

každopádně děkuji za poměrné otevření očí ohledně té problémové g12, najednou mi to začlo dávat smysl

uvidíme jak to bude dál.. ohledně té chladící kap. říkal mi, že tam nalil g13, tak budu pokračovat v g13 a věřit v to, že to už bude dobré nadobro
hledal jsem taktéž na internetu a jsou diskuze o tom či lít g12evo či g13, řekl bych že obě odpovědi jsou správné, škodovka taky prodává jako originál tu g13, jen se teď obtížně na eshopu hledá, protože je vyprodaná, viz odkazy níže

https://octaviaclub.cz/clanky/chladici-kapalina-do-auta/

https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/chladici-kapalina-skoda-g13/p/3T0080010

s tím olejem jsem to špatně přečetl 😅

Upraveno uživatelem Pavel_
Odkaz ke komentáři

jak často a kolik myslíte že budete dolívat? pokud nebude někde únik tak to pouhým dolíváním nevyměníte do konce životnosti auta

nevím jak se znáte s tím mechanikem ze škodovky, ale prvně bych řešil s ním proč tam lil g13

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...