Přejít na obsah

Neschopné servisy? Nikdo nespraví špatné startování?

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám takový problém který se snažím vyřešit už asi 2 - 3 měsíce. Jsem totální laik takže tady hledám spíše nějakou útěchu, možná doporučení? Někoho šikovného?

Mám Škodu Octavii 1 2004, 1.6 75 kW benzín + LPG, najeto cca 247 tisíc

Začalo to tím, že čím tepleji bylo tím auto hůře startovalo:
Příklad 1.: Ráno, 20 stupňů, auto ve stínu. -> Nastartuju hned po otočení.
Příklad 2.: Auto stojí na sluníčku (nebo je více teplo), zahřeje se. -> Už nechce startovat.
Příklad 3.: Ráno nastartuji slušně. -> Další starty jsou ale horší. 
Mám pocit že se to zhoršuje...

• Zároveň pokud auto vypnu a nastartuju cca do 5 minut, chytne hned. Jakmile je časová prodleva delší (zajdu si nakoupit) -> opět startuje příšerně.
  • 2× se mi stalo že jsem otočil klíčkem, pod kapotou cosi ...prdlo..bouchlo..střelilo... a objevil se odtud dým.
  • Startuji s plynem na podlaze, jinak by to ani nechytlo, pak se sice objeví kouř od výfuku, ale to se dá čekat.
  • Auto startuje samozřejmě pouze na benzín
  • Jezdí velmi slušně, to mi řekl i každý servisák 😄 , spotřeba 6,6 l/100km, snad jen jestli není lenivější? Ale to nedokážu říct s jistotou.
  • na palubce svítí EMISE DO DÍLNY! a kontrolka motoru -> občas svítí, občas nesvítí. (kód chyby neznám 🤷‍♂️)

Baterka je dobrá. Startér točí jak o duši. Během těch 3 měsíců jsem jezdil pouze na benzín, měl jsem v nádrži i čistič palivové soustavy BG 208 44K Fuel System Cleaner PLATINUM 325ml. 

Co jsem tak dočetl na různých fórech mohly by to být kapající vstřiky, labda sonda, katalyzátor, řídicí jednotka?

Mám částečně po STK, tam jsem neprošel jen kvůli brzd. EMISE v pořádku.

No a teď ty prokleté autoservisy....

Jsem z Ostravy, takže jsem tu už objel pár servisů a žádný z nich nevyřešil můj problém.

1. Autoservis [8000,-]-> nějaké výměny teplotních čidel, přetěsnění výfuku.. ještě nějaké opravy mimo (filtry, oleje,..)
  2. Autoservis [500,-]-> přetěsnění kolem motoru
  3. Autoservis (LPG revize) [450,-]-> pán tvrdí že lpg na to nemá vliv, prodloužili dobu po startu než se auto přepne na LPG
  4. Autoservis [200,-]-> opět přetěsněno
  5. Autoservis [6751,-]-> pán tvrdil jak je tohle běžné u LPG, že už to dělali. Mimo to, říkal teda že to má nepravidelný chod, a že to nejede na všechny válce. Vyměnil teda palivové čerpadlo, palivový filtr, zapalovací kabely a zapalovací svíčky. -> vyřešil se možná ten chod, starty ne

Přikládám videa:

https://www.dropbox.com/scl/fo/hnnu7z3jaauq6m82y2xsf/ABtu0UxGgzjbJ-FQRa2o6wk?rlkey=s18pgccoy91m8ncen9vqm7l9v&st=jwwgq5z5&dl=0

Upraveno uživatelem TenLuko
chyba
Odkaz ke komentáři

Jako první bych odpojil napájení ŘJ LPG, aby se tato umrtvila a auto muselo přemýšlet jen na benzín. Může se stát, že se jednotky teoreticky mohou ovlinit.

Následně bych najel nějakou desítku kilometrů a nechal načíst závady. Nevím, podle čeho kdo usoudil že je vadné palivové čerpadlo, ale pokud nejde správně jiskra do válce, odpojí se do něj přívod paliva - vstřik nevstřikuje. Ze zkušenosti se stejným autem BA/LPG (neříkám, že to tím je), byla vadná cívka a to několikrát. Můj plynař mi říkal, že musí nastavovat knot svíčky jinak, než u benzinu, resp. předpisu výrobce, protože se tím velmi zatěžuje právě cívka. Pokud toto nepomůže a při provozu na benzin pořád problém, pak bych ostříkal sání čističem brzd za běhu motoru, pokud se změní chod, je nějaká netěsnost. Pokud vše OK, potom může být problém i se vstřikovači benzinu, kamarád má stejné auto s podobným nájezdem ale jen BA, ale hodně krátké trasy a měl totálně zaneřáděné vstřiky, nechal je někde v HK vyčistit a jezdí jak za mlada - je pravda, že mu to žere hodně oleje.

Odkaz ke komentáři

trochu přispěju.Když k nám na servis přijede auto s LPG,mám  hrůzu v očích a nechci do toho jít a proč?

Ať je to jakékoli auto,ale zůstaneme u Octávie 1,má v jednotce jednu,max dvě chyby od kterých se dá odrazit.Když je to auto na LPG,je jich od shora až dolů.

Děs.

Souhlas---odpojit ´plně jednotku LPG,vymazat závady,najet pát stovek KM  a pak načist.

Od toho se pak odrážet.

každý vidí ,že LPG má pouze vliv na mazání,proto dává různé přimazávací nádržky s olejem,ale co je schopno udělat s gumovými věcmi už nikdo neřeší-takže kontrola membrán ve směšovači,různé těsnění kvůli přisávaní falešného vzduchu atd

Odkaz ke komentáři

Já bych to zas tak zle neviděl :).  Na Octavia 1 s tímhle motorem najeto celkem asi 330tis bez opravy motoru, LPG asi 270tis. a pouze 2x měněna cívka. Na Berlingách, které mám sám, nebo v okolí najeto asi 600tis. dohromady a nikdy jsme nic od "gumy"/těsnění neřešili. Je to asi o modelu auta/typu motoru a systému LPG resp. vstřikování. Přimazávání jsem nikdy neměl/nemám. 

Odkaz ke komentáři

Měl jsem 74kW, teď mám 75 BSE a jsou to neskutečný držáci. 

U špatných startů se prvně řešilo čidlo teploty, pak svíčky (teplejší), kabely(s uhlíkovým jádrem), cívka(měla prasklinu).

Postupoval bych i dle kolegů výš: 

1, diagnostika

2, natvrdo odpojení jednotky plynu a pak startování - to by nás zajímalo video

Ve videu dle zvuku tam buď nejde palivo, nebo jiskra. Přikláním se k tomu, že ŘJ plynu získala z nějakého čidla podmínku pro odpojení benzínu a startuješ jen na plyn. Proto bych ji odpojil a pokud budou starty OK, bude to díky tomu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...