mysak44 Odesláno Březen 23, 2015 Sdílet Odesláno Březen 23, 2015 Prosím o radu. Po zasunutí klíče do sp skřínky nebo nastartování mi začne u spolujezdce v palubce něco hlasitě tukat, někdy dost dlouho a opakovaně. Větrák mi běhá v pohodě, i když sem ho vypojil z elektriky ťuká to pořád. Klimu mám manuální, auto 1.9 r.v 2006. Všiml jsem si, že když měním knoflíkem teplotu tak slyším vrčet motůrek (to nebývalo) a takové jemné poťukávání - po zastrčení klíčku toklepe hlasitě. Dělá to když je nastaven teplejší vzduch, při studeným je v klidu. Díky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gregy Odesláno Březen 23, 2015 Sdílet Odesláno Březen 23, 2015 Jirka313: to klepání dělá některá z klapek. Myslí si, že je otevřená a začne se zavírat. Dělá mi to občas taky. Byl jsem na diagnostice, nic nezjistili, nastavili mi původní polohu klapek a stejně to dělá. Ale jen párkrát za měsíc, ani to nejde slyšet, když mám puštěný radio. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka313 Odesláno Březen 23, 2015 Sdílet Odesláno Březen 23, 2015 Jirka313: to klepání dělá některá z klapek. Myslí si, že je otevřená a začne se zavírat. Dělá mi to občas taky. Byl jsem na diagnostice, nic nezjistili, nastavili mi původní polohu klapek a stejně to dělá. Ale jen párkrát za měsíc, ani to nejde slyšet, když mám puštěný radio. jo me to dela jen kdyz pod 5 sttupnu.. jak je teplo je klik. A diagnostika mi taky nic nepise. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gregy Odesláno Květen 29, 2015 Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 Dnes jsem taky vyčistil větrák, protože rachotil. Nestačil jsem se divit, kolik v něm bylo bordelu. Tak to trochu oživím a doplním o fotky. U spolujezdce se odstraní ten pěnový dekl (2 plastové šroubky): Ventilátor se nachází vpravo. Odpojí se konektor. Zmáčkne se plastová páčka a otočíte za ní s celým ventilátorem (teď nevím kterým směrem, zjistíte to při demontáži). Ten se uvolní a vytáhnete ho ven. Pokud máte druhý typ, tak ten drží ještě 1x šroubek. Znečištěný :( Vyčištěný :) Napřed jsem ho vysál, vyfoukal kompresorem, přejel hadrou a nakonec jsem ložisko nastříkal WéDéčkem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Bandy Odesláno Červen 28, 2015 Sdílet Odesláno Červen 28, 2015 Viete mi poradit ako sa vyberaju bocne ofuky okien z palubovky DIK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zelo7 Odesláno Červen 29, 2015 Sdílet Odesláno Červen 29, 2015 Tie sa len vypáčia, treba ich ťahať smerom k sebe. Ide to dosť ztuha. Ale bacha - v miestach kde je to bočné koliečko na nastavovanie výšky fúkania tak tam nepáčiť lebo sa poškodí plastové tiahlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest szabados Odesláno Leden 5, 2016 Sdílet Odesláno Leden 5, 2016 Dnes jsem taky vyčistil větrák, protože rachotil. Nestačil jsem se divit, kolik v něm bylo bordelu. Tak to trochu oživím a doplním o fotky. U spolujezdce se odstraní ten pěnový dekl (2 plastové šroubky): návod 1.jpg Ventilátor se nachází vpravo. Odpojí se konektor. Zmáčkne se plastová páčka a otočíte za ní s celým ventilátorem (teď nevím kterým směrem, zjistíte to při demontáži). Ten se uvolní a vytáhnete ho ven. Pokud máte druhý typ, tak ten drží ještě 1x šroubek. návod 2.jpg návod 3.jpg Znečištěný :( návod 4.jpg návod 5.jpg Vyčištěný :) Napřed jsem ho vysál, vyfoukal kompresorem, přejel hadrou a nakonec jsem ložisko nastříkal WéDéčkem. návod 6.jpg návod 7.jpg perfektní! díky! včera jsem jej vyndal a očistil, namazal jen jsem byl trošku zbrklejší při demontáži... rval jsem to natvrdo ven, netočil dokolečka :/ ale nic zásadního jsem tím nedodrbal poslední dobou mi pískal celou cestu, cca hodinu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa Kvapil Odesláno Leden 5, 2016 Sdílet Odesláno Leden 5, 2016 Já jsem ventilátor vyčistil a promazal WD na podzim a teď v mrazech začal zase pískat. Má na to, jestli píská víc, nebo míň i vliv rozjezd, brzda, jízda vlevo, vpravo. Mám ho zkusit namazat něčím jiným, nebo ho vyhodit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zelo7 Odesláno Leden 6, 2016 Sdílet Odesláno Leden 6, 2016 Skus este silikonovy sprej. Ten by mal byt lepsi ako WD, lebo urobi odolnejsiu klznu vrstvu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest szabados Odesláno Leden 6, 2016 Sdílet Odesláno Leden 6, 2016 samotné wd je asi to nejhorší. to prostě steče, vyprchá já měl po ruce od wd teflonový, tak uvidíme... a tu špičku osičky, která vypadala mírně rezavá jsem se snažil lithiovou, která je asi nejlepší, ale zase se špatně dostane dovnitř čas ukáže :) Já jsem ventilátor vyčistil a promazal WD na podzim a teď v mrazech začal zase pískat. Má na to, jestli píská víc, nebo míň i vliv rozjezd, brzda, jízda vlevo, vpravo. Mám ho zkusit namazat něčím jiným, nebo ho vyhodit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.