Přejít na obsah

Tuhé servořízení

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

zkusím se zeptat i na serioznějším fóru, jelikož rady "odborníků" na Facebooku často neoplývají přílišnou erudicí :-)

Mám tři jedničkový Ovce, z nichž na dvou jde těžko řízení. Nevydává žádné zvuky, neteče, jde plynule, bez cukání, ale prostě neposiluje tolik jak má. Jedno z těchto aut má najeto jen 140 tisíc. U obou jsem měnil servočerpadlo (samozřejmě včetně oleje) a bylo to v podstatě beze změny.

Vše ukazuje na řízení, ale může mi někdo říct, co v něm vlastně odejde? Nedá se to třeba nějak vyčistit / propláchnout? V obou autech jsem dělal proplach přípravkem BG a nepomohlo to... Nebo nemůže být chyba ještě jinde?

Díky za rady, tipy a triky :-)

Honza

Odkaz ke komentáři

Konny, na tom třetím jde prostě normálně. :-) Ne tak lehce jak na dvojkové Ovci, ale to je normální. Furt jde asi tak poloviční silou než na autech 1 a 2... Jedno mám jen krátce, asi čtvrt roku, druhý asi 3 roky, jde to ztuha celou dobu co je mám... Určitě to není sloupkem řízení, nikde to nedrhne a volant se vrací do střední polohy.

Před tím jsem měl ještě Octavia 1 RS a tam šlo taky těžko, asi mám na to nějakou smůlu... A že si nevymejšlím, jezdil jsem i v 1.9TDI kde to šlo lehounce.

Odkaz ke komentáři

Řeknu ti moji zkušenost. Octavia 1 má z výroby tužší řízení. Řídil jsem hodně Octavia 1 a všechny měly řízení stejně tuhé. I když tam dáš nové servočerpadlo, tak se nic nezmění. Změna může přijít, až když vyměníš řízení (hřeben). Na své octě jsem 2x měnil řízení za repasované (pokaždé začalo téct, takže repas NEDOPORUČUJI) a až když jsem koupil úplně nové řízení od výrobce BORSEHUNG, tak řízení neteče a jako bonus mám úplně lehké točení volantem. Asi má toto řízení jiný převod, tak proto bez námahy dokážu na místě točit volantem jedním prstem 👍

Tvá třetí octa tedy bude mít vyměněný řízení za jiného výrobce než dávala Škoda a proto tam jde i lehčeji točit volantem 😉

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Repas šel stejně jako origo řízení. Jen byl problém, že do 2 let vždy začalo téct a reklamaci mi vždy zamítli z důvodu, že byla špatně provedena montáž (jejich výmluva), takže jsem šel do úplně nového řízení a to jsem měl udělat hned. Mám ho asi 5-6 roků a funguje perfektně 👍

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dávám info. Řízení Borsehung B11327 nahozeno a je to úplně super! Točím jedním prstem, jde to tak 3x lehčeji než před tím. Moc díky Konny za tip. Výměna taky nic hroznýho, 5 hodin celkem včetně kafe a oběda, dělal jsem to poprvé (inspirace videem od Tvrdýho Boba) a nikam jsem se nehnal. Je vhodný mít kvalitní stahovák na čepy.

Upraveno uživatelem Dr. Doktor
Odkaz ke komentáři

To jsem rád, že se potvrdilo, že řízení Borsehung jde opravdu o dost lehčeji a že to není jen náhoda u mého auta. 

Je to teď bomba co, když točíš jedním prstem, že? Pokaždé se divím jak u jiných Octavií nebo Golfů jde řízení ztuha... 😂

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...