Přejít na obsah

Srovnání OII a Golfu VI?

fkabl

Doporučené příspěvky

Podle dostupných oficiálních čísel by měl být naopak uvnitř větší Golf (např. v loktech o 2cm).

Jinak jsem byl u prodejce VW Golfíka si pořádně prohlédnout. Otevřeně jsem prodejci řekl, že váhám mezi OII a Golfem VI Variant. Prodejce mě ubezpečil, že Golf v porovnání s OII -ve stejné motorizaci a výbavě mě vyjde výhodněji a okamžitě nabídnul 12% slevu z katalogových cen (prodejců škodovek jsem oběhnul několik a největší slevu jsem sehnal 10%). A opravdu: ceník: OII combi 1,2 TSI Elegance 529 900,- (bez započítání 10% slevy), Golf VI Variant 1,2 TSI Highline 521 300,- (+ akční paket Comfort za 5 000,- ´= 526 300,-) (bez započítání 12% slevy). V těchto výbavách má Golf standardně oproti OII navíc tuto výbavu za 40-50 tis. dle doplatkového ceníku škoda:

parkovací senzory vzadu, nosič na střeše, ostřikovače světel, ukazatel množství ostřikovací tekutiny v nádržce, vyhřívané trysky ostřikovačů předního okna, sportovní přední sedačky, multifunkční volant (ovl. rádia, palubního počítače), variabilní vyjímatelná podlaha kufru, litá kola "16", asistent pro rozjezd do kopce, zamykatelná přihrádka spolujezdce - k tomu více hvězdiček crash testů a levnější příplatek za prodloužení záruky na 4 roky/120 tis. km (Golf 9 000,- Kč, OII 11 100,-)

Nevýhoda objednací lhůta 4-5 měsíců. Ale jinak není co řešit. Vlastně jedinou věc, musím se přesvědčit, že se mi Golf líbí:-) OII se mi libí víc, ale už je to lepší. Za těch pár dní, co si prohlížím fotky, prospekty si zvykám i na konzervativní vzhled Golfa:-)

Odkaz ke komentáři

jj. golf je o pár kaček levnější a to i u verzí Trendline proti Ambiente,

když se svezeš, tak budeš mít jasno, podvozek GVI je dál než Octa a to dost podstatně obzvlášť na nerovnostech, vyzkoušej, jinak právě na Variantu se mi osobně nelíbí ta zadní světla, škoda že je při face-liftu nezměnili

Odkaz ke komentáři

někde jsem slyšel, že mají golfy v C úplně jiný číslování, než krátký. Třeba, že 3G, kde byl první kombík je golf combi 1 a tak postupně dál!!! :palec: jenže já tomu vždy říkal podle toho, z čeho to má předek, takže to je putná já bych bral asi toho golfa, ale kokta je kokta mě nějaký 2cm nevaděj :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...