Rejsek Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 Zdravím, omlouvám se, jestli to tu už někde je, ale nenašel jsem to tu. Mám takový problém, mám OI 66kW TDI, při jízdě na pátej kvalt do většího kopce ( většinou na dálnici) a po sešlápnutí plynu na full se mi stává, že mi vypne turbo, dojedu teda bez turba na benzínku, tam ho nechám půl minutky vychladit, chcípnu to, jdu si koupit cigára, natočim to a jedu dál s turbem. Psali jste tu, že to může být nějaká zatuhlá regulace, ale myslim že mám turbo se stacionárníma lopatkama, je to tak? Chci se zeptat, jak se takový turbo čistí. Měl jsem to u kamaráda na diagnostice a psalo to jen chybku v čidlu teploty motoru...Jen jestli mi napíšete, jestli si na tom mám udělat něco sám, než to dám do servisu.A pomohlo by nalití aditiva do motorového oleje MILITEC? Díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 Čidlo teploty chladiacej kvapaliny? To si vymeníš aj sám, velice jednoduché a máš pokoj. Aditíva do oleja by som ja osobne nelial. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rejsek Odesláno Srpen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 o to čidlo nejde,podle mě s tím právě nesouvisí.Jinak ten militec je moc dobrej, ale nevim jestli to pomůže s turbem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rejsek Odesláno Srpen 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 Tak se mi to stalo dneska dvakrát,jednou na starokolínkský a podruhý na dálnici. Je možný že by to souviselo s teplotou motoru, protože už jsem dlouho neslyšel větrák na chladiči a je tam vadný to čidlo,může to být ono?že by se přehřál motor a odstavilo to turbo?Teplota na budíku je furt 90...:-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lucky.jack Odesláno Srpen 21, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2010 Zdravím, omlouvám se, jestli to tu už někde je, ale nenašel jsem to tu. Mám takový problém, mám OI 66kW TDI, při jízdě na pátej kvalt do většího kopce ( většinou na dálnici) a po sešlápnutí plynu na full se mi stává, že mi vypne turbo, dojedu teda bez turba na benzínku, tam ho nechám půl minutky vychladit, chcípnu to, jdu si koupit cigára, natočim to a jedu dál s turbem. Psali jste tu, že to může být nějaká zatuhlá regulace, ale myslim že mám turbo se stacionárníma lopatkama, je to tak? Chci se zeptat, jak se takový turbo čistí. Měl jsem to u kamaráda na diagnostice a psalo to jen chybku v čidlu teploty motoru...Jen jestli mi napíšete, jestli si na tom mám udělat něco sám, než to dám do servisu.A pomohlo by nalití aditiva do motorového oleje MILITEC? Díky moc Záleží na tom jakej máš kod motoru, podle toho se pozná VGT nebo pevný lopatky. Nebo jestli máš v kotorovým prostoru velkou černou plastovou kuloatou baňku - to jsou naklápěný lopatky. Jinak, jestli máš naklápění tak pravděpodobně přidrhává regulace, nebo v háji ventil N75 pakliže máš AGR motor. Optimální je udělat log při zátěži. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Srpen 21, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2010 Jestli se nepletu, tak by Ti to mělo padat do nouzáku, v turbu je moc veliký tlak, tak ho systém vypne. Taky jsem toto měl a u mě to bylo způsobeno špatným ventilem, který si vyměníš sám. Jinak by to mohlo být tím turbem, ale to Ti moc nepřeju. Jinak u kámoše se stávalo, že mu to nejelo kvůli váze vzduchu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rejsek Odesláno Září 7, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2010 Mám motor ALH, takže naklápěcí lopatky,kámoš má dva ty ventily N75 doma, protože mu to octa dělá taky, tak to zkusíme nalogovat při zátěži a uvidíme, napíšu výsledek, doufám že to nebude na repas turba...:-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.