Přejít na obsah

Vypnutí turba při jízdě do kopce

Doporučené příspěvky

Zdravím,

omlouvám se, jestli to tu už někde je, ale nenašel jsem to tu.

Mám takový problém, mám OI 66kW TDI, při jízdě na pátej kvalt do většího kopce ( většinou na dálnici) a po sešlápnutí plynu na full se mi stává, že mi vypne turbo, dojedu teda bez turba na benzínku, tam ho nechám půl minutky vychladit, chcípnu to, jdu si koupit cigára, natočim to a jedu dál s turbem. Psali jste tu, že to může být nějaká zatuhlá regulace, ale myslim že mám turbo se stacionárníma lopatkama, je to tak? Chci se zeptat, jak se takový turbo čistí. Měl jsem to u kamaráda na diagnostice a psalo to jen chybku v čidlu teploty motoru...Jen jestli mi napíšete, jestli si na tom mám udělat něco sám, než to dám do servisu.A pomohlo by nalití aditiva do motorového oleje MILITEC? Díky moc

Odkaz ke komentáři

Tak se mi to stalo dneska dvakrát,jednou na starokolínkský a podruhý na dálnici. Je možný že by to souviselo s teplotou motoru, protože už jsem dlouho neslyšel větrák na chladiči a je tam vadný to čidlo,může to být ono?že by se přehřál motor a odstavilo to turbo?Teplota na budíku je furt 90...:-/

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Zdravím,

omlouvám se, jestli to tu už někde je, ale nenašel jsem to tu.

Mám takový problém, mám OI 66kW TDI, při jízdě na pátej kvalt do většího kopce ( většinou na dálnici) a po sešlápnutí plynu na full se mi stává, že mi vypne turbo, dojedu teda bez turba na benzínku, tam ho nechám půl minutky vychladit, chcípnu to, jdu si koupit cigára, natočim to a jedu dál s turbem. Psali jste tu, že to může být nějaká zatuhlá regulace, ale myslim že mám turbo se stacionárníma lopatkama, je to tak? Chci se zeptat, jak se takový turbo čistí. Měl jsem to u kamaráda na diagnostice a psalo to jen chybku v čidlu teploty motoru...Jen jestli mi napíšete, jestli si na tom mám udělat něco sám, než to dám do servisu.A pomohlo by nalití aditiva do motorového oleje MILITEC? Díky moc

Záleží na tom jakej máš kod motoru, podle toho se pozná VGT nebo pevný lopatky. Nebo jestli máš v kotorovým prostoru velkou černou plastovou kuloatou baňku - to jsou naklápěný lopatky. Jinak, jestli máš naklápění tak pravděpodobně přidrhává regulace, nebo v háji ventil N75 pakliže máš AGR motor. Optimální je udělat log při zátěži.

Odkaz ke komentáři

Jestli se nepletu, tak by Ti to mělo padat do nouzáku, v turbu je moc veliký tlak, tak ho systém vypne. Taky jsem toto měl a u mě to bylo způsobeno špatným ventilem, který si vyměníš sám. Jinak by to mohlo být tím turbem, ale to Ti moc nepřeju. Jinak u kámoše se stávalo, že mu to nejelo kvůli váze vzduchu.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...