Přejít na obsah

Pomoc - vibrace nad 120km/hodine


Ciza

Doporučené příspěvky

Zdarec panove, mam prosbu, po vymene celniho skla sem najel na dalncici a v rychlosti nad 120km se mi "neco" rozvibruje, protoze jsem jel do chorvatska tak sem zjistil ze kdyz dam neco - prst, kus smotanyho papiru - mezi prostor A sloupku a gumu dveri co je na kastli, tak pohoda zvuk kterej pripomina prejizdeni pasu na vozovce je pryc. Tak sem zajel vcera do servisu a tam mi oddelali A sloupek mrkli na to a rekli ze tam nema co vibrovat, ale ze stejne nemaji jak a kde jet v BK 120km tak mi dali gumovy podlozky pod ty prichytky u A sloupku a ja jel domu, dneska sem to prohnal po dalnici a zase to dela, tak sem ten sloupek oddelal projel a porad to dela. Tak sem testoval a kdyz gumu dveri primacknu ke dverim nebo oddalim od zavrenejch dveri v tech 120km tak pohoda, jakoby ty dvere nelezeli uplne na gume, a pri vyssi rychlosti nad 120km se proste neco rozvibruje, ale staci aby ta guma byla jen o malo prihnuta ke dverim tak je pohoda.

 

Nenapada me jak to odstranit, dvere licujou a kdybych je pritahl tak uz to tam nebude sedet, nebo dat novou gumu?? ale nevypada ze by byla nejaka spatna?? a gumy na dverich jsou novy tak 3 mesice.

 

Tak mi nekdo poradte nebo to hrknu do macochy a bude klid.

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

Kolik tý gumy na délku jednou rukou stačíš odtlačit... 10cm? To nebude o gumě a sloupku... to bude o tom že změníš proudění vzduchu někde a tím porušíš to co vibruje....

 

Nemáš sedan? U sedanu když stáhneš obě zadní okna (stačí stáhnout 1/3 a dělá to i při jednom) a jedeš víc jak 80 tak se zadní plato rozvibruje tak, že reprobedny na technopárty jsou slabý odvar... Jedeš... plato vibruje.... a když stáhneš trochu přední okno tak vibrace přestane.. resp se přesune do vyšší rychlosti... Neříkám že to je přesně tohle, ale ten princip.... jak to reaguje na stažená okénka?.... podívej se na ten plast co je před oknem... co jsou stěrače... jestli ten nevibruje.... Zrcátko....

Odkaz ke komentáři

Mně se stalo něco podobného.Nechal sem si měnit čelní okno,a když to teď pořádně sešlápnu tak tam něco rezonuje.Po dlouhém bádání sem přišel na to,že to je krytka na dešťovém senzoru (na zrcátku).A já přád myslel že je to okno,nebo tak něco.

Odkaz ke komentáři

Tak panove zkusim maznout tu gumu, a pak bych je zkusil trochu pritahnout pac kdyz sem to poradne zkoumal tak by se tam nejakej ten mm nasel aby to porad licovalo a pritom se to protahlo, a jak to udelat co mozna nejjednodusej, at to vsechno nerozvrtam?? staci na stredovym sloupku povolit ten blbec do kteryho zapada zamek dveri a trochu ho posunout smerem do auta a hotovo??

 

Jinak stlacim tak naraz rekl bych min nez tech 10cm ale zkousel sem to listem papiru a u ridicovejch dverich ho tam prelozenej jednou vnorim bez problemu, u spolujezdca to tam de ztuha, takze tam je trocha vesti fuk, no fuk, bud fuk a nebo to doliha jen malo a ve vyssi rychlosti to proste zacne blbnout a rezonovat.

 

Zkusim nejdriv maznout, pak pritahnout a jestli ani to nepomuze tak se zacnu zajimat, jestli de oddelat zabradli u horniho mustku macochy, nerad bych ju tam hazel nekde zboku z lesa, at ju tam nekde neskrabnu ;)

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

Než začneš štelovat ty dveře... byl bych s tím opatrný... zkus třeba oblepit zvenku dveře izolačkou... tu škvíru... aby se ti tam za jízdy nedostával vzduch který by mohl rozkmitávat to těsnění... Oblepit kolem dokola.....

 

Nebo třeba za madlo přitáhnout dveře k sobě.. jestli to bude dělat...

 

S tím zámkem si nejsem jistý... nevzpomínám si přesně který model to jak měl... dřív to auta skutečně měla tak, že se na sloupku posouval ten kovový bazmek.... ale pak jsem to chtěl udělat na O1 (????) a ono s tím vůbec nešlo nikam hýbat a štelovalo se to pozicí zámku ve dveřích.....

Odkaz ke komentáři

Aha sakris, mrknu do manualu jestli tam o tom nepisou. A zkusim to oblepit dobre napad, diky, pak dam info, snad se k tomu dneska dostanu.

 

- tak sem nasel jen toto:

 

Seřízení dveří

Aby bylo možno dveře přesně seřídit, je třeba povolit

závěsy jak na sloupku tak na dveřích. Jiné způsoby seřízení,

např. přihnutí směrem nahoru, jsou zcela neúčinné,

neboť následně dojde opět k jejich poklesu.

– Povolit šrouby tak, aby bylo možno dveřmi posouvat.

• Dveře jsou správně seřízené, když mají v uzavřeném

stavu všude rovnoměrný odstup od rámu dveří.

 

Coz mi moc nepomohlo, uvidime, asi zajedu do servisu at se na to mrknou, kdyz nepomuze to maznout.

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

Panove dalsi zjisteni, zatim sem s autem nic nedelal - kuchyn - znate to neni cas, ale dneska sem jel ze sluzebakem a vrazil sem prst mezi dere a ram auta pro sichr abych osondoval co to dela, taktez dalnice a taktez rychlost 120 a vice. A svete div se, zadnej vzduch, zaprve nesel mi tam ten prst tak lehko jako u moji potvory a za druhy, zadnej vzduch tam nebyl, takze nic co by to mohlo rozvibrovavat, takze zacinam mit podezdreni ze bud guma dverni i kdyz je nova, tak pri vyssi rychlosti propusti vzduch a nebooo hold ty dver to chce fatk pritahnout do kastle. A to sem nasel na starym foru - i kdyz me tam kdosi zdupal a zavrel mi tema ze mam hledat - ze se musi povolit sroub pod podbehem vpredu, pak nekde pod plastem kde se otvira kapota a potom se to ma pritahnout dovnit, nedelal ste to nekdo?? prijde mi to dooost slozity a nerad bych neco zprasil.

 

Dik za jakoukoli radu - krom rady hledej najdes, to radsi odkaz :lool: pac tim me prave vytocil blb na starym foru, a to on radi dat 16ku matku do spodniho pantu a pres nu privirat silou dvere aby se napruzili!! fakt diky na 120ci proc ne, ale na octave?? A moji??

Odkaz ke komentáři

Co se týče posouvání dveří - tak asi by ses měl řídit tím, jak ti sedí spáry (výškově) s rámem dveří... Pokud to sedí, tak to přece nezeštěluješ tak, abys měl dveře zapadlé dovnitř - to spíš to těsnění jestli je správně - okoukni to s tou druhou octou - postav si je vedle sebe a koukni jak vysoká jsou ta těsnění, kde mají otisk (kdyžtak je omaž školní křídou nebo nějakou smývatelnou barvou...), pak zavři a uvidíš otisk...

Odkaz ke komentáři

Panove tak dnes vyreseno, postup byl nasledujici, mrkli sme vcera s kamosem mechanikem na dvere, ten naznal ze dvere sedi pekne jsou dobre usazeny a nevi proc by to melo neco delat. Rikal ze je blbost hejbat s pantama kdyz to vsechno sedi. No tak sem navstivil jeste jednoho, ten rikal ze kdyz pritahnu pant na B sloupku dovnitr tak dvere zapadnou, tak ze by to nedelal, a rekl me ze mam stahnout okno a prihnout jenom horni ram dveri, opatrne. Tak sem si to nechal vsechno prolezet do rana, a rano v sedum sem vyrazil na vilimovskou - strase kde se pri trocha opatrnosti da jet 140km, poprve sem oblepil kliku abych zjistil ze to tim neni, pak sem oblepil dvere a ejhle vse ok. Takze vzduch kolem tesneni na dverich, podotykam nove, tak sem chvilku spekuloval a pak sem se nasral stahl sem okno a prihl sem horni ram a ejhle zatim vse ok. Jeste to prubnu na dalnici ale zatim to vypada OK, tak uvidime.

 

Vsem dekuji za rady, jeste pisnu po testu na dalnici ejstli je to ok. Diky.

 

Tak panove je to ok, i na dalnici sem to testl a vse v pohode, takze kdyby nahodou se vam neco takovyho prihodilo, tak se toho nebojte a zkuste to.

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Líbí se mi, jaká se tu kvůli výměně čelního skla rozvinula diskuse ... . Má zkušenost je taková, že mi nikdy nikdo nenutil "zalepení" skla, vždy se sklo měnilo. Ano, vím, že výměna skla má svá rizika, ale stejně to sklo je po nějaké době  a porci kilometrů "osekané" a poškrábané, navíc u staršího auta se už začíná i odlepovat, takže vždy výměna. Mě tedy ca 1000,-kč/rok a spoluúčast 1000,- nezabije, takže sklo mám pojištěné a měním, když je potřeba. 
    • bigfavo vaša objednavka je už pripravena a zajtra ju posielam
    • tak potom si treba nastudovat, ze kedy sa opravuje a kedy meni a ked s tym ides do servisu, tak predsa zhodnotia, v akom je to sklo stave a navrhnu nejake riesenie. ci co len tak niekde das auto s tym, ze netusis, co sa s nim bude diat? to pochybujem.
×
×
  • Vytvořit...