Přejít na obsah

Kotoučová náprava bez ABS - vaše zkušenosti s provozem

McDrapi

Doporučené příspěvky

Zdar,

vím, že se to tu omílalo, ale pokud někdo má, ať sem písne. Uvažuji o výměně zadní nápravy z bubnů na kotouče, 1.6.75 kw, nemám ABS, ale je tam zátěžový regulátor.

Zajímají mě nějaké "perličky" pokud nějaké jsou při výměně a dále vaše zkušenosti z provozu.

Díky za informace

Odkaz ke komentáři

Ja som takúto výmenu robil a na kotúčovú nápravu som použil trubky a hadice z pôvodnej bubnovej nápravy. S brzdením problémy neboli ani cez zimu. Základný rozdiel je v citlivosti brzd.pedálu a v účinku ruč.brzdy. Viem to porovnat,nakolko bubnovú nápravu som pôvodne repasoval komplet novými dielmi (bubny,pakne, rozp.vidlice atd..).

Takže ,ak použiješ nejaké trubky a hadice z pôvodnej nápravy,tak z dopojením nebudeš mat problém. Želám príjemnú montáž-mne sa to podarilo vymenit aj samému bez pomocníka. Montážna jama a nejaký dvihák navyše sú výhodou......

Určite ale musíš použit lanká ručnej brzdy určené pre kotúč.nápravu. Sú rozdielne od pôvodných pre bubny.

post-522-1282061884_thumb.jpg

post-522-1282061949_thumb.jpg

post-522-1282061983_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ked si predstavíš,kolko mechanizmov sa musí pohnút na bubnovej náprave(v bubni) a pri každom je nejaká prev.vôla,tak rozdiel oproti kotúčom je podla mna +40%.(v prospech kotúčov.)

A ručná drží podstatne lepšie pri vynaložení menšej sily na páku. A hlavne tam cez zimu neškrípe piesok a iný bordel.

Odkaz ke komentáři

Taky o tom přemýšlím, akorát v servisu mi řekli, že mám na nápravě přípravu na kotouče, tak nevím přesně co to znamenáá

? Jestli bude jen stačit sundat bubny a dát kotouče nebo co?

Odkaz ke komentáři

Každá Octaviová náprava je univerzálna. Nevýhodou prerábky priamo na náprave je cena nových ložísk,ktoré sa musia nahodit pri montáži nábojov po rozobraní kotúčovej nápravy. Takže lacnejšie je zohnat celú nápravu a vymenit ,ako celok. Ale pokial sa dostaneš len k nábojom a brzdičom,tak to môžeš nahodit na pôvodnú bubnovú....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...