Juraj Straka Odesláno Září 8, 2010 Sdílet Odesláno Září 8, 2010 zdravim pani! takze prvy problem co sa vyskitol ze ze mi velmi zaujimavo beha ukazovatel teploty..... prvu jazdu si drzalo teplotu krasne, prestne na 90 po nejakych 20 km mi klesla na 60 a tak to drzalo nejakych 80km, potom to skakalo 60 - 90 ako kedy..... predpokladam ze sa mohol zaseknut termostat alebo je zle cidlo teploty????? inak ak je vsetko v poriadku malo by drzat teplotu prestne na 90 nie? diki moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 8, 2010 Sdílet Odesláno Září 8, 2010 bude to termostat teplota se musi udrzet na 90° 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Září 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2010 bude to termostat teplota se musi udrzet na 90° takze vymena termostatu a malooo by to fungovat....da sa too urobit v domacich podmienkach? a este otazocka... idem kupit diagnostiku od sejviho, a da sa nejako cez nuz prekontrolovat cidlo teploty ci dobre spusta ventilator? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Září 8, 2010 Sdílet Odesláno Září 8, 2010 takze vymena termostatu a malooo by to fungovat....da sa too urobit v domacich podmienkach? a este otazocka... idem kupit diagnostiku od sejviho, a da sa nejako cez nuz prekontrolovat cidlo teploty ci dobre spusta ventilator? klidně to uděláš doma sám měl jsem stejný problém a dělalo to čidlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 8, 2010 Sdílet Odesláno Září 8, 2010 idem kupit diagnostiku od sejviho, a da sa nejako cez nuz prekontrolovat cidlo teploty ci dobre spusta ventilator? nie, pre kontrolu funkčnosti venťáku musíš skratovať konektor pri termospínači (je to trojkontakt dole na chladiči), ak sa ventilator netočí, tak je vypálený, ak máš v prdeli čidlo, tak ti bude napríklad žhaviť 20sec. Ale je to fakt zanedbateľná položka, najlepšie spraviť si výmenu chlad. kvapaliny, vymeniť čidlo (preventívne aj + tesnenie), vymeniť termostat, a máš pokoj. Necháš zohriať motor, a pri 91,6°C by ti malo zopnúť vetrák 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Září 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2010 klidně to uděláš doma sám měl jsem stejný problém a dělalo to čidlo takze mame dve varianty.. termostat alebo cidlo.... cidlo najdem na chladici alebo niekde inde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Září 8, 2010 Sdílet Odesláno Září 8, 2010 čidlo je v červeném krožku zastrčené v černém domečku máš dvě možnosi bud čidlo nebo termostat loni jsem to taky řešil teplota padala taky a bylo to čidlo,první čidlo bylo taky k.o. druhé už bylo ok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Září 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2010 čidlo je v červeném krožku zastrčené v černém domečku máš dvě možnosi bud čidlo nebo termostat loni jsem to taky řešil teplota padala taky a bylo to čidlo,první čidlo bylo taky k.o. druhé už bylo ok takze su tam 2 cidla???? daju sa nejako otestovat alebo len nadrzo vymenit?snake pise ze cidlo je na chladici 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Září 8, 2010 Sdílet Odesláno Září 8, 2010 (upraveno) takze su tam 2 cidla???? daju sa nejako otestovat alebo len nadrzo vymenit?snake pise ze cidlo je na chladici ne čidlo je tam jen jedno a je ze zadu je zhruba v tim kroužku z tohodle pohledu neni vidět Upraveno Září 8, 2010 uživatelem kenny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Září 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2010 ne čidlo je tam jen jedno a je ze zadu je zhruba v tim kroužku z tohodle pohledu neni vidět no a tie 3 (cidla) co su v tom cervenom kruzku to je co? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Září 8, 2010 Sdílet Odesláno Září 8, 2010 no a tie 3 (cidla) co su v tom cervenom kruzku to je co? to je tam pro ohřívání vody 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Září 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2010 to je tam pro ohřívání vody ohrev vody? ono si to predhrieva vodu??? takze ak som to spravne pochopil... je tam cidlo ktore ukazuje teplotu na budikoch a este termospinac ktore je na chladici a ten zopina ventilator? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Září 8, 2010 Sdílet Odesláno Září 8, 2010 ohrev vody? ono si to predhrieva vodu??? takze ak som to spravne pochopil... je tam cidlo ktore ukazuje teplotu na budikoch a este termospinac ktore je na chladici a ten zopina ventilator? jo na chladiči je taky a to spíná ventilátor , ohrívá to vodu , tédéíčka mají v zimě by se to bez nich dlouho ohřívalo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Září 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2010 jo na chladiči je taky a to spíná ventilátor , ohrívá to vodu , tédéíčka mají v zimě by se to bez nich dlouho ohřívalo oki super uz mam v tom jasno .... a este otazka kde sa nachadza termostat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 8, 2010 Sdílet Odesláno Září 8, 2010 čidlo máš vzadu za kolenom ako je fotka, je zaistené závlačkou, stiahneš ju (smerom dolu, nezlom ho), vytiahneš čidlo, strčíš tam prst či ti tam neostalo tesnenie, a nastrčíš tam už pripravené nové čidlo s novým tesnením, len nekupuj to čierne, to čierne je staré, nové je zelené. Ak máš predFL tak si musíš dohladať čidlo, prípadne tvar nahmataj prstami (boli dve varianty, hranaté predFL, a oválne - FL). Prístup si ulahčíš daním dolu hadice filterboxu Treba to urobiť fakt rýchlo inak si môžeš dolievať kopu kvapaliny (preto som hovoril že najlepšie je to spojiť s výmenou kvapaliny). Termostat neviem, zatial som nemenil (a dúfam že dačo ešte prežije), snáď ti poradí niekto iný 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Září 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2010 čidlo máš vzadu za kolenom ako je fotka, je zaistené závlačkou, stiahneš ju (smerom dolu, nezlom ho), vytiahneš čidlo, strčíš tam prst či ti tam neostalo tesnenie, a nastrčíš tam už pripravené nové čidlo s novým tesnením, len nekupuj to čierne, to čierne je staré, nové je zelené. Ak máš predFL tak si musíš dohladať čidlo, prípadne tvar nahmataj prstami (boli dve varianty, hranaté predFL, a oválne - FL). Prístup si ulahčíš daním dolu hadice filterboxu Treba to urobiť fakt rýchlo inak si môžeš dolievať kopu kvapaliny (preto som hovoril že najlepšie je to spojiť s výmenou kvapaliny). Termostat neviem, zatial som nemenil (a dúfam že dačo ešte prežije), snáď ti poradí niekto iný oki... dakujem za skvele vysvetlenie:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KOKYN Odesláno Září 9, 2010 Sdílet Odesláno Září 9, 2010 Nemáte někdo číslo dílu toho čidla... Díky!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 9, 2010 Sdílet Odesláno Září 9, 2010 Staré (čierne) 078 919 501 C Nové (zelené) 059 919 501 A 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Září 9, 2010 Sdílet Odesláno Září 9, 2010 oki super uz mam v tom jasno .... a este otazka kde sa nachadza termostat? termostat je v tom spodnim kroužku :) jak je ta velká hadice myslim ze jsou tam 2 srouby 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Září 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 10, 2010 sranda.... ja tam nemam tu prirubu kde su tie tri cidla co tam mas ty... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 10, 2010 Sdílet Odesláno Září 10, 2010 niektoré modely to nemali (pred FL myslím) ale čidlo je na rovnakom mieste. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cumla Odesláno Říjen 2, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2010 No taky zalezi jestli to nebyl vyvozni model treba autum urcenym do teplych krajin se to nemontovalo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Říjen 3, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 3, 2010 No taky zalezi jestli to nebyl vyvozni model treba autum urcenym do teplych krajin se to nemontovalo... no moze to byt tym lebo to auto je dovezene z holadska 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Říjen 3, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 3, 2010 a inak termostat je uz vymeneny a po testovani som mal uz pocit ze je vsetko v poriadku... auto som nechal zohrat na volnobeh (90C) pekne v pohode sa to ohreje a drzi teplotu. ( ale zaujalo ma ked som zapol kurenie ze ta teplota zacala stupat ovela pomensi co som si myslel ze nebude mat az taky velky vply) :D a neskor ked som urobil zo 50 km s autom a trosku som to prevetral zrazu mi teplota spadla na 60C drzala sa tam okolo 3-5 min a potom zrazu hned vybehla na 90C ... ze by to bolo nakoniec to cidlo???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Říjen 14, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 14, 2010 1. nejdem zakladat zbytocne novu temu , tak dufam ze mi niekto poradi na co su tie vecicky v kruzku...... 2. a tiez kde zohnat, respektive aku tam dat hadicku (na co sluzi) pri obrz. c 2 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest derplin Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Ahoj, mám 1.9 81kW, r. 2002, chci se zeptat jaké čidlo bych měl koupit, jestli zelené, nebo černé. Začala mi padat teplota, zkusím čidlo a když to nepomůže, tak termostat. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BrianCZ Odesláno Prosinec 4, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2013 Ahoj, mám 1.9 81kW, r. 2002, chci se zeptat jaké čidlo bych měl koupit, jestli zelené, nebo černé. Začala mi padat teplota, zkusím čidlo a když to nepomůže, tak termostat. Díky Ahoj, mělo by být zelené (origo), černé druhovýroba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.