Přejít na obsah

kolise teplota

Doporučené příspěvky

zdravim pani!

takze prvy problem co sa vyskitol ze ze mi velmi zaujimavo beha ukazovatel teploty..... prvu jazdu si drzalo teplotu krasne, prestne na 90 po nejakych 20 km mi klesla na 60 a tak to drzalo nejakych 80km, potom to skakalo 60 - 90 ako kedy..... predpokladam ze sa mohol zaseknut termostat alebo je zle cidlo teploty?????

inak ak je vsetko v poriadku malo by drzat teplotu prestne na 90 nie?

diki moc

Odkaz ke komentáři
takze vymena termostatu a malooo by to fungovat....da sa too urobit v domacich podmienkach? a este otazocka... idem kupit diagnostiku od sejviho, a da sa nejako cez nuz prekontrolovat cidlo teploty ci dobre spusta ventilator?

klidně to uděláš doma sám :palec: měl jsem stejný problém a dělalo to čidlo :angry:

Odkaz ke komentáři
idem kupit diagnostiku od sejviho, a da sa nejako cez nuz prekontrolovat cidlo teploty ci dobre spusta ventilator?

nie, pre kontrolu funkčnosti venťáku musíš skratovať konektor pri termospínači (je to trojkontakt dole na chladiči), ak sa ventilator netočí, tak je vypálený, ak máš v prdeli čidlo, tak ti bude napríklad žhaviť 20sec. Ale je to fakt zanedbateľná položka, najlepšie spraviť si výmenu chlad. kvapaliny, vymeniť čidlo (preventívne aj + tesnenie), vymeniť termostat, a máš pokoj. Necháš zohriať motor, a pri 91,6°C by ti malo zopnúť vetrák

Odkaz ke komentáři
čidlo je v červeném krožku zastrčené v černém domečku :palec: máš dvě možnosi bud čidlo nebo termostat loni jsem to taky řešil teplota padala taky a bylo to čidlo,první čidlo bylo taky k.o. druhé už bylo ok :angry:

takze su tam 2 cidla???? daju sa nejako otestovat alebo len nadrzo vymenit?snake pise ze cidlo je na chladici :angry:

Odkaz ke komentáři
ohrev vody? ono si to predhrieva vodu??? takze ak som to spravne pochopil... je tam cidlo ktore ukazuje teplotu na budikoch a este termospinac ktore je na chladici a ten zopina ventilator?

jo na chladiči je taky a to spíná ventilátor , ohrívá to vodu , tédéíčka mají v zimě by se to bez nich dlouho ohřívalo

Odkaz ke komentáři

čidlo máš vzadu za kolenom ako je fotka, je zaistené závlačkou, stiahneš ju (smerom dolu, nezlom ho), vytiahneš čidlo, strčíš tam prst či ti tam neostalo tesnenie, a nastrčíš tam už pripravené nové čidlo s novým tesnením, len nekupuj to čierne, to čierne je staré, nové je zelené. Ak máš predFL tak si musíš dohladať čidlo, prípadne tvar nahmataj prstami (boli dve varianty, hranaté predFL, a oválne - FL). Prístup si ulahčíš daním dolu hadice filterboxu

Treba to urobiť fakt rýchlo :palec: inak si môžeš dolievať kopu kvapaliny (preto som hovoril že najlepšie je to spojiť s výmenou kvapaliny).

Termostat neviem, zatial som nemenil (a dúfam že dačo ešte prežije), snáď ti poradí niekto iný

Odkaz ke komentáři
čidlo máš vzadu za kolenom ako je fotka, je zaistené závlačkou, stiahneš ju (smerom dolu, nezlom ho), vytiahneš čidlo, strčíš tam prst či ti tam neostalo tesnenie, a nastrčíš tam už pripravené nové čidlo s novým tesnením, len nekupuj to čierne, to čierne je staré, nové je zelené. Ak máš predFL tak si musíš dohladať čidlo, prípadne tvar nahmataj prstami (boli dve varianty, hranaté predFL, a oválne - FL). Prístup si ulahčíš daním dolu hadice filterboxu

Treba to urobiť fakt rýchlo :palec: inak si môžeš dolievať kopu kvapaliny (preto som hovoril že najlepšie je to spojiť s výmenou kvapaliny).

Termostat neviem, zatial som nemenil (a dúfam že dačo ešte prežije), snáď ti poradí niekto iný

oki... dakujem za skvele vysvetlenie:)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

a inak termostat je uz vymeneny a po testovani som mal uz pocit ze je vsetko v poriadku... auto som nechal zohrat na volnobeh (90C) pekne v pohode sa to ohreje a drzi teplotu. ( ale zaujalo ma ked som zapol kurenie ze ta teplota zacala stupat ovela pomensi co som si myslel ze nebude mat az taky velky vply) :D

a neskor ked som urobil zo 50 km s autom a trosku som to prevetral zrazu mi teplota spadla na 60C drzala sa tam okolo 3-5 min a potom zrazu hned vybehla na 90C ... ze by to bolo nakoniec to cidlo????

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...