Přejít na obsah

Škubání při rozjezdu

Amos

Doporučené příspěvky

Zdravím,měl bych dotaz ohledně cukání neboli škubání motoru 1,6 55kw.Po nastartování a zařazení 1 auto jakoby mělo chcípnout.Když pouštím spojku pomalu tak chcípne.Ale když se přidá plyn a držím to na spojce tak to nechcípne.Rozjedu se a po chvíli to jakoby se zadusí a pak se to zase rozjede dám dvojku to samé.Jak to víc rozjedu tak to nedělá.Už si nevím rady?

Ještě poznatek že spojka zabírá až nahoře,nevím jestli je to dobře.

Svíčky jsou NGK nové

Klapka prostříkána

Čidlo teploty nové

Odkaz ke komentáři

No sice už tu jedno téma škubání-cukání máme, tak nevím proč nepokračuješ v psaní do něho, ale to už nehodlám řešit...

Dál tomu co jsi psal nerozumím:"Když pouštím spojku pomalu tak chcípne.Ale když se přidá plyn a držím to na spojce tak to nechcípne."

To si myslíš že se AEE rozjede v octavii bez plynu? Ala TDI? KDEPAK!! aspoň 1500ot., pro sviznější i nad 2000ot. a pro rozjezd do kopce min. 2500ot.

Jinak spojka už asi bude mít nejlepší léta za sebou....

Odkaz ke komentáři
No sice už tu jedno téma škubání-cukání máme, tak nevím proč nepokračuješ v psaní do něho, ale to už nehodlám řešit...

Dál tomu co jsi psal nerozumím:"Když pouštím spojku pomalu tak chcípne.Ale když se přidá plyn a držím to na spojce tak to nechcípne."

To si myslíš že se AEE rozjede v octavii bez plynu? Ala TDI? KDEPAK!! aspoň 1500ot., pro sviznější i nad 2000ot. a pro rozjezd do kopce min. 2500ot.

Jinak spojka už asi bude mít nejlepší léta za sebou....

To je sice pravda že je tu téma škubání-cukání i jsem jej četl.A tam se doporučuje výměna svíček.A ty já jsem vyměnil zak proč psát do tohoto tématu když to nehodláš řešit...

Když pouštím pomalu spojku bez plynu tak má auto prostě snahu chcípnout jakoby tam šlo málo benzínu.Nerozumím proč by se AEEEnerozjelo bez plynu jak to popisuješ?

Jinak spojka by se měla měnit při kolika km?

A žádnou radu co zkontrolovat nedoporučíš.

Odkaz ke komentáři

Hmmm to je sice pravda, ale klidně můžeš pokračovat v tom vlákně dál. Proč zakládat x témat se stejným názvem? Máš to i v pravidlech fóra. Tak se hned nenafukuj jako balón.

Jinak radu jsem ti doporučil-zaměř se na spojku.

Žádný interval výměny spojky neexistuje. Prostě až odejde přítlačák, nebo se sjede lamela, tak se vymění. U někoho najede spojka 70 000Km, někomu vydrží 170 000Km-záleží na okolnostech provozu...

Odkaz ke komentáři

Já se nenafukuju jako balón,ale jenom konstatuji ;) .Tak dneska zase nové poznatky odledně škubání.

Po 12 hodinách co stálo auto na parkovišti jsem přišel nastartoval přidal trochu plynu na zpátečku v pohodě.Dávám za 1 a pridávám plyn jak píšete a to skoro do půlky a držím to na spojce aby to vystřelilo jako raketa.A ejhle auto se zadusí jakoby tam nešel benzín tak vyšlápnu spojku a chci to proturovat a zase se to dusí a najednou se to konečně rozjede.Sláva dostanu se domů.Už se bojím že se na křizovatce budu muset rozjet a zůstanu tam trcet a někdo mě nabourá!!!Mohla by to dělat klapka a dá se nějak proměřit multimetr(hodnoty)myslím.Děkuji za vaše názory

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

špinavá klapka :) určitě :( dělalo mi to přesně to samý....taky jsem se to snažil aspon na křižovatce podržet spojkou pustil jsem ji a přidal a nic jakobych táhnul naloženje vozejk a po pár metrech to vystřelilo jako blázen... jinak mě se rozjede bez plynu :pivo: neni to ale AEEčko :lool: kámoš ale s 81kw ne tak mi to přijde divný jak jste tu psali že se rozjede ;) a má to v pohodě...jinak mě taky zabírá spojka až nahoře ale nemyslim si že by byla špatná jezdim s ní už tak asi 60tkm a furt stejný

Upraveno uživatelem Sentinel
Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Já zase poslední dobou pozoruji, že vždy jen u prvního rozjezdu se auto zatřepe, a jakoby se přidusilo, pak se to rozjede. Další rozjezdy u teplého motoru už jsou vše ok. Starty jsou ok, nemůže to být špinavá klapka nebo třeba odchází spojka? Na svíčkách NGK BUR6ET mám nejeto 20.000 km, jinak najeto celkově 160 000 Km. Pozoruju také prasklinky v zapalovací cívce, ale nějaké problémy za mokra nejsou.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

tak tak, mě to dělá to stejné a spojku mám novou (relativně - no rok má)....

takže podle mě kabely nebo rozdělovač...

Situace u mě: Vlhko, chladno, studený motor - nastartuju, zpátečka ok, dám za 1 - plyn a rozjezd a najednou se to zapíchne... ale když pořádně protůruju motor (dám ho do otáček na vteřinku tak na 3 tisíce) tak je to ok... někde bude vlhko tam, kde být nemá....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...