Přejít na obsah

Moje vysněné černé eReSo v TDI

Doporučené příspěvky

Tak jsem si o víkendu vyměnil vzducháč, přece jen je jaro a auto bude mít pomalu 50 000 km, tak jsem se pustil do výměny. Čekat na intervalovou výměnu 90000 km je holý nesmysl ... Ten starý byl už hezky jedlý ...

Pořádně jsem umyl celé pouzdro od filtru - mám strach že to tak dělají v servise, tak to beztak ani nevysajou, natož to vytřít od zbytečného prachu. Kdesi jsem četl, že problematika odcházejících turbodmychadel u octavii a vesměs celého VW koncernu má možná taky jednoho z mnoha viníků - blbě konstrukčně vyřešeného umístění vzduchového filtru - časem začne vibrovat - hlavně když začně být ucpanější a pak se stává, že profukuje bokem a sem tam se dostane do turba drobný prach, který ničí lopatky, ložiška atd. Řešil jsem to oboustrannou lepící páskou - na to ten filtr chytne a těžko nějaký prach pustí. Uvidíme, možná nesmysl, ale určitě to ničemu neublíží. Je fakt že si vzpomínám že na minulé octavii jsem měl ten okraj filtru - tu gumovou část na některých místech více špinavou - právě tudy snad profukoval ...

post-446-1268241391_thumb.jpg

post-446-1268241399_thumb.jpg

post-446-1268241407_thumb.jpg

post-446-1268241415_thumb.jpg

post-446-1268241424_thumb.jpg

post-446-1268241432_thumb.jpg

post-446-1268241439_thumb.jpg

post-446-1268241444_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...