Konny Odesláno Září 22, 2010 Sdílet Odesláno Září 22, 2010 Zdravím, chci se zeptat, koupil jsem dneska ve Škoda prodejně termostat a lanovody na ruční brzdu, ale myslím si, že mi to všechno prodali špatně . Termostat má číslo 032-121-110-B (toto je on), ale tento termostat je na 1.6/55kw. Jde dát tento termostat do 1.6/74kw nebo tam patří jen tento termostat? A další otázka je, tanovody k bubnům jsou stejné u předface tak i face? Mě říkali že jo a když jsem se díval na internet, tak jsou lanovody jak pro předfacelift, tak i pro facelift (ty jsou asi o něco delší) a já mám verzi pro facelift (1J0-609-721-J), můžu je použít u předface octy? Předem díky za odpověď :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 22, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 22, 2010 Nikdo neví, neporadí :lool: , zítra pojedu kolem toho obchodu tak bych jim to tam omlátil o hlavu, ale zase ať ze sebe nedělám trubku, pokud se to můžu použít... Ten termostat, bude podle mě určitě špatnej, ale u těch lanovodů si nejsem jistej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Září 22, 2010 Sdílet Odesláno Září 22, 2010 Ahoj konny tak podle me je tam ten druhej zitra dopoledne se mrknu do garaze jakej tam mam ja ty bys tam mel met klasiku ten druhej a ja ten prvni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 23, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2010 Díky, kdyžtak se mrkni jak ten termostat vypadá, jinak já už jsem byl v tom obchodě a nechal jsem ti ten termostat vyměnit za tento typ tak snad to bude v pořádku :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miltas Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 prosim blba otazka ale potreboval bych vymenit termostat,, kde ho najdu? a jak se meni jen se vysroubuje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 podle me musis vypustit chladici kapalinu (pod chladicem je kohoutek vypousteci) a teprv muzes menit termostat, taktez musi byt pobliz chladice a nezapomen si koupit nove tesneni k tomu termostatu! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 snad pomuže tento návod http://www.vw-polo.com/index.php?option=co...y&Itemid=87 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miltas Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 dekuji za navod super, az udelam napisi zkusenosti,, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 Jaký máš motor? 1.6/74kw nebo 75kw? Já mám 74kw, tak bych ti mohl nafotit kde je termostat apod., protože ten odkaz se hodí spíš na 1.6/55kw 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 A jestli mas 1.6 75kw tak nafotim ja :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miltas Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 mam 74 ale nafotit muzes bude to asi stejne, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 není to stejný. je to na levé straně bloku motoru, vede tam umělohmotná trubka. O kroužek kup ve Škodě, má specifický průměr. je tam trochu blbý přístup na vrchní šroub, však uvidíš.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miltas Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 ok zitra jdu nato takze 74 to ma na leve strane jsem zvedam jak se tam dostanu,, a prosim jeste mam dotaz,, to cidlo na snimani teploty chadici kapaliny je nekde u toho termostatu??ze bych ho vymenil taky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 odpověd viz jiný téma pod tímto. A odkrytuj motor od plastů, lepší přístup. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 (upraveno) mam 74 ale nafotit muzes bude to asi stejne, Tak jak jsem slíbil, tak jsem ti to nafotil... Takže nejdříve otevři expansku, potom vypusť chladící vodu výpustným ventilem, který najdeš pod chladičem u levého kola (foto 1), dál odšroubuj 2 šrouby co jsou na přírubě u termostatu a oddělej přírubu, pod ní uvidíš termostat (foto 2). Termostat vyměň i s těsnícím O kroužkem za nový, nasať zpět přírubu (lepší je když ji podmázneš silikonem), nezapomeň zavřít výpustný ventil a nalej vodu. Nastartuj, dej topení na max. teplotu a cca 1 minutu drž otáčky kolem 2000 ot., potom motor vypni a zkontroluj vodu, popř. dolej. Potom opět nastartuj a nech motor jet na volnoběh (nebo trochu pod plynem) až do doby kdy se sepnou vrtule na chladiči, pokud bude ručička držet na 90°C tak je vše OK. Čidlo chlad. kap. máš vyfocené na 3 fotce, pokud ho budeš taky měnit, tak ho vyměň když bude vypušťená voda, aby ti ta voda zbytečně při výměně nevytékala... Termostat a O kroužek kup ten co je na fotce 4, protože se stává, že ho prodavači zamění s termostatem z 1.6/55kw a ten je úplně jiný!!! Čidlo chlad. kap. musí mít konektor ve tvaru krychle se 4mi kontakty... To by mělo být asi vše Upraveno Leden 11, 2011 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 jak jsem tu nekde psal, tak se me zda, ze mi auto malo topi, myslim, ze to trva strasne dlouho....pred zimou jsem si menil chladici kapalinu a auto bylo nastartovany a cekal jsem, aby se me spustily vrtule. jenze jsem se po 20 minutach nedockal - muze byt problem v termostatu? Jinak konny mas pekny fotky, dobry navod, mozna ho behem 14dni vyuziju taktez, pokud se potvrdi , ze mam termostat KO. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 Jestli ti to netopi do cca 5km jizdy, tak to bude opravdu termostatem, taky se mi to stalo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 taky me zarazilo to, ze kdyz jsem provedl vymenu kapaliny a nechal auto nastartovane, tak se neseply ventilatory, auto v garazi a 20 bezelo, jeste jsem mu i trochu pridaval plynem, tak jsem to nechal byt a tata si pujcil me auto a rikal, ze trva dlouho, nez se zahraje - oponoval jsem tim, ze on tu svoji octynu ma v garazi a auto se mu zahreje driv, nez me, kdyz je moje auto promrzly a clovek to nechce na snehu ci ledu honit...to je fuk, po zkouskach mrknu na ten termostat a vyzkusam ho v hrnci s teplomerem:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 Vinca: jak napsal stihacka u tebe to bude na 100% špatný termostat, já jsem ho taky měnil, sice se mi auto ohřívalo normálně a i normálně topilo, ale během jízdy zůstával pootevřený a padala mi teplota, po výměně je vše v pořádku . Co se týká fotek, je to foceno mobilem, tak sorry za horší kvalitu a sorry za špinavej motor, ale v tomto období se zašpiní raz dva 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 chapu to dobre, ze v motoru se zahriva I (maly) okruh az dosahne 87 stupnu, tak se pootevre termostat a teplo jde II okruhem. No a dal co? termostat bude porad pootevreny?nebo se opet zavre a teplo jde jen II okruhem? nebo teplo pujde I a II okruhem behem jizdy? nechapu jak psal konny...."během jízdy zůstával pootevřený a padala mi teplota"...takze z toho plyne, ze musi byt zavreny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miltas Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 Tak jak jsem slíbil, tak jsem ti to nafotil... Takže nejdříve otevři expansku, potom vypusť chladící vodu výpustným ventilem, který najdeš pod chladičem u levého kola (foto 1), dál odšroubuj 2 šrouby co jsou na přírubě u termostatu a oddělej přírubu, pod ní uvidíš termostat (foto 2). Termostat vyměň i s těsnícím O kroužkem za nový, nasať zpět přírubu (lepší je když ji podmázneš silikonem), nezapomeň zavřít výpustný ventil a nalej vodu. Nastartuj, dej topení na max. teplotu a cca 1 minutu drž otáčky kolem 2000 ot., potom motor vypni a zkontroluj vodu, popř. dolej. Potom opět nastartuj a nech motor jet na volnoběh (nebo trochu pod plynem) až do doby kdy se sepnou vrtule na chladiči, pokud bude ručička držet na 90°C tak je vše OK. Čidlo chlad. kap. máš vyfocené na 3 fotce, pokud ho budeš taky měnit, tak ho vyměň když bude vypušťená voda, aby ti ta voda zbytečně při výměně nevytékala... Termostat a O kroužek kup ten co je na fotce 4, protože se stává, že ho prodavači zamění s termostatem z 1.6/55kw a ten je úplně jiný!!! Čidlo chlad. kap. musí mít konektor ve tvaru krychle se 4mi kontakty... To by mělo být asi vše OPRAVDU SUPER DIKY MOC 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 Je to tak jak jsi napsal, nejdřív se ohřeje okruh I a při 87 °C se otevře termostat a pustí vodu do okruhu II (čili do chladiče) no a když termostat špatně funguje tzn. je buď pořád otevřený nebo zůstává pootevřený, tak voda z okruhu I neustále proudí do okruhu II a nedovede se ohřát na provozní teplotu, takže je motor pořád ''podchlazenej'' a ani topení netopí naplno... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 aha, ja se divim, ze jsem jeste auto neuvaril, kdyz je 8 stupnu venku a mam zakryty chladic tvrdym kartonem....az jedu opravdu rychlim stylem a slapu tomu, teprv to zacne poradne topit, mozna kdyby termostat fungoval tak ja ma, tak jsem to auto asi uvaril, tak to prez ty dva okruhy to jeste stihne chladit :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 (upraveno) Ono 1.6/74,75kw uvařit skoro ani nejde ( jen za předpokladu, že by termostat zůstal trvale uzavřený), protože chladič na této motorizaci je silně předimenzovaný a i kdyby jsi ho zakryl celý, tak se bude pořád stačit chladit mitas: jsem nějak přehlídl že jsi sem psal... No nemáš za co děkovat, od toho tu jsme aby jsme si radili a pomáhali :lool: Upraveno Leden 11, 2011 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 aj v lete v zacpe? no jo,ale taky uz vim, proc se me nespustily ty vrtule, jelikoz ten motor se asi nezahral na tolik, aby se ty vrtule spustily kvuli tomu termostatu ..jak ta skladacka pekne zapada:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 Možná v létě v zácpě se zakrytým chladičem bys to mohl uvařit, ale při odkrytým nemáš šanci , určitě ten termostat vyměň (nevím kolik stojí na 75kw, tam je totiž nějaký elektronický nebo co...) a uvidíš, že budeš mít po problémech 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 skoda-dily - 420kc origos. , vyroba v EU 210kc a cina 96Kc. a toto je co za termostat? oni jsou dva? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 (upraveno) Čínu termostat nekupuj!!!, jinak jsou dva typy, ten co máš na obrázku v ETCE je určený na 1.6/55kw, ty potřebuješ tento: http://www.cc-autodily.cz/termostat-oct-1-...yword=termostat . Teď mě ještě napadlo, ty ten termostat budeš mít jinde než mám já, ty ho máš na pravém bloku motoru (myšleno při pohledu ze předu na motor), tak jen aby jsi ho nehledal na místě kde ho má 74kw :P Upraveno Leden 11, 2011 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 blaznis, ja nejsu na cinu:) kdyz se kuknu jeste do prirucky. :P juu, a zrovna maj u nej akci, si asi vezmu zrovna dva. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Leden 11, 2011 Sdílet Odesláno Leden 11, 2011 kony, ja si myslim, ze ten druhy termostat neni pro 1.6 55kw, nasel jsem ho i tu podle cisla: http://www.cc-autodily.cz/hrdlo-termost-s-vlozk to rovne hrdlo je pro 1.6 74kw a to zahle hrdlo je pro 1.6 75kw 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.