Přejít na obsah

Koncept Octavia Green E Line

Doporučené příspěvky

NCEPT OCTAVIA GREEN E LINE: PRVNÍ ELEKROMOBIL ZNAČKY ŠKODA

skoda_octavia_green_e_line_jpg_95650.jpg

· Dojezd až 140 km díky modernímu lithium-iontovému akumulátoru

· Motor dosahuje maximálního výkonu 85 kW

· První testovací flotila je plánovaná už pro rok 2011

Škoda Auto představila na pařížském autosalonu v podobě konceptu Octavia Green E Line poprvé studii vozu s čistě elektrickým pohonem. S konceptem Octavia Green E Line Škoda prokazuje svou schopnost inovace a svou technologickou kompetenci i v této perspektivní oblasti. Nasazení první testovací flotily je plánováno už na rok 2011.

Mobilita pro lidi a čisté automobily pro životní prostředí – to jsou závazky společnosti Škoda. To je budoucnost – mobilita bez emisí. „Octavia Green E Line ideálně ztělesňuje hodnoty naší značky. Spojuje přání individuální mobility s naším cílem chránit životní prostředí“ řekl Prof. Dr. Winfried Vahland, předseda představenstva společnosti Škoda Auto a.s.

http://skodaoctavia.cz/skoda-octavia-e-green-line-koncept

Ty kola jsou užasné. :D

Odkaz ke komentáři

Mě se líbí jen ty lampy ty jsou hodně dobré jinak to s tou rádoby ekologii trošku přehání !!!! k čemu auto které nedojede dál než na kraj města a potom se musí zase dobíjet rádoby ekologickou energií ?? :smich:

Odkaz ke komentáři

Přesně, do práce bych to bral :lol: Teda možná ještě radši elektro Fabii, ale tu zatím neplánují :)

Každopádně výroba elektřiny je/může být daleko ekologičtější než motory v autech. Rozhodně se dá snáz upravit na nové technologie "několik" elektráren než miliony aut.. A do běžného provozu běžných lidí jsou elektromobily bohatě dostačující. Samozřejmě na delší cesty, dovolené atd., to není. Tam se mi hodně líbí koncepty elektromobilů s malými motory fungujícími jako generátor. Motor běží celou dobu v optimálním režimu, tj. má "minimální" emise, a přitom dojezd je "neomezený"..

Odkaz ke komentáři

Proč být "odpůrcem" něčeho, co není praktické pro mne, ale pro jiné být může? Dost lidí se tady i jinde vyjadřuje stylem "elektromobily jsou k ničemu" - ano, jsou k ničemu pro ně. To ale neznamená, že celkový koncept je špatný. To bych stejně tak mohl tvrdit, že třeba jachty, soukromá trysková letadla a podobně jou k ničemu, protože já je nevyužiju nebo bych je nechtěl.. Nebo že nafťáky jsou k ničemu, protože jsou drahé (a já najedu ročně minimum km). Nebo naopak benzíny jsou k ničemu, protože moc žerou (a já najedu desetitisíce km). Prostě koncept elektromobilu, alespoň v současné době, není určitě vhodný pro každého. Ale tvrdit, že jsou elektromobily nemysl na základě toho, že pro mne je tento typ pohonu nevhodný, mi přijde dost mimo..

Odkaz ke komentáři
ja jsem odpurce elektomobilu, zatim nejsou prakticke aspon pro mne (dene 100km ve meste)

pozeral som motormagazín na STV a tam spomínal slovenský importér, že už sa teší na predvádzačku lebo elektrický motor má záber krútiaceho momentu od prvej otáčky, takže to môže byť celkom zaujímavé zvezenie :) :lol:

Odkaz ke komentáři
pozeral som motormagazín na STV a tam spomínal slovenský importér, že už sa teší na predvádzačku lebo elektrický motor má záber krútiaceho momentu od prvej otáčky, takže to môže byť celkom zaujímavé zvezenie :) :palec:

Jojo brnenska univerzita prestavela superbaII na elektro a rikali ze zrychleni je lepsi ;)

Odkaz ke komentáři

odpurcem jsem proto ze to auto neni sliset, akorat huceni kol. Jeste at tam namontujou reprak ktery bude reprodukovat zvuk nejakeho osmivalce :palec: Proto nemam rad elektomobily. Auto je od toho aby si ho clovek uzil a ne jenom pro transport z bodu A do bodu B. Ja jak jezdim v nejakem tihouckem benzinu uz jsem na nervy :)

Odkaz ke komentáři

MfM: já bych to bral naprosto s klidem..... na ježdění do práce a s babu do obchodu ideální.. a na víkendy za ušetřené kačky mít 745Li :palec:

a to že je to tiché je dobře...auto má byt tiché :) pokud tomu teda pořádně nešlápneš na krk "hlučet" má traktor ;)

podle mě elektrooktávka naprosto super

Odkaz ke komentáři

podle me tohle nema budoucnost. nebo rozhodne ne v blizke dobe. jednak nechapu proc delat jako elektromobil OII combi. dojezd skoro zadnej, takze je to pouzitelny leda tak do mesta. a na co ve meste takovy auto. dalsi vec je, ze na to nejsou nachystatny elektrarny a sit. potom by me treba zajimalo jak dlouho se to nabiji. a taky spousta lidi bydli na sidlistich, tudiz je docela problem s nabijenim. nedokazu si predstavit, jak by to dopadlo, kdyby vsichni prijeli v 5 z prace a dali si nabijet auto. no a navic se ta elektrina nekde musi vyrobit, musi se nejak dopravit do toho baterek v aute a z baterek k motoru, cili ztraty spojeny s prenosem. tak by me pak zajimalo, jak moc to bude ekologicky...

Odkaz ke komentáři

kluci být váma tak si o tom něco přečtu jsou auta myslím že i tahle okta který jsou nabytý za 2 hoďky :palec: a je spousta aut který jsou do normální zásuvky... a pokud se to začne normálne prodávat bude to evoluce jako každá jiná. Těžko to bude mít hned z počátku půlka národa takže bude čas všechno při tom vybudovat :) bude to chtit čas to je jasný ;)

Odkaz ke komentáři
No třeba k tomu, aby uvnitř městských center nebyl smog, prach a hluk, hm?

Jasně a lidem kteří žijou okolo elektráren na ty se můžeme vysr. že hlavně že v centru je nám hej tohle snad nemyslíš vážně!!!!

Odkaz ke komentáři
kluci být váma tak si o tom něco přečtu jsou auta myslím že i tahle okta který jsou nabytý za 2 hoďky :palec: a je spousta aut který jsou do normální zásuvky... a pokud se to začne normálne prodávat bude to evoluce jako každá jiná. Těžko to bude mít hned z počátku půlka národa takže bude čas všechno při tom vybudovat :) bude to chtit čas to je jasný ;)

no vzhledem k tomu na jakou skolu chodim a ze na tohle tema obcas padne s profesorama rec, tak si troufam rict, ze nepisu uplny kraviny. dejme tomu v rodinnym domku. ale co chces dobijet 230V/16A? vecer hodim pak nejaky cisla, abych tady jenom nespal teoreticky kecy :palec: spis mi jde o to, ze nechapu to, proc se snazi skodovka delat tak veliky auto jako elektromobil s tak kratouckym dojezdem. ikdyz by se casem udelala nejaka sit pro dobijeni, o cemz dost pochybuju, tak se to porad bude hodit jenom do mesta. nedokazu si predstavit, ze bych mel jet s takovym autem na dovolenou a kazdych 100km stat pul hodiny na "pumpe" a dobijet auto. beru, ze kdyby to bylo jenom auto do mesta, tak ze proste prijedu z prace a ono se mi to do rana zase nebije. ale i tak, kdyby vetsina aut co jezdi po mestech byly elektromobily, tak by se muselo prostavet nekolik elktraren. vzhledem k zelenym a jinym takovym individuim by me zajimalo jaky by se stavely. jaderky se jim nelibi a kdyby to mely byt uhelky no tak to potes. to by bylo sice krasne ve mestech, ale za mestem by nebylo videt na krok.

tak jsem trosku hledal po starych AutoTipech:

cerven 2010, c. 11:

Tesla Roadster Sport - 215kW, 400Nm, Li-lon baterky s kapacitou 53kWh , dojezd 160km doba dobijeni 3 - 16h ze zdroje 380V/63A - jasny, tohle je sportak, je to trochu od tematu, ale Tesla neni v tomhle oboru zadnej zacatecnik

duben 2010, c. 7:

Smart Fortwo electric drive, 30kW, dojezd 135 km - udaj vyrobce, 92 km - test, spotreba 12kWh/100km - vyrobce, spotreba 26kWh/100km - test, doba nabijeni ze site 230V 8h, pri rychlonabijeni se na ochlazeni akumulatoru spotrebuje 3kWh, ztraty v nabijecce 4,5kWh

Mitsubishi i-MiEV, 47kW, dojezd 144 - vyrobce, 77 - test, spotreba 11kWh/100km - vyrobce, spotreba 21kWh/100km - vyrobce, doba nabijeni ze site 230V 7h

z cehoz vychazi pri prumernych cenach za elektrinu cca 100kc/100 km. coz se skoro rovna maloobjemovym tdi-ckam

navic je tady dalsi vec. kolik lidi ma na to, aby si k elektromobilu koupili jeste nejaky rodinny auto. jsou taci, ale rozhodne jich neni vetsina. jak pravi klasik paroubek: ...nechci se Vás dotknout, ale kdo zVás na to má?

Upraveno uživatelem kubiik
Odkaz ke komentáři
Jasně a lidem kteří žijou okolo elektráren na ty se můžeme vysr. že hlavně že v centru je nám hej tohle snad nemyslíš vážně!!!!

ruku v ruce s tim musi jit obmena portfolia elektraren, kdyz vidis co umi slunce prijde mi jako hovadina mit elektrarny na uhli teda.

jadro, slunce a voda - to by melo zustat a pak uz by ten smog byl problem prave jen mest...a toem by zase pomohl elektromobil

Me se jen hlavne zda ze vyrobci nam tady davaji auta co vydrzi 120km ale nedelam si iluze ze moc dobre vedi jak na to aby to dojelo klasickych 600 treba ale to se nikomu nechce tedko ukazat ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...