Guest woland Odesláno Listopad 5, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2010 Dobrý den, začala mě zlobit aumatická převodovka (r.v.2000 -4.kvalt) Při jízdě po Praze po asi hodinovém poskakování skočila do nouzového režimu - tedy permanentně zařadila trojku. Dojel jsem k domu a druhý den vše fungovalo a funguje v pořádku - toto se mi stalo v průběhu 2 měsíců 2x. Něco tedy není v pořádku a co dělat? Nejsom první majitel auta (mám ho 5 let) ale nevím kolik může mít najeto tach-130tis. Také olej nebyl měněn na doporučení autorizovaného servisu že náplň je doživotní (což je jak jem se dočetl nesmysl). Tak varianty mám teddy dvě 1) - vyměnit jen olej a čekat co se stane - někdo říká že se můžou s novým olejem uvolnit usazeniny a poškodit vše ještě víc a navíc když se to nestává ráno když je auto vychladlé tak to olejem nebude - někdo říká že je to nesmysl že se po výměně nemá co uvolňovat že kdyby tam byla nějaká špona bude na magnet a pod. 2) varianta tedy je zrepasovat převodovku = cca 30tis (pokud někdo ví kde by to udělali levněji ať mi prosím napíše) tyto starší aut. převodovky prý stejně mají životnost cca 150 tis a pak jdou do kopru. Tak nevím měnit olej nebo rovnou repasovat??????? Děkuji předem za radu. Petr 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miltas Odesláno Listopad 17, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2010 dobry den da se vymenit olej i v manulani prevodovce? dobry den da se vymenit olej i v manulani prevodovce? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 17, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2010 (upraveno) opravdu staci pouzit tlacitko hledej http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=4911 Upraveno Listopad 17, 2010 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kolafa Odesláno Leden 10, 2011 Sdílet Odesláno Leden 10, 2011 (upraveno) Ja jsem se ptal primo ve fabrice a potvrdili mi, ze tam je dozivotni napln. Coz mi prijde taky divny. Pokud mam zkusenost z min. automatu, tak se musel menit olej, pak nejake filtry, resp. sitka co to cisti a tesneni. Pokud nebude nejaka vetsi zavada, tak odhaduju tuto jednoduchou repasi na max 30 litru a dal bych to spis nekam, kde delaj automaty, nez do skodovky, kde tomu prd rozumi. Ja mam nalitano 170 tisic a zatim klepu na drevo - dobry Upraveno Leden 10, 2011 uživatelem Kolafa 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lucky.jack Odesláno Leden 14, 2011 Sdílet Odesláno Leden 14, 2011 Doživotní náplň, to formulace, která se dá dobře kamuflovat. Někomu může odějít převodovka po 200tkm, někomu vydrží 500tkm a jak vyznělo máš to doživotní(dokud bude žít převodovka). Každopádně v manuálu není na škodu měnit olej po 100tkm a v automatu nevím, ale tam bych to viděl podobně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.