Revan Odesláno Listopad 20, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2010 Ahoj lidi Potřebuju sehnat typový list na 17" kola Borbet pro zapsání kol da TP. Pomůžete mi prosím ???? Mám octavii I 1,9 Tdi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Listopad 20, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2010 ktory mas typ Borbetu? a aky rozmer disku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Revan Odesláno Listopad 20, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2010 ktory mas typ Borbetu? a aky rozmer disku mam typ TS 17"x 7,5" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Listopad 20, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2010 http://gutachten.bmf-application.com/borbet/ts/00116419.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 21, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2010 no to je TUV, on ale potrebuje typovy list :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Listopad 21, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2010 a ja neviem co je typovy list,podla mna je to len prelozene TUV,u nas to staci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FRANK Odesláno Listopad 21, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2010 Mato88: Typový list je toto (vyplněný-jen pro ukázku, je to na kola AEZ): www.alcar.cz.pdf a tady prázdný přímo na Borbet: typovylistmotosport_1.doc Revan: Zkus kontaktovat firmu Motorsport spol. s r.o., oni by měli být jedinní autorizovaní zástupci Borbetu u nás, viz zde (tabulka "a", poslední řádek): MDČR 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Revan Odesláno Listopad 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2010 Mato88: Typový list je toto (vyplněný-jen pro ukázku, je to na kola AEZ):www.alcar.cz.pdf a tady prázdný přímo na Borbet: typovylistmotosport_1.doc Revan: Zkus kontaktovat firmu Motorsport spol. s r.o., oni by měli být jedinní autorizovaní zástupci Borbetu u nás, viz zde (tabulka "a", poslední řádek): MDČR Ten TUV list mam a ten na zapsání nestačí. Motorsport už jsem kontaktoval ale oni mi to vyplní jen popkud jsem je koupil od nich a jako důkaz chtěji fakturu tak že nevím co mam dělat proto se obracím na vás jestli ho nekdo nemá nebo ho nedokáže sehnat (nic nechci zadarmo) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FRANK Odesláno Listopad 21, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2010 Aha, tak to bude oříšek, protože bych řekl, že Borbet tady zrovna moc rozšířený není.... Co zkusit půjčit od někoho kola jiné značky ale stejných rozměrů vč. typ. listu (AEZ, DOTZ, DEZENT ap., zkrátka nějaké rozšířenější), nechat zapsat a pak si tam dát ty svoje - pokud se nepletu, tak do TP se zapisuje jen rozměr disku a doporučené pneu, nikoliv výrobce disku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Listopad 21, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2010 ty kokos,tak mate riadne na pixu :-) u nas ti staci prelozeny TUV dokument,alebo kamarat na DI 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Revan Odesláno Listopad 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2010 Aha, tak to bude oříšek, protože bych řekl, že Borbet tady zrovna moc rozšířený není.... Co zkusit půjčit od někoho kola jiné značky ale stejných rozměrů vč. typ. listu (AEZ, DOTZ, DEZENT ap., zkrátka nějaké rozšířenější), nechat zapsat a pak si tam dát ty svoje - pokud se nepletu, tak do TP se zapisuje jen rozměr disku a doporučené pneu, nikoliv výrobce disku. Aha no to by snad šlo ale má to háček já nemám nikoho kdo takový kola má tak že je tu znovu otázka zda mi pomůže někdo tady ty kokos,tak mate riadne na pixu :-) u nas ti staci prelozeny TUV dokument,alebo kamarat na DI Tak to máš dobrý, to ti závidim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Listopad 21, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2010 a v tom Motorsportu ti to nedaju ani za nejaky priplatok ci uplatok?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Revan Odesláno Listopad 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2010 a v tom Motorsportu ti to nedaju ani za nejaky priplatok ci uplatok?? ne nedaj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Listopad 25, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2010 to sou teda pekny pitomci... mozna by bylo reseni zkusit napsat na centralu borbetuv DE (jestli nekecam, videl jsem tam fabriku :) ) a rict jim ze tohle a tohle shanis, ze si to koupil z druhe ruky ale majitel ti to nedal a cesky zastoupeni ti to taky dat nechce a nebo proste zkusit typovej list na jiny kolo, prelepit ty znacky borbet na dotz na chvili a zkusit to na STK ale to uz chapu ze neni uplne koser... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Revan Odesláno Listopad 26, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2010 to sou teda pekny pitomci... mozna by bylo reseni zkusit napsat na centralu borbetuv DE (jestli nekecam, videl jsem tam fabriku ) a rict jim ze tohle a tohle shanis, ze si to koupil z druhe ruky ale majitel ti to nedal a cesky zastoupeni ti to taky dat nechce a nebo proste zkusit typovej list na jiny kolo, prelepit ty znacky borbet na dotz na chvili a zkusit to na STK :) ale to uz chapu ze neni uplne koser... ja už nevim co mam delat potrebuju nekoho kdo má stejne velky kola klidne i jinou znacku s typovim listem ale musel by bejt ochotnej mi je pujcita jet se mnou na tu dopravku do tp se pise jen rozmer a ne vyrobce kol pak by bylo vse ok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 26, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2010 (upraveno) vitto: ale nemecka centrala s tim nema nic spolecnyho, oni o zadnym typovym listu nic nevi. Pro ne je dulezity, ze jejich kola maji TUV, vic je nezajima. Nejaky typovy list je jen vymysl u nas v Cesky republice, bohuzel :) Upraveno Listopad 26, 2010 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Peťan 81 Odesláno Prosinec 29, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2010 Zdravím, tohle jsem řešil už když jsem měl Fabii a nechal jsem si tam legálně zapsat 15" , 16" a 17" bez problémů a to jsem měl 1,9 SDi.. Napsal jsem e-mail do allesia i když jsem měl kola jiné značky (stačí oddělat středové pokličky) a poslali mě papíry-TUV a typ.list se kterým jsem zajel na STK, tam mě potvrdili montáž alu kol a pak už hurá na úřad, kde mě vše zapsali. Když někdo bude chtít vědět podrobnosti, tak rád poradím, tenhle návod jsem řekl již 6 kamarádům a vždy to prošlo.. :) v allesiu jsou fakt hodný a vždy vše bez problémů! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Prosinec 29, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2010 Tak třeba já když jsem zapisoval kola co mám na autě, mimochodem Borbety, tak mi stačil jen ten TUV a ani jsem ho nemusel mít přeloženej, ale zapsali mi je přímo ten jedinej typ kol. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Revan Odesláno Prosinec 30, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2010 Tak třeba já když jsem zapisoval kola co mám na autě, mimochodem Borbety, tak mi stačil jen ten TUV a ani jsem ho nemusel mít přeloženej, ale zapsali mi je přímo ten jedinej typ kol. a kde jsi to zapisoval ???? Zdravím, tohle jsem řešil už když jsem měl Fabii a nechal jsem si tam legálně zapsat 15" , 16" a 17" bez problémů a to jsem měl 1,9 SDi.. Napsal jsem e-mail do allesia i když jsem měl kola jiné značky (stačí oddělat středové pokličky) a poslali mě papíry-TUV a typ.list se kterým jsem zajel na STK, tam mě potvrdili montáž alu kol a pak už hurá na úřad, kde mě vše zapsali. Když někdo bude chtít vědět podrobnosti, tak rád poradím, tenhle návod jsem řekl již 6 kamarádům a vždy to prošlo.. :) v allesiu jsou fakt hodný a vždy vše bez problémů! Můžeš mi dát nějaké info o tom jak to mám přesně udělat ??? Předem děkuju 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Peťan 81 Odesláno Leden 9, 2011 Sdílet Odesláno Leden 9, 2011 a kde jsi to zapisoval ???? Můžeš mi dát nějaké info o tom jak to mám přesně udělat ??? Předem děkuju Psal jsem SZ.. přišlo ti to? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
trilllian Odesláno Duben 25, 2011 Sdílet Odesláno Duben 25, 2011 Zdravím, tohle jsem řešil už když jsem měl Fabii a nechal jsem si tam legálně zapsat 15" , 16" a 17" bez problémů a to jsem měl 1,9 SDi.. Napsal jsem e-mail do allesia i když jsem měl kola jiné značky (stačí oddělat středové pokličky) a poslali mě papíry-TUV a typ.list se kterým jsem zajel na STK, tam mě potvrdili montáž alu kol a pak už hurá na úřad, kde mě vše zapsali. Když někdo bude chtít vědět podrobnosti, tak rád poradím, tenhle návod jsem řekl již 6 kamarádům a vždy to prošlo.. :P v allesiu jsou fakt hodný a vždy vše bez problémů! Čau, prosim tě, mohl bys mi poslat podrobnosti jak postupovat při zapsání 17" kol do TP. Mám problém asi jako všichni v tomto tématu a to že už mám kola na autě a potřeboval bych je zapsat. Mám bohužel také Borbety a k nim typové listy nejsou. Díky moc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Duben 26, 2011 Sdílet Odesláno Duben 26, 2011 zdravím, mám taky takový problém, chci zapsat do technikčáku 17 klasické spider. K tomu taky musím mít typový list, když to jsou originla kola pro octavii rs? Za každou radu dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Duben 26, 2011 Sdílet Odesláno Duben 26, 2011 Čau, prosim tě, mohl bys mi poslat podrobnosti jak postupovat při zapsání 17" kol do TP. Mám problém asi jako všichni v tomto tématu a to že už mám kola na autě a potřeboval bych je zapsat. Mám bohužel také Borbety a k nim typové listy nejsou. Díky moc. Na nemeckych strankach borbetu najdes potvrzeni o moznosti nebo nemoznosti pouziti danych kol na tvoje auto, me to stacilo vytisknout a predlozit na urade. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Duben 26, 2011 Sdílet Odesláno Duben 26, 2011 zdravím, mám taky takový problém, chci zapsat do technikčáku 17 klasické spider. K tomu taky musím mít typový list, když to jsou originla kola pro octavii rs?Za každou radu dík. Pokoušet se zapsat orig kola je asi ta nejhorší alternativa,typový list samozřejmě potřebuješ a na Spidery Ti ho nikdo nedá. Zbývá Ti jediná možnost,nechat si zapsat kola stejného rozměru jiného výrobce. Nebo něco vymyslet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Duben 26, 2011 Sdílet Odesláno Duben 26, 2011 Tak to je teda pěkný...to si mě nepotěšil. myslel sem že to bude jednodušší.... Mám právě na úřadě trochu známého.... A když jim dáš ten typový list, tak on se někam zakládá nebo to je jenom pro ně na ukázání aby to mohli dopsat do velkýho TP? Přijde mě ,že hodně lidí má 17 spider, ale co mají v techničáku to nevím, asdi hodně lidí je tam ani nemá. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 26, 2011 Sdílet Odesláno Duben 26, 2011 (upraveno) Skodovka nema zajem na tom, aby se vybrany kola pro vybrany model (17" Spidery za priplatek pro RS) objevovaly na jinym modelu. Proto k nim nedostanes potrebny dokumenty. Typovy list musi byt potvrzeny od technika typu K (myslim) na STK. Narazis prave hned na STK, protoze tam ti ten TL nepotvrdi. Legalni moznost, i kdyz taky ne uplne, je, ze si pujcite rozmerove stejny kola jako Spidery, ktery si nechate nasledne zapsat. Chapu, ze se v tom pak uz nikdo stourat nebude, ale i po zapsani ty Spidery stejne mit "nemuzete", protoze na ne neexistuje TUV, ktery by je povolil i na jiny modely, nez je RSo. Jinak k tomu TL na uradech. Nikdy jim tam ten TL nenechavejte, maximalne si ho muzou okopirovat, ale original si nechte!!! Upraveno Duben 26, 2011 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Duben 26, 2011 Sdílet Odesláno Duben 26, 2011 Tak to je teda pěkný...to si mě nepotěšil. myslel sem že to bude jednodušší.... Mám právě na úřadě trochu známého....A když jim dáš ten typový list, tak on se někam zakládá nebo to je jenom pro ně na ukázání aby to mohli dopsat do velkýho TP? Přijde mě ,že hodně lidí má 17 spider, ale co mají v techničáku to nevím, asdi hodně lidí je tam ani nemá. :lool: Píšeš,že máš známého :P Protože legální možnost neexistuje,kuj železo tímto směrem.Nějaký typový list se sehnat dá,jak tu píšou jiní,Alessio nebo Ronal ho prý posílají. Nech si ho poslat a známý ať ti dopíše kola podle něj a vynechá název ráfku.Sice by ho tam napsat měl,ale někde ho nepíšou,Já třeba jedna kola mám zapsané včetně označení,druhá pouze rozměr.Zapisováno na jednom úřadu,jen jiným úředníkem.On je v tom tak trochu bordel,protože ti razítkáři nevědí až na pár vyjímek,co mají pořádně ke kolům chtít a co mají zapisovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Duben 26, 2011 Sdílet Odesláno Duben 26, 2011 No budu muset začít něco shánět. nevíte kolik mají spider 17 ET?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 tak už sem to trochu pořešil ten zápis a ve středu se tam chystám. Nevíte někdo kolik to stojí oficiálně ten zaápis kol?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 Na STK absolvovat ten levnejsi okruh, nevim, kolik to presne stoji (200 Kc?) a na urade das asi 50 Kc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.