Přejít na obsah

Ztrácí se mi nemrznoucí kapalina..:(

Doporučené příspěvky

čau, poztřeboval bych poradit.. Jen jak začalo mrznout, tak se mi začala ztrácet nemrznoucí kapalina.Když přestalo mrznout, tak to zas přeztalo...teď zas mrzně a já musím každy dva dny dolejt tak 1 až 2 dcl, aby se mi nerozsvícela kontrolka. Všude jsem koukal a nic jsem nenašel :blink: A když jsem se ptal majitele co to měl předemnou, tak mi říkal že každou zimu takhle dolejval a jak přestalo mrznout, tak byl klid.Děkuji

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Jestli je to těsnění tak pod autem nic nenajdeš. Takhle jsem dolejval celou minulou zimu a dával pod auto suchý papíry a nic nebylo vidět. Padlo na to asi 10 litrů nemrzky. V červnu jsem jí málem uvařil a bylo jasno. Těsnění pod hlavou odfouklé na třech místech a ještě dovnitř do motoru, proto pod autem nebylo nic vidět. Jak vypadá nemrzka v nádržce? Je čistý nebo má černej nádech?

Ještě by to mohlo být vodní pumpou. Už jsi dělal rozvody?

Upraveno uživatelem Mirouch76
Odkaz ke komentáři

No to jsem právě koukal, voda je čistá a v oleji taky nic není.Mně to uniká ven, mám pod autem louže.Když jsem to hledal a zkoumal od kud to jde,tak to vypadá jako někde kolem termostatu,nebo tam někde..Je zajímavý že když nemrzkuz doleju po rysku max, tak to do druheho dne vyteteče kousek nad rysku min a pak už to dál neuniká..Jen při kařdým startovaání mi to pípá a hlásí že jsem bez vody.Dělá to pouze jen v zimně,jakmile se oteplito třeba jen trochu na 5stupnu tak to neutíká...ptal jsem se i majitele kterej to mněl předemnou to auto a říkal žě mu to dělalo takto celou zimu...že to nechal takhle na minimum a jezdil a najare to dolil k maximu a jezdil bez porblémů...Mě to ale sere,chci to mít vcajku...proto furt bádám čim to je..Vypadá to jak kdyby tím mrazem někde nějak skřehlo těsnění a propouštělo...jinak fakt nevím...Díky chlapi za rady..

Odkaz ke komentáři

ještě zkusím přetěsnit hrdlo termostatu a pak už fakt nevím.Ale kdyz kouknu na kaluž pod autem, tak to je tak nějak nad tim místem.Teče to přesně ve spoji mezi motorem a převodovkou a kape to na zem. Ale já když to doleju do maz a stačí mi ujet pár km a do rána jsem s vodou na min a pak už to ale dál neutíká...ve středu kouknu na to hrdlo přetěsním to a pak dám vědět...

Odkaz ke komentáři

Jo kámoš mi to natlakoval ale nikde jsme nic neviděli,ale pod autem byla zase kaluš a jediné co bylo mokré,tak to bylo kolem toho termostatu,spíš kolem čidla,tak jsem vyměnil těsnění čidla,ale to nepomohlo,tak zkusím ještě to hrdlo termostatu přetěsnit a uvidíme dále...ale je to protě někde tam...kouknu ještě po hadicích a po sponkách,všechno přetáhnu..jinak fakt už nevím..

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest chipmann

U OI to dělá dost často chladič když stojíš nad otevřenou kapotou tak na levo dole úplně v rohu toho chladiče je to strašně špatně vidět a koukej jen na studeném motoru na teplém poznáš prt jelikož se to stačí s toho chladiče odpařit tam jsou ty chladiče hodně zranitelný :palec:

Odkaz ke komentáři
tak už jsem v klubu ztrácečů chladící kapaliny taky, ale já ji nacházím pod autem, tak že buď hadice a nebo chladič, v pátek frčí Líza k MUDr.Garnymu, tak snad vše bude zase OK

tak opraveno, pan doktor Garny odhalil vadnou vodní pumpu, chcalo to okolo ní, vydržela jen 25tis. km

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...