Juraj Straka Odesláno Leden 18, 2011 Sdílet Odesláno Leden 18, 2011 no po precitani tohto prispevku sa aj mne zacala tratit voda octavka chce asi s vami drzat krok:D ale zatim to nieje nejake extremne... tak za tyzden dolejem deci, dolieval som 2x zatial, pevne verim ze to je len doliatie do chladica, pretoze teraz ked boli mrazy som mal pred chladicom clonu aby sa motor neochladzoval a teraz ked sa oteplito to zacalo zrat vodu... otazka.. kedy bolo zle tesnenie pod hlavou, malo by to mat modry dym stale??? lebo ked auto dlhsie stoji tak o nieco horsie startuje a dym je modry ale to davam za pricinu spaduvaniu nafty, alebo sa mylim? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michael99 Odesláno Leden 24, 2011 Sdílet Odesláno Leden 24, 2011 Hlásím se taktéž do klubu.....i mě se začala ztrácet chladící kapalina, dolil jsem ji uz dvakrát, tak dvě dcl pokaždý. Pokud by to bylo nějaký to čerpadlo, kolik si mám připravit?:-\ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rtg61 Odesláno Leden 25, 2011 Sdílet Odesláno Leden 25, 2011 Také jsem byl v klubu unikačů Po 9 letech shnil chladič na sračku, odpoledne postnu fotky. Nový od Jeldy za cca 3000, výměna je jednoduchá... Za odpoledne jsem to měl i v této nelidské zimě v nevytápěné garáži.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Leden 25, 2011 Sdílet Odesláno Leden 25, 2011 no dolejem tak 2dcl mozno kazde 1-2 tydzne... takze ze by mi to bralo cez tesnenie alebo pumpu to hadam nie... snad je len nejake hadica netesna a ked sa to zohreje tak to kdesi unika 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Březen 5, 2011 Sdílet Odesláno Březen 5, 2011 chlapci otazka mimo temy, ale chcem sa opytat aku znacku termostatu by ste mi poradili, mal som tam MAYLE ale ten po pol roku odisiel.... a origo u nas stoji 30€ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Březen 5, 2011 Sdílet Odesláno Březen 5, 2011 nakontaktuj clena jELDA, on Ti spravi dobru cenu na origo diel :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dawe88 Odesláno Říjen 13, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2011 Poslední cca 3 týdny se ztrácí voda...ujedu zhruba 100-200 km, rosvítí se na maxidotu "zkontrolujte chladící kapalinu" doleju většinou 1-2 litry a po ujetí zase 100-200 km to samé.Zkoušel jsem tam nalejt i takovou tu sračku na utěsnění chlad. soustavy a nepomohlo pod autem není louže, na olej. měrce taky nic.Poradtě kudy se může ztrácet.Ráno po nastartování mi jde trochu bílej kouř (cca 2 vtěriny a pak je to ok). Mam zkusit nějak natlakovat kompresorem soustavu? Nebo co kde zkontrolovat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Říjen 31, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2011 takze po nespesnej vizualne kontrole suystemu som si zaobstaral supravu na tlakovanie systemu... po natlakovani na 2,5 baru som zas nespozoroval ziadny unik...zhavice som mal von a po pretoceni motorom z valcou vody nevystreka.... takze som z toho zmateny... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
losky Odesláno Listopad 1, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 Já tohle měl jednou na autě taky. Ztrácela se kapalina, ale vyhazovalo mi ji to u nádobky. Tak nové víčko, nádobka a pořád to samé. Ve finále se dávalo nové těsnění pod hlavou a zjistilo se, že je ruplá hlava. Nechalo se to svařit a stejně to dělalo dál. Udělalo mi to 3 dny před dovolenou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Listopad 1, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 No a výsledek? Dělá ti to pořád nebo ne? Příčina? Chlape nenapínej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Listopad 6, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2011 chlapci vie mi niekto povedat aky ma byt tlak v chladiacom okruhu? ako to vlastne je s tym pretlakovym uzaverom? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dawe88 Odesláno Listopad 15, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2011 Tak jsem zjistil, že mi voda teče za pravym kolem ( jakoby pod spolujezdcem ) jak je takovej ten "nosník" či co jak se táhne až k zadní nápravě. Čím to může být? Topení? Dá se to nějak zjistit, rozebrat? Nechce se mi rozebírat celou palubku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Matty Odesláno Listopad 28, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2011 Tak jsem zjistil, že mi voda teče za pravym kolem ( jakoby pod spolujezdcem ) jak je takovej ten "nosník" či co jak se táhne až k zadní nápravě. Čím to může být? Topení? Dá se to nějak zjistit, rozebrat? Nechce se mi rozebírat celou palubku tam je vyvod prebytocnej kapaliny a ked mas velky tlak v chladiacom okruhu tak tamadial to vyteka deje sa to ked mas prasknute tesnenie pod hlavou v servise vedia zmerat ci mas v tej nadobke chladiacej kvapaliny CO plyny z vyfuku a zista ci je to tesnenie pod hlavou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Listopad 28, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2011 A nebo máš v hájí jen víčko přetlakový nádržky a pouští dřív než je zdrávo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Listopad 30, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2011 riesim ten isty problem.. na 99,99999% je to tesnenie... najjednoduchsi test... pri zahriatom motore skus stlacit hadicu co ide do chladica, musis ju stlacit ze sa jednotlive strany hadice dotknu, ak nie system je pretlakovany a tym padom mas v cudu tesnenie podhlavou, tym padom ti to tlakuje a vodu vyhadzuje cez prepad v nadobke a preto mas mokro pri nosniku.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dawe88 Odesláno Prosinec 6, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2011 Zkusim to s tou hadicí a uvidíme. Jinak pokud to bude těsnění, a mě se voda ztrácí jenom když to auto jde víc do otáček, stane se něco když s tim budu takhle ještě cca 14 dnů jezdit? Auto potřebuju každej den k práci a až tak na Vánoce se bez něj obejdu, tak bych to dal známýmu udělat .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Prosinec 7, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2011 jas tym beham uz pol roka... ale uz to chystam vymenit. zatial nebolo kedy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jara_10 Odesláno Prosinec 19, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2011 Zdravím, mám problém s octávií.V pátek jsem nechal měnit termostat potí jsem dolil nekolikrát chladící kapalinu.V něděli jsem jel cca 250km a již nebyl úbytek.Dnes jsem bez problémů nastartoval a po cca 1h jsem přišel zpět k autu a byla podním již loužička od kapaliny.Nevíte někdo v čem může být problém díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Prosinec 29, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2011 tak přátelé, já znova začínám šílet, znova se mi ztrácí kapalina z chladící soustavy, po cca 200km doleju 1,5L, vypadá to na těsnění pod hlavou, pokud to tak půjde dále, nezbyde nic, než abych se s Lízou rozloučil :( :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 29, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2011 Tesneni nebo vymenik oleje.... Jde ti voda do oleje???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Prosinec 29, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2011 Tesneni nebo vymenik oleje.... Jde ti voda do oleje???? to nejsem schopen odpovědět, je fakt, že ta voda rychleji mizí při vyšších otáčkách, jel jsem na moravu 24.12., otáčky necelých 4tis. (okolo 175km/h), no a za Brnem jsem dolil 1,5L, zpět jsem musel pomaleji, už byl provoz, ale před Prahou asi posledních 75km to bylo volné, tak jsem na to šlápl a zase 1,5L dolito,,, nevím jak poznat zda jde voda do oleje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 29, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2011 Podivej se jestli ti nestoupa hladina oleje na merce...i kdyz 1,5 litru by uz melo jit poznat... Nebo ti voda muze jit do valcu a tim padem olej nebude probivat... Jsou jenom tyhle dve moznosti...Jo a treti ze by to chcalo nekde ven, na to se podivej at zbytecne nedelas hlavu...Nastaruj a jak se voda natlakuje skoukni jestli to nekde netece nebo jestli pod autem nemas louzicku... Asi nej by samo bylo vodu natlakovat profi naradim. Jedno mam ale v Brne tak ti nepomuzu.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ptakos Odesláno Prosinec 30, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2011 Jestli je to těsnění tak pod autem nic nenajdeš. Takhle jsem dolejval celou minulou zimu a dával pod auto suchý papíry a nic nebylo vidět. Padlo na to asi 10 litrů nemrzky. V červnu jsem jí málem uvařil a bylo jasno. Těsnění pod hlavou odfouklé na třech místech a ještě dovnitř do motoru, proto pod autem nebylo nic vidět. Jak vypadá nemrzka v nádržce? Je čistý nebo má černej nádech? Ještě by to mohlo být vodní pumpou. Už jsi dělal rozvody? Zdravim mám stejný problém a nemrzka má černej nádech co s tím může být?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Leden 19, 2012 Sdílet Odesláno Leden 19, 2012 tak u mě to bylo těsnění pod hlavou, Garny je bůh a největší frajer 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 19, 2012 Sdílet Odesláno Leden 19, 2012 To jo, jeste stesti, ze je takovych Bohu a frajeru po republice vic. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášOctavia Odesláno Únor 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 3, 2012 Začali zasejc pořádný mrazy a já zas dolejvám jak blázen:( Fakt nevím čím to je. Když nechám auto venku v mrazech, tak tam do rana je kaluž jako prase, když to dám domů do garáže, tak nic. To samé když to zavezu do servisu, tak mi řeknou že to dali na zvedák, vše otřeli a pak za celou dobu nikde nic:( Fakt to nechápu. Podle mě to ale bude těsnení pod hlavou, to taky může jít voda ven,ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 3, 2012 Sdílet Odesláno Únor 3, 2012 Urcite tudy muze jit voda ven. :) Nezbyva, nez natlakovat soustavu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášOctavia Odesláno Únor 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 4, 2012 (upraveno) Urcite tudy muze jit voda ven. :) Nezbyva, nez natlakovat soustavu. ¨Tak jsme to natlakovali a voda se objevovala dole mezi motorem a převodovkou, jako by vytejkala od setrváku.. viz:foto To fakt nás nenapadá čím to, jestli prasklej blok někde...:( Upraveno Únor 4, 2012 uživatelem TomasOctavia 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maras Odesláno Duben 10, 2012 Sdílet Odesláno Duben 10, 2012 Zdravím, mam taky problem se stratou vody. Kdyz na to trochu slapnu ( tak 130-140km/h ) par km jedu tak se mi zacne zvedat teplota motoru... samozrejme uberu a teplota klesne na 90 a zase drzi. kdyz to potom necham vychladnout a zase chcu jet tak doliju min. 0,5l vody... Napadlo me jak na to slapnu tak vznikne tlak v soustave a termostat se tim tlakem uzavre a povoli az zase uberu plyn. je to mozne? co si o tom myslite? PS: termostat mam meneny par mesicu. Na rozvodech najeto cca 15.000km. diky za nazory Maras 0 Citovat Odkaz ke komentáři
john007 Odesláno Duben 14, 2012 Sdílet Odesláno Duben 14, 2012 Zdravím, mam taky problem se stratou vody. Kdyz na to trochu slapnu ( tak 130-140km/h ) par km jedu tak se mi zacne zvedat teplota motoru... samozrejme uberu a teplota klesne na 90 a zase drzi. kdyz to potom necham vychladnout a zase chcu jet tak doliju min. 0,5l vody... Napadlo me jak na to slapnu tak vznikne tlak v soustave a termostat se tim tlakem uzavre a povoli az zase uberu plyn. je to mozne? co si o tom myslite? PS: termostat mam meneny par mesicu. Na rozvodech najeto cca 15.000km. diky za nazory Maras to bude tesneni pod hlavou urcite a jak ti jde teplota nahoru tak je na case to vymenit.jezdil jsem stim tak mesic a praskla i hlava 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.