Přejít na obsah

Ztrácí se mi nemrznoucí kapalina..:(


Doporučené příspěvky

Mam sice benzinovou 1.6, ale kapalina se mi chova uplne stejne. Kdyz prijedu se zahratym motorem a otevru expanzku, malinko si odfoukne a hladina vyleze zhruba o centimetr. Podle me to ma co delat s tepelnou roztaznosti hadic nebo tak neco. Voda se neztraci a pozoruju tenhle jev celou dobu co auto mam, coz je vic jak pet let. Takze za me ok a drobneho tlaku v okruhu bych se nebal ;)

Nazdar ja mám tiež 1.6toky. Kvapaliny sa mi stráca len trosku. A ked pridem s poriadne zohriatym motorom a otvorím expansku tak je tam veľký tlak a až mi voda vylezie až po hrdlo. Vlastne ani nemozem celkom otvorit lebo by ma ostriekalo a tesnenie mám vymenené. Ale tlak tam musí byť voda sa rozpina. U môjho motora termostat otvára až pri 105°
Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Mám teď čerstvě po opravě.. Najeto 230 tis a prohlá hlava středem. Únik kapaliny detekován po tlakové zkoušce a po rozebrání potvrzeno od druhého a třetího válce. Zbroušení, tešnění, hydrštěly, zabroušení sedel ventilů, repas turba, komplet filtry + práce - 21.tis. odstaveno 1 týden (čekalo se na turbo) Teď mi jede jako nikdy předtím. Děkuji mechanikovi od Pardubic ;)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím pánové, asi sem se také dostal do klubu úniku chladičky, ale....

 

Dnes jsem koukal do motorového prostoru, vždy aspoň jednou měsíčně kouknu, a vidím, že hladina vody je pod riskou (čmárnul jsem si svou abych věděl kde je hladinka a mohl dyžtak plašit). No nic, dojel jsem koupit novou K12, destilku a přijel jsem zpět (jízda cca 40 km). No zastavím, motor ještě teplej a opatrně otvírám víčko, to zasyčí a voda se vyšplhá zpět a dokonce výš až nad mou risku. Na co to vidíte? (Pochopitelně, že jsem nikdy, opakuji nikdy novou studenou směs do horkého motoru nedoléval!)

 

1) únor 2015, vozidlo bylo na kompletní go motoru, včetně výbrusu hlavy a tlakové zkoušce od té doby najeto 25 tisíc km a vše v pořádku voda se ani nepohnula.

 

2) hladina oleje je v normě, je stále takový jaký má být, na víčku oleje se netvoří žádná emulze

 

3) auto chytá na drc a za vozidlem se netvoří žádný bílý dým.

 

4) Vozidlo topí jak má a ohřívá se na 90°C také jak má, v tohle směru vůbec žádná změna.

 

Vím, že Octa má dva okruhy a jeden se otvírá až když je potřeba, ale přece není možné aby se mě třeba nedej bože za těch 25.000 Km velký okruh neotevřel a udělala to až teď? Hlavně neříkejte, že je to těsnění pod hlavou :wallbash::wallbash: a pokud ano, čím je to tedy způsobený?

 

Vozidlo netočím studené, nechávám vždy zahřát na provozní teplotu. S vozidlem nijak nezávodím, vozím tam prcka :)

 

Jedná se o O1 combi, ASV, 81kw, r.v. 2001 stav tacho 200.500 km :)

 

 

EDIT: Tak jsem byl na testu výfukových plynů v chladícím okruhu a potvrzeno. Mám fouklé těsnění na hlavě, kdy část výfukových plynů jde do okruhu s chlazením. Voda se stále po 1.000 km neztrácí. Jen se stlačuje. Po odšroubováním víčka se hladina srovná. Co jsem mluvil s mechanikem říkal, že okruh se tlakuje (nebo pojme tlak) max 1 atmosféru. Když dojde k překročení této hranice systém sám přebytek tlaku údajně reguluje a tak nemůže dojít k poškození hadic ani chladiče. Auto prý může vydržet v takovém stavu klidně i 50.000 Km. Já vozidlo potřebuji pro každodenní ježdění a tak nechci riskovat jestli opravdu vydrží 50 tisíc nebo třeba jen 5 tisíc. Nehledě na to, že tuším problém, kdy moje vozidlo bylo v únoru r. 2015 v servisu, kde byl dělán v rámci reklamace repas motoru po roztržených rozvodech. Mechanik pravděpodobně bud nenechal zrepasovat hlavu a nebo tam narval jinou z vrakoviště. Protože v místě spoje s motorem je oblitá nějakým červeným tmelem. Dost pochybuji o tom, že tam dal i nové těsnění aby vše bylo v pohodě. Takže snad výše uvedené někomu eventuálně pomůže.

Upraveno uživatelem lordweb24
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...