Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

Myslím, že stěhování bude až v lednu, ale nevadí mi to, raději ať je vše ok. S anhydridem musíme počkat na okna a dveře, to je jasné, takže vylívat se bude cca v polovině listopadu, tak snad nebude mrznout. Před vylitím ještě budou dělat ty omítky, to mi říkali. Po vylití počkáme cca 14 dní a začneme lehce topit, ať to rychleji schne. Jinak já se jim opravdu až tak moc do práce nepletu, jen se občas poptám na další postup a občas se mě oni zeptají na nějaký detail, jinak postupují samostatně. A fakt jsou šikovní. Všechno, co můžou ovlivnit, jede podle plánu. Zatím jsem je za nic nemusel zdrbat, se vším jsem spokojený a jak ukazuju fotky známým, kteří v oboru dělají, tak mi říkají, že je všechno dobře udělané a nic není odrbané.

Odkaz ke komentáři

Ytong schne tak 2-3 roky nez se to vyrovna do nejake rozumne miry a prave anhydrid ktery obsahuje 70% vody tu stavbu jeste neskutecne namoci, ja jsem osobne prvni rok neustale vetral a vysusoval co se dalo. Dokonce se mlzily i okna pod kterym je primo topeni, ta vlhkost v tom baraku je a jen tak neodejde. Jakmile poprve zatopis pak teprve uvidis jak je ta stavba nasakla to jsou pak krasne vydet vsechny preklady a zeleza na kterych se vsechno vysrazi :D

Jj z foto vypada fakt vse zatim v poradku. No ta pulka listopadu opravdu muze byt uz nebezpecna. POkud mas moznost si nekde pujcit vysousece tak si je pujc a jakmile zatopis tak je nech v baraku dva dny bezet...ale pocitej ze vycucaj hoodne vody, ja jsem to tam mel a strasne to pomohlo.

Odkaz ke komentáři

Mi už se taky moc nelíbí. Zkusím najít kola, kde by se paprsky směrem od středu kola ke kraji kola rozšiřovaly.

Včera jsme před domem trochu uklízeli, prý máme nejčistší staveniště v okolí. :lool: Zítra se už autem dostanu klidně do garáže a pod stříšku, až doděláme přijezdovku.

post-507-1287652046_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Kluci jsou fakt šikovní, všechno jede podle plánu, žádné prodlevy, žádný den, kdy se nedělá a na něco se čeká. Šéf stavby, můj spolužák, všechno organizuje a řídí a zároveň na té stavbě maká i fyzicky, takže je tam a o všem ví. Myslím, že jsem měl štěstí, že jsem si vybral právě jeho, když všude dokola slyším, co mají lidi za problémy se stavbou nebo spíše s firmama, co jim staví. S penězi taky zatím problém nebyl, faktury vystavuje, až je ta určitá práce hotová a částky sedí na korunu přesně s rozpočtem, který jsme si domluvili. Já mám na stavbu jednak své peníze, ale taky jsem si bral úvěr od spořitelny a až na jedno zdržení s čerpáním taky všechno vychází, takže vše klape podle plánu.

Vánoce taky už nevidím reálně, zdrží nás vylívání podlah, ale leden je 100%ní, 33. narozeniny tam chci slavit!

Odkaz ke komentáři

S tou podlahou fakt nespechejte, taj mokra jak svina strasnou dobu a pokud to zakryjes tak ti to pod tim zacne hnit ci se rosit apod.

Ono s hrubou stavbou nebyl zase az takovy problem, zacaly problemy s vybavovanim interieru, kdy jedni zacali a dalsi to prvni bud potloukli a nebo poskrabali...i kdyz teda ja jsem mel problem i se stavarema, ale to jsem vyresil velice razne u tech vnitrku uz to tak moc nejde, protoze na remeslniky cekas klidne ctvrt roku :smich:

Ten kaminek je dobrej a hlavne hotova zahradka uprostred i se stromeckem :P :lool:

Uz mas vymysleno finalni povrch te prijezdovky? Jak koukam tak si ten kamen vysypal az po vrch, takze budes muset pak zase ubirat :D

Odkaz ke komentáři

Podlahu necháme vyschnout. Až bude zalitá tak 14 dní, tak začneme lehce přitápět, aby to schlo. Plovoučku budeme dávat minimálně 2 měsíce po vylití a po minimálně měsíčním topení, tak snad už to bude suché. Řemeslníky bych měl mít zase dobré, jsou to ti stejní, co stavěli hrubou stavbu. Ten jeden je moc šikovný, jeho koupelky, co jsem viděl, byly precizně udělané. Design koupelen je už vymyšlený. Kuchyň si budu skládat sám, bude z Ikei, teď jsme ji měli 5 let a nemůžeme si ji vynachválit, pořád je jako nová. Plovoučky umím taky sám. Přišroubovat lustry zvládnu, zbytek udělají elektrikáři. Vymalovat zdi taky zvládnu, dokonce to dělám rád. A na ostatní práce už taky někoho mám, takže vše je domluvené.

Ta zahrádka je zatím jen hlína, ten stromeček je kus plevelu, který rostl někde vedle v křoví, to jsem tam zasadil z legrace. :P Stromečky budou, ale spíše až na jaře, i když aspoň 2-3 si teď o víkendu přivezu z chaty. Finální povrch ještě vymyšlený nemám. Mám dvě varianty. Buď na tento štěrk dám jemnější hezčí kamínky (jako se používají na kačírky), nebo nějakou zámkovou dlažbu nebo kámen. Výška ještě není finální, ještě se tam bude 10-15cm přisypávat. Kolem domu se bude ještě lepit lepenka do výšky 10-15cm. Teď je vchod ve stejné výšce jako šterk venku, ale uvnitř domu se bude podlaha ještě vylívat do výšky 15cm.

post-507-1287736240_thumb.jpg

post-507-1287736256_thumb.jpg

post-507-1287736269_thumb.jpg

post-507-1287738904_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Červenou linku si vybrala manželka, takže když bude mít s leštěním práci navíc, tak já jsem z obliga. :D Ale teď vážně, ty otisky jsme řešili, ale nakonec jsme dali přednost designu nad praktičností. Zase tak strašné to snad nebude, v Ikei jsme popatlali snad všechny linky a mezi jednotlivýma lesklýma linkama v různých barvách není rozdíl. Prostě pokud chceme lesklou, tak musíme počítat, že se musí leštit. To je stejné jako s autem, mám černé, i když vím, že se udržuje nejhůře ze všech, ale zase když je čisté, tak je nejkrásnější. :rolleyes:

Včera jsem poprvé zajel s autem pod přístřešek, parádní pocit. :) Zahrada už je připravená na další fázi, ale to až na jaře, kdy budeme sít trávu a sázet stromky. Příští týden v úterý konečně přivezou a namontují okna, hurá!

Objednal jsem si novou chromovou origo masku, budu ji mračit tak, jak jsem psal v některém z předešlých příspěvků. Pokud se mi bude líbit, tak bude ta černá na prodej.

post-507-1287995576_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

ahoj Libore,

pěkně ti to pokračuje, já to snad do Vánoc stihnu, kuchyň je vyřešená, taky bude barva v lesku, jen bílá, z otisků strach nemám, zkoušel jsem to přímo ve studiu, kde budou kuchyň dělat a až tak leštit se to nemusí, stačí prostě otřít, ale asi taky záleží na laku, kterým jsou dvířka opatřeny,

p.s. moje kuchyň

post-117-1287999139_thumb.jpg

post-117-1287999150_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj Jardo, hezky to máš vymyšlené, budeš mít podobnou stěnu jako my. Bílá lesklá je suprová, vypadá luxusně. My chceme kombinaci červené stěny s troubou a mikrovlnkou a zbytek kuchyně bude taky v bílém lesku. Ty otisky si pro jistotu zase zajdeme vyzkoušet, abychom věděli, jestli je to tak hrozné, jak psal bladik. Ale pravděpodobně u té bílo/červené zůstaneme. A u oken jsem si od Tebe nechal poradit a hned v pondělí po srazu jsem nakonec neobjednal tam, kde jsem chtěl, ale ještě jsem týden bádal a vybral snad lepší okna (90mm profil, 3 sklo).

Odkaz ke komentáři

už se na ni moc těšíme, jen ten příplatek za bílej lak je horší než za metlu na auto, máme provedení dvířek s nástřikem barvou a následně několik vrstev nástřiku laku, barva se dá vybrat ze vzorníku RAL, u nás byla bílá jasná,

Vekra Premium, myslím, že se vyplatí si připlatit, nakonec to nebylo až tak mnoho, jelikož předělávám již postavený dům, tak je mám v podstatě zaplacené zelenou úsporám a ještě zbyde na kousek fasády

p.s. Libore, dej si bacha u té sestavy s troubou a lednicí, aby jsi měl trochu odstup od bočních stěn, mě tam budou dávat distance, aby nám nejezdily výsuvy po zdi, pokud to bude na těsno, bude znát taky každá křivost stěny a navíc musí být ideálně pravý úhel, mě natěsno vychází prostor dva metry a kuchyně bude vyrobená na 1,97 m, dnes to právě řešili při zadání do výroby

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

No tak ja byt vama tak o te cervene hodne premyslim.

My jsme take zvolili variantu bileho leskleho laku s indickou jabloni, viz foto k porovnani, absolutne se to nepatla a nemusi se to vubec lestit...ta cervena je fakt strasna videl jsem na vlastni oci jak se to okamzite upatle.

Jakmile das okna tak to bude hned uplne jiny baracek :palec: A co vrata ty ti take privezou?

post-464-1288079546_thumb.jpg

post-464-1288079436_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jardo, budeš to mít moc pěkné, ta bílá je fakt asi nej. Včera nám to pořád vrtalo v hlavě, tak jsme zase skočili do Ikei a patlali jsme linky. Vypadá to, že nakonec tu červenou mít nebudeme a uděláme ji celou bílou (musím uznat Bladiku, že máš asi pravdu). Ale červená barva se nám pořád líbí, takže vymalujeme některé zdi na červeno, abychom tu bílou linku zvýraznili. Ještě máme tak 2 měsíce čas, abychom si to srovnali v hlavě, takže možná bude ještě nějaká změna. Líbila by se mi i nějaká kombinace dřeva a bílé, tak jako to máš ty Bladiku, máš to taky moc hezké.

Jardo, vedle té sestavy s troubou, mikrovlnkou a ledničkou bude na každé straně 5cm rezerva právě kvůli otevírání. Budu tam mít 60cm skříň, 60cm skříň s troubami, 60cm lednička, 40cm skříň, což je 220cm a prostor tam je 230cm. Křivost stěn není žádná, jsou přesné na 1mm. Když mi byli zaměřovat okna, tak nevěřili, ale všechno sedělo na 1mm podle projektu. Kluci jsou fakt machři.

Já jsem sice na lepší okna dotaci nedostal, ale i tak jsem se pro ně nakonec rozhodl. Cena nebyla tak strašná, dostal jsem slevu 42% a vešlo se mi to skoro přesně do rozpočtu. Okna nám budou montovat příští týden v úterý, už se nemůžeme dočkat. Garážová vrata Kružik buď taky příští týden nebo ten potom.

Odkaz ke komentáři

jasně, taky jsem s Vekrou mluvil a mluvil a přesně jak píšeš, nakonec to nebylo o tolik, rozhodně o méně než o kolik je profil premium lepší, já jsem se dostal na slevu 48%, ale oni s těmi procenty dost machrují, každopádně 2x okno 148x145, 2 ks 205x145, 1 ks 205x145 plus balkonové dveře 100x240, 1 ks 120x75, 6 ks 56x88 cm, cenovka 95.000,- včetně žaluzií a parozábran, bez parapetů

Odkaz ke komentáři

Abych pravdu rekl, tak kuchyn je hlavne diky pritelkyni, ktera si s tim hodne vyhrala aby to dala dohromady, ja jsem pak jen vymyslel osvetleni(panel + LED v soklu) a dotahl to do konce s truhlarem :palec: Umistovani vestavene lednicky, mycky, parni trouba, normalni trouba a schovat mikrovlnku, to je pak mereni a mereni a to jsem mel steny take hodne presne...diky Ytongu, ale nakonec jsme se se vsim vesli :)

Co se tyka te malby, to uz si muzes vymyslet treba ruzovou s hvezdickama - to se da vzdycky premalovat a hlavne na ni nematles jako na tu linku a k te bile se ti v podstate hodi vsechno. Ta drevina co mame je indicka jablon a truhlar si s tim docela vyhral aby udelal ty vlnky, pak je na tom strasna spousta vrstev laku, aby se docililo toho lesku.

U nabytku se mlada hodne vyradila, v podobnem stylu mame i obyvak a pak po celem dome vestavky v orechu kombinovana se zrcadlem...vypada to fakt pekne, kdyztak sem vlozim nejake foto, ted jsem v Praze a nemam tady vsechny fotky.

PS: k tem spotrebicum do kuchyne, pokud budes mit el. sporak nebo indukci...mysli na trifazovi privod...ja jsem na to malem zapomnel a delal jsem to par hodin pred zalitim podlah...uf :D

Odkaz ke komentáři

Ty jejich ceny jsou zajímavé, už to, že si můžou dovolit dát slevu 42/48%, svědčí o tom, že to mají předražené schválně, aby pak mohli lákat na slevy, ale to je jedno, hlavně, že jsou kvalitní, alespoň podle referencí, co jsem četl.

Bladiku, to máš šikovnou přítelkyni. Moje manželka mi spíše jen tak trochu radí, ale to hlavní musím vymýšlet sám. Ale mi to nevadí, mě to baví, rád si s tím hraju. A s tím vymalováním máš pravdu, je to jednodušší a hlavně levnější, než měnit barvu linky. Na 3 fáze jsme samozřejmě mysleli, kabel už čouhá ze země. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...