Přejít na obsah

Silentbloky ramene

Ciza

Doporučené příspěvky

Zdarec panove, tak sem to tu prosel a protoze me ceka vymena obou silentbloku ramene zadnich, zakladam toto tema a ptam se na vase nazory.

Menil sem tyto siletbloky uz na jare 2010 a protoze po roce sou potrhane, nuti me to menit znova, ty co tam jsou sem kupoval na cc-autodily jako nemeckou vyrobu, byli v krabicce febi a jak je videt tak nekde nastala asi chyba. Pravej vydrzel asi 5tis a tak sem reklamoval, poslali mi jinej bez vedsich problemu a na nem uz je vyrazeno febi a nejaky cislo, na prvich nebylo vyrazeno vubec nic. Druhej se odporoucel tedka cca 11tis (psal sem reklamaci a tyden bez odezvy). Tak resim vymenu a sou tyto moznosti:

Origo zalisovanej od vyroby cena silenost. 2000kc jedna strana dle etky

Origo silentblok zesilen kterej je stejnej na fabii jen ho prelisovat do origo hlinikovyho bloku - prej odskouseno a v pohode. cca 500kc par

Origo cupra, plnej silentblok, pri zamontovani do fabii prej lepsi vlastnosti, ale ne do tezsich motoru TDI, tam prej problem ze se prenasi vibrace do rizeni.

Pak origo silenblok z A2 ktreje je plnej, guma mekci nez cupra a do vsech fabii v poho, vetsi trvanlivost pac je plnej a ne na ctyrech stranach chytlej, jen nevyzkousen na octave - aspon sem to nikde nedocetl, nalisovat pude, ale jak se bude chovat auto nidko nevi.

Toto jsou moznosti, ja po porade s mechanikem zatim zvolil origo siletblok zesilenej, urcen pro fabie s moznosti zalisovani do OII. Cena cca 500kc oba + prace. Myslite ze sem zvolil dobre?? Cupru sem vyloucil hned, tvrdci to nechu, uz tak je to na 17" tvrdy jak svina a je cejtit kazda dirka na ceste, origo sem taky odepsal, pac davat 2tis za origo je silenost a co si budem povidat, po zkusenosti cc-autodily uz na tom podvozku fakt dumam jestli koupit jakoby origo nekde jinde nez ve skodovce. Takze sem zvolil takto.

Co vy na to? Zkusenosti s nejakymi isletbloky?? Origo? neorigo?? nejlepe A2 origo do OII?? vlastnosti??

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Chystám se taky na výměnu-i vpředu. Takže pokud máte někdo tipy , kde a co koupit-sem s tím. Tuším, že vpředu jsou silentbloky 2 na každé straně a vzadu 1 na každé straně. Anebo výměna celého ramene vpředu???

Určitě ty zesílený z A2 je to úplně jiné poježděníčko !!!

Odkaz ke komentáři

Panove to se to tu rozepsalo. tak do predu se da koupit jak osazene rameno, tak zvlast predni i zadni silentblok ramene, a ten zadni je primo guma nalisovana v hlinikove kostce a to je to co tu resim.

chipmanne hele a ty to tam mas nebo to mas s doslechu?? jestli to tam mas, rozepis se prosim, vlastnosti, tvrdsi, meksi, jak origo ale netrhaji se?? popis. diky

Odkaz ke komentáři

No toho sem se trocha bal, no bal, spis jinak, tento efekt nechcu, protoze uz tak mi to pride tuhy pri prejezdech dir a ruznejch nerovnosti, uvital bych stejnou mekost jak u origo ale aby lip drzeli v zatackach. tak nevim, zase se mi libi ze by to bylo uz snad na veky, nebo aspon na moje veky :rolleyes:

Nemohl bys sem hodit foto jak to tam vypada nalisovany?? staci jeno fotak nebo mobil pod auto, nemusi to bejt foto ze zvedaku, dik moc.

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

Tohle jsme řešili u Skaji v tématu

Haha, téma přesně pro mě. Mám uplně totožný problém, auto bylo ve čtvrtek v servisu a prý špatný přední i zadní uložení předních ramen.

Doporučil mi koupit komplet celý rameno nový, ve Škodovce vychází něco kolem 3000 Kč, což je cca o 500 Kč dražší než koupovat uložení přední a zadní zvlášť. (bavíme se o koupi přímo ze servisu)

Pak jsem se zmiňoval o těch lepších silentblocích z A2, jak radil chipmann. O říkal že záleží na mě, pak radil, že např. už každý Seat Altea (XL) má právě lepší silentbloky než OII (nevím jestli stejné jako Audi A2) v základu, takže možnosti jsou:

Seat - myslím, že rameno by mělo být stejné jako na OII, ale chtělo by to od někoho potvrdit. :rolleyes:

Přední rameno Seat Altea, 1K0 407 151 AD - 3014 Kč

Zadní uložení 1K0 199 231 K - 1260, 8 Kč

Přední uložení 1K0 407 182 - 501 Kč

Škoda - originál

Přední rameno Octavia 1K0 407 151 AC - 2957,8 Kč (Vyplatí se myslím koupit v servise), (cc-autodíly nabízí německou prvovýrobu za 3095 Kč, skoda-dily.cz nabízí německou prvovýrobu za 3065 Kč, a prvovýrobu za 3786 Kč!!)

Zadní uložení 1K0 199 231 J - 2000 Kč

Přední uložení 1K0 407 182 - 500 Kč

Audi - A2

Zadní uložení - silentblok - 8Z0 407 183 A - stojí 14 € tedy nějakých 350 Kč, je to stejné jako u www.skoda-dily.cz, takže se asi nevyplatí zde kupovat (poštovné). Ale je tedy nutné přelisování!

Chipmann: pošli mi na tebe číslo do SZ, nevím jaký je tvoje 724 nebo 725....

Odkaz ke komentáři

No Doli vidim ze resime stejnej problem, ja menil na jare loni jak zadni tak predni, oboje sem objedal v cc-autodily. predni se kamosovi strhli pri lisovani a to to delal ve skoda servisu, zadni nevydrzeli ani rok. Predni nakonec dal origo, a zadni resim ted. Kdyz sme je kontrolovali tak predni sou OK a zadni na kasu. proto predni neresim a necham origo, zadni jsou u me dve volby bud A2 nebo origo zesileny skoda fabia 1K0 407 183 E kterej stoji nejaky 200kc na skoda-dily a v servisu stoji 250kc. Jen potrebuju pro to abych se rozhodl vedet jeslti jsou ty A2 tvrdci nebo stejny jak origo, protoze na diesel forum psali ze A2 je sice celoguma ale ma mekci gumu. tak sem v prde.... a fakt nevim jak se rozhodnout.

Odkaz ke komentáři

No ja sem byl ve skoda servisu vcera, jen siletblok ne v hliniku 250kc origo, a dneska sem volal do Audi a origo audi v brne 385kc. takze pockam co mi reknou kluci zitra na srazu v Brne, jeslti ma nekdo zkusenosti nebo tak neco a pak bud origo bez hliniku a prelisovat a nebo origo Audi a taktez prelisovat. Zatim sem pro Audi, precejnom si myslim ze by to vic vydrzelo, jen se bojim toho aby ty razy od kol nesli vsechny do kastle. Uvidime.

Odkaz ke komentáři

ahoj, reference mám. Mám na předních ramenech zadních plné silentbloky z Škoda Fabia II. Je to super, tvrdší to podle mě není a lépe to drží v zatáčkách. Cena je 480Kč/2ks. Dá se koupit na dieselpower.cz Můžu mít otázku, nevíte jestli se dají zaměnit i jiné silentbloky na OII??? na předních ramenech přední a nebo na zadní nápravě??? díky...

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=65554

Odkaz ke komentáři

Tak panove, dnes po vyzvednuti ze servisu pravda ze jen 10km ale zatim super, prejezdy pres nerovnosti se nedaji srovnat z nemeckou vyrobou z cc-autodily, audi silentbloky se chovaji fakt tise a v zatacky sem test jen okrajove ale pripadne mi to ze auto sedi mnohem lip a je klidnejsi. V pondeli testnu po ceste do prace a dam dalsi reference pac tu cestu znam precejenom lip tak tomu trocha dam a pak napisu jak se to chova. Ale prvni dojmy velice pozitivni. Uvidime po nejakym kilaku az si to "sedne" a ja si zvyknu jak se mi to bude zdat.

Tak panove po ujeti vice km muzu konstatovat ze auto se chova moc dobre, uplne super je na hrbech a i mensich dirach, neni vubec cejtit ani slyset nejaky bouchani, proste super. V zatackach rozdil trochu citim auto jakoby lip drzelo stopu, ale muze to bejt subektivni. Kazdopadne nelituju plnejch A2 silentbloku a rozdil je hlavne v prejezdech, auto je fakt tissi. Takze doporucuju.

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Priatelia a zadnu napravu niekto riesil podobnym sposobom? jedna sa mi najma o rameno ktore ide subezne s karoseriou tam je taky velky gumeny silentblok vpredu...

a este otazocka: davate do predneho ramena zadny silentblok audi a predny origo skoda alebo tiez nejaky iny?

Dik

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...