Přejít na obsah

AlesTDI: Octavia II Elegance 2.0 TDI-PD (2006)

Doporučené příspěvky

s0221.gifVítam zde uživatele diskusního fóra OctaviaClub, ve kterém představuji naší Octavii II Elegance 2.0 TDI ve stříbrné diamantové metalíze.

Naše Octavia opustila výrobní linku automobilky z Mladé Boleslavi v březnu 2006. Původně byla určena pro potřeby doprovodného vozidla na Tour de France, kde vzhledem k pozitivnímu testu na doping u několika cyklistů, kteří byli ze závodu vyloučeni, šlo několik podobných zcela nových a nejetých vozů místo na Tour k prodejcům a následně do prodeje. Svému původnímu účelu odpovídá i velmi bohatá výbava, viz níže. Octavia se do naší rodiny dostala 15.července 2006 (což je dnes přesně 3 roky), kdy v roli rodinného auta nahradila skvěle sloužící Felicii (zůstala v rodině a pečuji o ní já > recenze)

icon_arrow.gifZÁKLADNÍ ÚDAJE

Vyrobeno: 03/2006

Do provozu: 07/2006

Výbava: Elegance

Motor: 2.0 TDI-PD 16V / 103 kW

Barva: Stříbrná diamantová metalíza

Interiér: Onyx

icon_arrow.gifPŘÍPLATKOVÁ VÝBAVA

• Aktivní opěrky hlavy na předních sedadlech

• Autorádio STREAM s CD > prodáno

• Baterie 340A

• ESP včetně ABS+EBV+MSR+ASR+EDS+HBA+DSR

• Hlavové airbagy

• Kola SIRIUS z lehké slitiny 6,5J x 16" - 4ks, pneumatiky Bridgestone Turanza ER30 205/55 R16 (letní období) > prodáno

• Light assistant (Coming home, Tunnel light)

• Malý kožený paket

• Maxi-DOT

• Multifunkční kožený volant pro rádio

• Odkládací síť pod zadním platem

• Sedadla v kombinaci kůže, umělá kůže

• Signalizace vzdálenosti při parkování vpředu a vzadu

• Síťový program (sada síťí v zavazadlovém prostoru)

• TPM - kontrola tlaku v pneumatikách

• Vnitřní zpětné zrcátko s automatickým stmíváním + senzor automatického spouštění stěračů

• Vyhřívání předních sedadel

• Zadní stěrač Aero s ostřikovačem

icon_arrow.gifDODATEČNĚ PROVEDENÉ ÚPRAVY

• Alarm s hlídáním vnitřního prostoru, zálohovou sirénou a náklonovým čidlem

• Mechanické i elektronické zabezpečení + satelitní vyhledávání odcizených vozidel

• Vkládané textilní originální koberce (letní období)

• Vkládané gumové originální koberce (zimní období)

• Kola SPUTNIK z lehké slitiny 7J x 17" - 4ks, pneumatiky Bridgestone Potenza 225/45 R17 (letní období)

• Kola VEGA z lehké slitiny 6,5J x 16" - 4ks, pneumatiky Matador 205/55 R16 (zimní období)

• Projektorové halogenové světlomety (z Octavie Scout)

• Falešné ostřikovače světlometů

• Chromovaná originální koncovka výfuku

• Vnitřní osvětlení vzadu lampičkou s bodovkama

• Navigační systém Columbus s gatewayí, parkovacími senzory, odblokem DVD za jízdy a duální anténou (děkuji Ferdovi25)

• Černé tlačítko spínače varovných světel z faceliftu

Osvětlení vnější: Osram CoolBlue H7; Philips BlueVision v parkovačkách, stříbrné žárovky v blinkrech

Osvětlení vnější: nakódované denní svícení do předních mlhovek a zadní pravá mlhovka (děkuji Cosbymu)

Osvětlení vnější: mlhové světlomety s corner funkcí (děkuji Rolbařovi)

Osvětlení vnitřní: lampičky v interiéru a zavazadlovém prostoru osázené bílými LEDkami od Superfattyho (maximálně doporučuju)

icon_arrow.gifPLÁNOVANÉ ÚPRAVY

• Sluneční autofólie

Osvětlení: oranžové LEDky do blinkrů, LEDky do vnějších zpětných zrcátek pro osvětlení nástupního prostoru

Odkaz ke komentáři

Chtel bych clenovi ferda25 udelit pozitivni komentar za spickovou montaz navigace Columbus do nasi Octavie II MR06 a touto cestou mu jeste jednou moc podekovat.

Nechal jsem si u ferdy25 udelat Columbus, s novou gatewayi, GPS antenou, zobrazovanim parkovacich senzoru, odblok DVD za jizdy a dualni antenu.

Zajemcum o Columbuse ferdu25 vrele doporucuji! Po celou dobu montaze do nasi Octavie jsem se mu "pletl pod nohy", takze jsem mel moznost jeho praci sledovat a hodne me prekvapila jeho vysoka peclivost provedeni, veskere predelavani kabelu provadel z hlavy a uplne vsechno fungovalo na poprve.

Je videt, ze je opravdovy odbornik, ktery to nedela poprve.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Malinko to tady ozivim svou zkusenosti s prvnim problemem na tomto aute.

Nekdy v prosinci, jak zacaly prvni vetsi mrazy, prestal z niceho nic fungovat zadni ostrikovac. Chvili na to i parkovaci senzory (vcetne grafiky i zvuku). Rikal jsem si, uz se to zacina po 3,5 letech srat :smich: Po tydnu jsem v kufru objevil mokro a bylo jasne, ze m*dla hadicka. Bohuzel tak nestastne, ze ostrikovaci kapalina presne vytopila jednotku parkovacich senzoru...

Radim vsem, co maji na liftbacku zadni sterac s ostrikovacem, aby si sundali v kufru levou bocnici a izolackou omotali spoj hadicky ostrikovace. Je to dost choulostive misto a verim tomu, ze driv nebo pozdeji by se to stalo stejne.

Fotky pripojim pozdeji :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Aby se mi to tady neaktivitou nesmazalo, tak sem pridavam po delsi dobe nejake ty novinky. Mozna si pozorni clenove fora vsimli, ze mam na prodej lita 16" kola Sirius. Duvodem je prechod na mnou vysnene 17" kola Sputnik > vzdycky jsem mel pro tyto kola slabost a ted mam radost :D

HPIM1734.JPG

HPIM1720.JPG

Asi prvni fotka Columbuse, znate nekdo nemecky akcni serial Klaun (Der Clown)? :D

HPIM1747.JPG

Odkaz ke komentáři
Diky kluci za vase pozitivni nazory :D

Jeste bych vam chtel podrobneji ukazat, jak funguje denni sviceni, ktere mi nakodoval Cosby, za coz mu jeste jednou moc dekuji!

Na fotkach uvidite jak sviti predni a zadni svetla, interier s kontrolkama a v jake poloze je ovladac svetel :D

icon_arrow.gifhttp://alescout.rajce.idnes.cz/Octavia_II_..._sviceni/

presne takhle bych to taky chtel, ale kamosovi se to nepodarilo nakodovat.. ze by rok vyroby konec 2005?? zase je to MR 2006 jako ty..

Odkaz ke komentáři

Kalic: diky, abych to uvedl na pravou miru, Sputniky u me maji navrh taky i tim, ze se vetsinou davaly na smetanky L&K a Edition100 :D

rstd: tak to taky nevim, mozna to mam jen blbe vyfocene, tak to dneska zjistim, jak to presne je :D Ale myslim, ze kontrolka potkavacich svetel sviti vzdycky, at uz sviti "denni sviceni", nebo tlumene svetla. Kazdopadne kdyz sviti denni sviceni, tak nesviti interier, krome tunelu (pokud je to na nej prepnute), podle toho to poznam :pivo:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...