Přejít na obsah

Škoda Octavia 1,8 T - madcore

Doporučené příspěvky

Již dříve jsem chtěl založit svůj profil, ale jsem spíše čtenář než přispěvovatel. Dnes je více důvodů se s Vámi podělit. Někdo mě možná zná z „modelů škodovek“, protože to je můj koníček a z toho vychází moje sbírka všeho, co se jen ŠkodaMotorsport týká.

Když v roce 1996 jsem poprvé viděl Octavii, já byl mimochodem ve třeťáku na průmyslovce, věděl jsem, že to je moje budoucí auto. Navíc jako škodovák, jsem uvítal, kdy ŠkodaMotorsport postavil KitCar, následně poté WRC v několika evolucích. I když vůz velký úspěch moc nezaznamenal a ať už za tím můžeme hledat cokoliv, pro mě bude stále Octavia WRC nejkrásnější závodní speciál všech dob. Když se k tomu připočtě velké řidičské umění a závodnické srdce, tak se i s takto těžkopádním vozem, dá jezdit s lehkostí polovičního vozu. Ještě nyní při návštěvech rally a servisu hledám burácející „wéercéčko“, které mě stále nahání husí kůži. V dnešních dobách je takovýchto setkání bohužel už poskromnu.

Rok 2004 byl ten, kdy jsem se stal majitelem své první Octavie. Do Octaviaclubu jsem se hlásil v roce 2004 možná 2005. Původně jsem vybíral nějakou Felicii, ale nakonec padla volba na mnou vysněné auto. Dodnes si pamatuji, jak jsem ani nemohl dospat, protože jsem auto přivezl v noci. Byla to 1,6, 74 kW výbava GLX, měla hodně najeto, dodnes však vím, že to nebylo nikdy naškodu. Naopak, přesvědčil jsem se, že je to kvalitní auto, které mě nikdy nezklamalo. Postupem času a také pročítáním několika diskusních for jsem se namlsal a minulý rok dospěl k názoru, že musím zakoupit jiný vůz. Dnes už jsem vybíral bez kompromisů, které jsem při koupi první Octavie udělal. Přeci jenom tenkrát jsem jel pro Felicii.

Minulý rok 23. 12. jsem přivezl nové auto. Jak jinak než Octavii. Mladší, výkonnější, s větší výbavou a s mnoha vychytávkami. Navíc od „důvěryhodného“ majitele. Jedná se o opravdu voňavý vůz. Narozena je v roce 2001, 1,8 T s čipem od Sportmotoru na cca 150 kW. Opticky RS – přední nárazník, zadní křidélko, maxidot a mnoho dalšího. Chtěl jsem původně RS, ale při obavě o původ vozu, stav a celkové zacházení jsem využil nabídku jednoho člověka za kterou mu moc děkuji a vážím si ho nejen za umožnění tohoto nákupu. Mám tu výhodu, že musíme mít doma 2 auta a tak toto bylo zakoupeno vyloženě pro mou radost.

Jedna z prvních věcí, co nová Octička obdržela bylo nové obutí Nokian HKPL v 16 palcích. Spolu s obdrženými RS Spidery dělá parádu i přes zimu. Dále pak přehození tažného na novou Octavii. Poté prodej již zmíněné „staré“ Octavie. S tím mám trochu starost, protože má najeto 310 000km a nikdo to nechce. Navíc vyžaduje nějakou investici. Uvidím, jak se věci vyvinou. Další v plánu je obutí a zároveň alu na léto. Chtěl bych jí pořídit 18´´ kolečka, nejlépe Speedline Corse v bílé barvě. Dále jsou v plánu xenony a hlavně pečlivá starost o vůz. Vše ostatní bude vycházet z potřeb, také nápadů ulovených zde na foru a samozřejmě na financích. Více fotek bude následovat až bude lepší počasí.

Navíc, uhádně někdo od koho jsem zakoupil "novou" Octavii?

post-193-1296303989_thumb.jpg

post-193-1296304000_thumb.jpg

post-193-1296304014_thumb.jpg

post-193-1296304024_thumb.jpg

Upraveno uživatelem madcore
Odkaz ke komentáři

nejlepší barva ta 9102 :D krásný auto, co na tom, že je to "jen" 1.8T, výkon má větší :smich: Budeš upgradovat přední na 312mm? nevadnou origo 288? moc pěkný autíčko, at máš co nejmíň výdajů co se problémů týče a hodně výdajů po stránce úprav! :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Ahoj Michale,člověče perfektně udělaný popis jak to vlastně vše začalo :-))))perfektní octavie obě dvě.....

PS brzdy na 312 to bych také asi udělal v Tvém případě je to jednoduché stačí kotouče 312 a desky sice staré jde použít také jsou stejné :-))))a to nejhlavnější větší držák třmenu mezi těhlici a brzdič a je to :-)))) práce když budeš mít vše nakoupeno na cca hodinku bez nutnosti potřeb specialního nářadí .....dobrá gola stačí......

Mrs.

PS přeji hodně KM at vůz slouží jak má! :-)))

Mišel...pane brzdy 288 a 312 jsou stejné .....stejná brzdná plocha stejné desky jen je to v brzdné páce plocha je dál od středu nic víc .....obojí jsou dobré....

Upraveno uživatelem MartinRS
Odkaz ke komentáři

Marťas tak teď si mi řekl novinku, to že mají třmeny stejný jsem věděl, ale myslel jsem si, že upgrade obnáší výměnu celé těhlice jako v případě 280 na 288, díky, zase jsem o něco málo chytřejší

Odkaz ke komentáři

JJ Michal snad nebude nadávat :-)))

JJ u klasického 1.8T AUM ARX to je stejné a v podstatě když brzdy staré dojedeš a půjdeš koupit nové tak koupíš kotouče na rs a desky stejné a přikoupíš jen držáky třmenů s větším odstupem od těhlice jediné co tak držáky budou zelené takže ostatní doladit já kouknu do etky a dám i čísla dílů.....a cenovku :-))))M.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, na brzdy také dojde. :rolleyes: Zatím nebylo dobré počasí je pořádně zahřát. Jaro už vyhlížím každým dnem, ale zatím to moc nevypadá.

Jinak stále nikdo netipoval od koho jsem auto koupil :smich:

Martine, nadávat určitě nebudu, není důvod, rád se přiučím

Upraveno uživatelem madcore
Odkaz ke komentáři

jéje, tak to si našel dobrýho prodejce.. Já doufám, že najdu někoho podobnýho! - až budu měnit

není nad to auto koupit od někoho tady z fora a ještě od klubovýho servismena! :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Tak ked je to auto od MartinaRS tak to musi byt 100% kara, sice nepoznam osobne, ale skusenosti inych hovoria jasnou recou(a to nehovorim uz o jeho aute) :rolleyes::smich: !

Takze chvalim tiez obe octy a prajem nech ti robi octa aj nadalej radost :D ! Inak s tou WRC mas recht - je to nadherne auto a aj dnes patri v tych nizsich sutaziach k tym najlepsim. Skuseny a kvalitny jadec s nou dokaze este stale vyhravat aj ked uz mozno oproti Fordom alebo Subaru technicky zaostava :)

Odkaz ke komentáři

Já jsem opravdu rád, že jsem právě od Martina auto kupoval. Je to přímý a férový chlap. Všichni moc dobře znají, jakým způsobem pracuje a jak si na všem dává záležet. Toto vše z tohoto vozu jen čiší. Takže ještě jednou Martine díky.

Octavia WRC je velká kapitola a také moje nejoblíbenější. Měl jsem možnost "jen" sedět v Octavii WRC, bohužel tenkrát jsem neměl nic na zdokumentování tohoto zážitku. Několik let usiluji o to se nechat svézt v tomto WRC, ale třeba náklady na 2 kola v Sosnové se pohybují okolo 8000 Kč. Tenkrát mě spravil chuť jiný vůz a hlavně řidič, i když... :)

post-193-1296387713_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Já jsem opravdu rád, že jsem právě od Martina auto kupoval. Je to přímý a férový chlap. Všichni moc dobře znají, jakým způsobem pracuje a jak si na všem dává záležet. Toto vše z tohoto vozu jen čiší. Takže ještě jednou Martine díky.

Octavia WRC je velká kapitola a také moje nejoblíbenější. Měl jsem možnost "jen" sedět v Octavii WRC, bohužel tenkrát jsem neměl nic na zdokumentování tohoto zážitku. Několik let usiluji o to se nechat svézt v tomto WRC, ale třeba náklady na 2 kola v Sosnové se pohybují okolo 8000 Kč. Tenkrát mě spravil chuť jiný vůz a hlavně řidič, i když... :palec:

Michale děkuji za poklonu já jsem strašně rád že 1 si spokojen a za 2 že vůz je v dobrých rukou .......to víš potkávat ho a koukat jak se o něj někdo nestará by mě štvalo i když jsem ho normalně potřeboval prodat a dostal jsem za něj zaplaceno :-))))))ale chápeš přeci........a ta fotka je luxus sedět vedle jooooo :-))))))M.

Odkaz ke komentáři

Vašek Pech je opravdu pohodář. Setkal jsem se i s jeho tátou,dost jsem s ním pokecal a pak došlo na to nejlepší. 2 kola v Sosnové - jedno zahřívačka a druhé tak na 80 procent dle slov Vaška.Říkal, že když někoho veze dost se bojí. Zažitek z jízdy byl parádní, zvláště přejezd nebo spíše přelet toho přemostění trati.

Martin RS - Vím jak to myslíš. Důvěru ve mě vloženou určitě nezklamu. :) Včera zakoupeny origo filtry a čekám na olej, výměna se blíží.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsem prodal zelenou Octuli a abych taky dostál toho, co jsem slíbil -nějaké fotky. Auto je nyní po výměně olejového, kabinového a vzduchového filtru a oleje samotného. Navíc ještě dostala nové čidlo teploty chladící kapaliny. Užívám si ježdění a plánuji co do budoucna. Nyní přichází na řadu kola, poté jak budou na autě vypadat, tak podvozek.

Ještě ke kolům - nějak si nemůžu vybrat. Napřed jsem vybíral čistě 18, ale poté jsem se rozhodl pro 17. Zkusím, jak budou vyhovovat. Navíc plánujeme v létě vyrazit někam "ven" na dovču a 17 budou zatím přecijenom lepší. Po dlouhém hledání jsem se rozhodl AEZ Icon 6 8x17 ET32. Zkusil jsem je na autě jen bez obutí a na heveru a zdálo se mi to dost ven. Uvidím, jak budou vypadat obuté a na zemi. Co jsem studoval všude možně, tak jsem našel pár lidí, co mají ET32 a celkem v pohodě.

post-193-1301064930_thumb.jpg

post-193-1301064939_thumb.jpg

post-193-1301064949_thumb.jpg

post-193-1301064958_thumb.jpg

post-193-1301065648_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...