ricfra Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 zdravím, nedávno jsem měnil olej ve svém autu a zajímalo by mě kolik se má nalít oleje do motoru 1.9 TDi 66kw ALH. Já měl za to že 4,3 litru ale když jsem dolil 4 litry tak na měrce to bylo až úplně po horní čárku. Nevím jestli správně měním olej a tak by mě zajímal Váš postup výměny. Dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 a díval ses po nastartování? vždy si ještě natáhne pár deci olej. filtr. Jinak pro tebe je směrodatný, řídit se dle rysek. Vždy tak zhruba doprostřed. Po pár jízdách to zkontroluj, jestli nějak neubylo a hotovka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 a vycucsl si olej zpod filtru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 tam není co vycucávat, starý olej se ti drží ve filtru a samotný filtr je umístěný výš, jak vypouštěcí šroub - tzn. všechen olej vyteče sám (až na ten filtr, ten odšroubuješ a vyleješ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 (upraveno) a pod filtrem je chladič oleje s cca 2dcl Upraveno Únor 9, 2011 uživatelem Jim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 aha, já mám třeba v autě otočený filtr dolů - z chladiče nemusíš nic vysávat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 Kontrolovat stav by jsi měl u teplého motoru po cca. 3 minutách zastavení motoru by měla být hladina mezi ryskama 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 Jime ne, benzín 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 njn ale na tdi je fakt takhle a pokud se podiváš na prtscr z etky tak je vidět že ten olej od tama fakt sám nevyteče 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Únor 9, 2011 Sdílet Odesláno Únor 9, 2011 jsem zase o něco chytřejší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ricfra Odesláno Únor 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Únor 10, 2011 Tak to asi bude v tom chladiči oleje :D . Jinak jsem vše vypustil, vyměnil filtry, dolil ty 4 litry, zkontroloval hladinu která byla u horní rysky. Potom jsem nastartoval a ohřál motor na 90. Když jsem kouknul na hladinu tak byla skoro úplně na stejným místě. Předpokládám že ten chladič má samostatný vypouštěcí šroub. Takže teď mám smíchaný 2deci starého oleje, tak to abych udělal výměnu už po 5 tisících . Někde na internetu jsem kouknul na postup výměny a tam vysával olej pumpou a vůbec jsem si nevšiml že by nějaký chladič vypouštěl. Jinak dík za radu ;) , doteď jsem měl banzín a tam jsem jenom vyšrouboval zátku a vše vyteklo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Únor 10, 2011 Sdílet Odesláno Únor 10, 2011 řekl bych že o tom ví málokdo a málokdo to i dělá, já už na to drbu a dělám si to sám, jen mi tata pořád nesehnal tu velkou stříkačku a tou 20ml se to dělá blbě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ricfra Odesláno Únor 12, 2011 Autor Sdílet Odesláno Únor 12, 2011 takže to nemá vypoušťák a musí se to vysát :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lucky.jack Odesláno Únor 12, 2011 Sdílet Odesláno Únor 12, 2011 Nějaký 2 deci starýho oleje ve 4,5 litru novýho oleje neřeším. Prostě vypustím za teplýho motoru, vyměním filtr, naleju olej a jedu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Voss69 Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 Já jsem si teď taky měnil sám a jak jsem vytáhl tu vložku z filtru a viděl ten starý hegeš co tam pod ní zbyl,napadlo mě to hned odsát stříkačkou,to soudruzi moc dobře nevymysleli,zůstává tam toho dost,potom je nový olej hned po startu černý od toho shitu,co zbyde v chladiči,navíc tam podle mě zbydou i nečistoty,které,pokud se nedostanou znova do oběhu hned,tak se nalepí na nový filtr a zbytečně ho zaserou.Plechová kartuše mi přijde jako lepší řešení a cenový rozdíl je minimální. Horší je spíš,že jsem neodhadl dolití mezi rysky a nalil jsem to až na horní rysku :) nemůže se tímto stát nějaká katastrofa?Jezdím s tím normálně a zatím nic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Březen 9, 2011 Sdílet Odesláno Březen 9, 2011 nestane se nic pokud nejezdíš často nějaké delší extrém dlouhé výjezdy a sjezdy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.