Přejít na obsah

volnobeh kolisani otacek

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

No tak to kolisanie aj mna by zaujimalo....Zacalo mi to robit len nedavno pri startovani. Ked sa ale uz rozbehnem, tak sa to ustali a zacnu kolisat aj o par dni neskor. Proste kedy ako.

Co sa tyka skrtiacej klapky, tak ta bola vymenena tak 2 roky dozadu tusim. Mam motor AUM.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Jak tlak turba? Na volnoběh ti turbo nic netlačí. Lambda je obvykle jedna s posledních věcí, která to může dělat. Konkrétně u motoru 1.8T je nejčastější problém škrtící klapka, prasklé podtlakové vedení, nebo podtlakové ventily. Také to může dělat vadný BOV ventil, který propouští falešný vzduch zpět do sání za klapku.

Odkaz ke komentáři
Jak tlak turba? Na volnoběh ti turbo nic netlačí. Lambda je obvykle jedna s posledních věcí, která to může dělat. Konkrétně u motoru 1.8T je nejčastější problém škrtící klapka, prasklé podtlakové vedení, nebo podtlakové ventily. Také to může dělat vadný BOV ventil, který propouští falešný vzduch zpět do sání za klapku.

Mám budík na turbo , a tak jsem si toho všiml , spadnou otáčky a tlak se zvedne / nepatrně / .

Odkaz ke komentáři

OK, takže ti to nutně musí někde přisávat falešný vzduch. Ten podtlak musí držet a pokud se ti to takhle houpe, nic jiného to být nemůže. To houpání volnoběhu je v podstatě snaha ŘJ o korekci chodu motoru. Už jsem takhle řešil 3 auta včetně mého. U mě to byl vadný BOV ventil, u kamarádovy O1 1,8T AUM to byla podtlaková hadice odvětrání klikovky a u švagrového BMW E46 to byla také podtlakovka od kliky.

Odkaz ke komentáři
OK, takže ti to nutně musí někde přisávat falešný vzduch. Ten podtlak musí držet a pokud se ti to takhle houpe, nic jiného to být nemůže. To houpání volnoběhu je v podstatě snaha ŘJ o korekci chodu motoru. Už jsem takhle řešil 3 auta včetně mého. U mě to byl vadný BOV ventil, u kamarádovy O1 1,8T AUM to byla podtlaková hadice odvětrání klikovky a u švagrového BMW E46 to byla také podtlakovka od kliky.

Díky za rady , BOV ventil tam mám , takže to zkusím , ještě jednu otázku co ,,TURBODÍRA,, je chyba ve mě / je to řazením a tlaku na pedál /

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...