Bafy Odesláno Březen 9, 2011 Sdílet Odesláno Březen 9, 2011 Jsem naprostý amatér, tak mně hned prosím nezatracujte :-). Naše octávinka občas zlobí při opakovaných startech, při studeném motoru ne, ale ujedeme tak 10km, např, pak po 10min chceme opět nastartovat a někdy to prostě nechytne napoprvé a už i při studeném startu kolísají otáčky. Sice jen tak mezi 800-1100, ale kolísají prostě. Jak jsem tu četla, tak by to mohlo vyřešit vyčištění škrtící klapky, nebo výměna čidla teploty vody. Ale nad čím stále přemýšlíme je, proč nám zůstává tmavá skvrna pod výfukem, když někde déle stojíme se zaplým motorem. Co by to mohlo být? Poradíte? Děkuji. :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Březen 9, 2011 Sdílet Odesláno Březen 9, 2011 Tu skvrnu sem ted měl taky...rozpojil se mi konečnej a středovej díl výfuku a tou mezerou mi z něj vytekla voda spolu s bordelem z výfuku....tak zkusit kouknout na těsnost výfuku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roman1173 Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 No a ještě zůstává otázka kde pod výfukem,já mam tmavou skvrnu pod koncem výfuku (poslední ohyb směřující do země) a to je od kondenzace vody a ostatních (jak to napsat slušně) nečistot.V létě to není vidět ale teď v zimě je zem promrzlá a je to vidět na první pohled. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bafy Odesláno Březen 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Jj, přesně tam. Na konci výfuku. U jiného auta, které jsme měli předtím, jsme toto nepozorovali. Může to být tím, že stálo cca necelý půl rok v bazaru? Myslím ty nečistoty apd. Pokud by to tedy neměla být nějaká netěsnost v motorové části, tak jste mě uklidnili. :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Já se toho všim po měsíci stání takže to možný je 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Kondenzace, dle mého úplně normální jev 1.6? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Tak to máš asi u všech já to kolikrát viděl ve městě před sebou kolik jim teče i z koncovky vody 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 V létě když je parno, jsem tento jev nepozoroval.. Ale při nižších teplotách dle mého normál. Přeci jen okolní teplota je nižší než výfukové zplodiny, tak není divu že v uzavřeném prostoru je to zarosené a teče.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 jojo a pak to rezne ... zevnitř 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Je to tak, přes léto nepozoruji nic, ale přes zimu stačí chvilku stát na místě a zem pod výfukem je celá mokrá nebo když např. po nočním stání v garáži auto nastartuju, tak mám po startu pod výfukem úplně mokrou zem (to jak je výfuk plný vody a po nastartování trochu té vody vystříkne ven), takže toto bych vůbec neřešil, protože je to normální 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bafy Odesláno Březen 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 No, nevím přesně, zda je to voda. S autem se jezdilo asi 1,5hodiny, pak jsem stáli 10minut s volnoběhem, když jsme odjížděli tak jsme si toho všimli. Vhtělo by to, se na to místo vrátit a podívat, jestli je tam pořád 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Řeknu ti to asi takto.. Pokud ti nemizí voda z nádobky (což by v takovém poměru co jde z výfuku, byla za chvílí prázdná) tak to neřeš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bafy Odesláno Březen 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Tak jooo teda, ale jak to někde zůstane stát ........... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Kontroluj si normálně hladinu sem tam vody.. Pokud nemizím ok.. Já to viděl i u nových aut, co mají sotva nalítáno 500km a voda z výfuku valí doslova.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roman1173 Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Kontroluj si normálně hladinu sem tam vody.. Pokud nemizím ok..Já to viděl i u nových aut, co mají sotva nalítáno 500km a voda z výfuku valí doslova.. :D Kontroluj ne jen vodu ale hlavně olej,mně se občas zblázní a musím dolít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Jenže olej by nedělal flek, to by muselo opravdu extrémně téct.. Já nic nekontroluji, dokud to nepípá :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Mokro za vyfukom mam normalne, ked prijdem domov a cuvam do dvora, tak to robi krasne flaky, ako je pokvapkany asfalt. A to je vyfuk zahriaty. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roman1173 Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 Jen píšu že je lepší kontrolovat olej,mně to pípalo až když už bylo pozdě.Nová hlava,klika atd. . Výtečná práce předchozího majitele :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Březen 10, 2011 Sdílet Odesláno Březen 10, 2011 je to uplne normalni jev v zime a hlavne kratke popojizdeni zadne dlouhe cesty je to kondenzat z katu a celeho vyfukoveho potrubi mam to same hlavne v zime startovani,vyjizdeni z garaze mam to do kopce tak vody tece jak sv...a a pres leto nic voda ani olej neubyva :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.