Přejít na obsah

Přerušovač třetího brzdového světla

deleted

Doporučené příspěvky

Tak ono už na obalu je napsáno,že to homologaci nemá,ale příslušnou legislativu jsem nečetl.V ECE 48 u brzdových píšou,že se musí rozsvítit ve stejnou dobu,nic víc o tom zda trvalým nebo přerušovaným světlem tam není..Kdysi v autoškole jsem četl,že brzdové musí svítit nepřerušovaným světlem,ale to se nám o předpisech poplatných unii ani nezdálo. :smich:

Odkaz ke komentáři

Má to Carlos a údajně neměl žádný problém.

Díky Míro,dám to tam taky.Při případné kontrole se uvidí :D

Tohle přerušované blikání se běžně používá u některých aut...nové bmw při krizovém brzdění např. Ale je to o dost rychlejší-tohle mě přijde pomalé-si lidi budou myslet že to jen prošlapavaš

Právě proto se ptám jestli má někdo zkušenost s tímhle přerušovačem.,že se světla chovají při krizovém brzdění jinak vím a navíc krizové brzdění je ošetřeno v ECE č.48.Je povoleno užití červeného nebo oranžového světla.

Tohle se aktivuje při sešlápnutí pedálu a tím pádem to bude při silniční kontrole vidět.No a nejde o to,co si budou myslet lidi,jde o to,že bude informace o brzdění nepřehlédnutelná a v některých situacích určitě užitečná.Ten předpis ECE 48 jsem prolétl jen letmo,ale nic se tam nepíše,že by světlo nemohlo být přerušované,jen je tam podmínka,že musí začít svítit všechna ve stejnou dobu.Jak mají svítit v průběhu brzdění tam asi není,pokud jsem to nepřehlédl.

Odkaz ke komentáři

Mám to na druhým autě,jak se mi někdo nalepí na zadek,tak šlápnu na brzdu a hned si udělá odstup.TP to prošlo bez připomínek a já sám to doporučuju a chválím.Blikání podle intenzity sešlápnutí je,si myslím,na nic.Ten za mnou musí vidět že brzdím,to že se rozbliká až s ABS je pozdě,mohl bych ho mít v kufru.Přesně toto se stalo mímu tátovi,zrušili mu dodávku na dálnici.

http://www.uloz.to/6345607/treti-blikani-3g2

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

341/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů ze dne 11. července 2002 o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích

§ 36

Závady na vozidle, které ohrožují bezpečnost provozu na pozemních komunikacích

(K § 2 odst. 5, 6 a 7 zákona)

(1) Jsou-li na vozidle závady, které ohrožují bezpečnost provozu na pozemních

komunikacích, nesmí být vozidlo užito v provozu na pozemních komunikacích, s výjimkou

nouzového dojetí. 8)

(2) Závadou podle odstavce 1 v osvětlení vozidla je vždy,

a) nesvítí-li potkávací nebo brzdové nebo zadní obrysové světlo alespoň na straně

přivrácené do středu vozovky,

:D nelze-li přepnout dálková světla na potkávací,

c) způsobují-li světlomety oslnění,

d) jsou-li dodatečně namontovány nebo upraveny svítilny svítící dopředu nepřerušovaně

světlem jiné barvy než bílé, kromě předních svítilen do mlhy žluté barvy a dozadu

nepřerušovaně svítící světlem jiné barvy než červené,

e) jsou-li chybně zapojeny svítilny nebo chybně propojeny svítilny tažného vozidla a

přípojného vozidla.

http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/39735AA2-9.../0/341_posl.pdf

Objednány rovnou tři kousky - http://www.motoristum.cz/prerusovac-tretih...eho-svetla.html tak snad to projde. :palec:

Proč tam je ten horní smajlík vůbec netuším, zmáznout nejde.

Upraveno uživatelem KaJe
Odkaz ke komentáři

Ja som toto uz vydel niekolko-krat na kamionicha pride mi to ako fakt dobra vec a to hlavne v lete pri slnku to prerusovanie je viac

viditelnejse nez to ze svieti alebo v hmle ked su pustene hmlovky a este slapnes na brzdu v tom nieje prehladnost

ci to auto predomnou brzy alebo ma hmlovky to prerusovanie si vsimnem predsa ihned,je to ako policajne alebo poziarnicke ci H

tiez nemaju majaky v stalom svetle ale v blikajucom (skoro) a su viditelni uz z akej dialky

Odkaz ke komentáři

Takže dneska přerušovač přišel, takže až bude čas, tak se do toho dám. Jen něco k zapojení. Kabely k třetímu brzdovému světlu vedou od levého zadního světla sloupkem C? Jestli jo, tak to napasuju za podběh k parkovacímu asistentu. Nebo ty kabely jdou jinudy? Díky

Odkaz ke komentáři

ja mam pocit, ze SII ma prerusovany sviceni brzdovych svetel pri kritickem brzdeni. mam pocit, ze presli z blikani varovnyma blinkrama na blikani brzdovyma svetlama. ve skole kdyz jsme tam meli SII, tak nam to zduvodnovali tim, ze pri blikajicich blinkrech nevidis jestli to auto stoji nebo jede, ale blikani brzdovek je jasny signal, ze to auto brzdi a ze nestoji. ale jinak si myslim, ze kdyby doslo na vec, tak ze je to tak jako tak vyrobcem nepovolena uprava... ale urcite je to dobry. videl jsem nekde na vwvortex.com GIV s timto a libilo se mi to

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...