motokuba Odesláno Březen 17, 2011 Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 Zdarec všem, nedávno jsem tady řešil kopání kotoučů, skončil jsem u teho že vyměním nboje a ložiska ke kterým jsem se nedostal nakonec. Nicméně jsem tak najezdil s tímto kopáním asi 30tis km. Jenomže to mělo za následek to e mi odešlo pravé přdní ložo. Tak jsem se včera rozhodl zakročit. Takže jsem koupil ložiska SKF a náboje a nové kotouče + desky a vrhl se na to vše šlo rásně do doby než se měla povolovat matka od poloosy, tady jsme usoudili, že to nikdo 14let nepovoloval, povedlo se nakonec (ani nejsilnější pelouch si nevěděl rady) a tady nastal další prodlém. Jak vyklepnout ho kloub z náboje, lidi mohu říct že to nešlo, po hodině usilovné práce se homo kloub ani nehnul! tak jsme ho rozpojili a museli ji dát do lisu a vylisovat. Nicméně při té usilovné práci jsme poničili závit takže jsem zajel koupit nové homo klouby. Pak už to byla hračka :-) Takže uvidíme jak se to projeví :-) Nicméně toto téma jsem založil proto abych smekl klobouk před značkou ŠKODA! již jak jsem si kupoval první auto a potom další 5 tak mi přítelkyně radila ať si koupím škodu, neposlechl jsem a do těch 5ti aut nasázel mnoho peněz... Takže to začlo rokem 2009 kdy jsem se rozhodl prodat FOCUSE (teda po tom co jsem do něho nasázel 50tis) a rozvažoval co koupit. Nakonec jsem objevil ŠKODU OCTAVII 1,9TDI 66KW rok 1997 za 80tis, tak jsem se s ním domluvil přijel po nějaké debatě jsmese dohodli na cně 70tis (jelikož měl prasklé čelní okno) chtěl jsem ji hned koupit, ale klučina že ji ještě dnes potřebuje tak jsme se dohodli na další den, no jo mě al něco ráno hlodalo a koukal jsem ještě po jiných tak jsem mu napsal že 65tis že jsou tam nějakéinvestice apod. za chvíli sms že alespoň 68 tis :-) byl jsem rád a tak souhlasil, jenomže jsem něco dělal na pc a neměl jsem čas odepsat, za 15mint další sms "tak dobře 65tis" :-D tak jsme se dohodli na 65tis a já si ji ten den vezl domů. Celkový stav auta bych popsal takto, nějaký zasraný rýdoby tuningář udělal do kapoty 2 díry na ty zavodní panty a ještě všechny plasty v interiéru nastříkal na bílo, a klučina přede mnou tomu se to nelíbilo tak to stříknul na šedo... no mazec, ale motor předl jako kotě, serviska vyplněná, kluk co to měl přede mnou tak nechaludělat rozvody náplně a komplet celé servis. A tady začíná chválicí kapitola. S autem mám doposud najeto 72tis km bez jediné závady! (když pominu ty kotouče) spotřeba naprosto fenomenální!!!!!!!!! průměr 4,35l/100km v létě si hravě jezdím za 3,8, praha a zpět jsem dal v zimě za 4,05L/100 no luxus, o dovolené jsem zajell Ostrava - Zell am See za 4litry!! pohodlí maximální, nevím jak Vy ostatní ale já mám na autě původní tlumiče dovčera původní homoklouby a spoustu dílů. Jen bych pootknul že auto má najeto 330tis km, olej a všechny filtry měním co 8tis km. Na autě není absolutně žádná rez! když mi před zimou kamion pomuchlal blatník nechal jsem to tak a za celou zimu žádná rez. Takže tímto bych chtěl pochválit všechny co se na vývoji tohoto auta podíleli. Jsem rozhodnut si toto auto nechat do doby než se rosype. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rtg61 Odesláno Březen 17, 2011 Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 nechápu, jak můžeš mít po 300tis km původní tlumiče :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Březen 17, 2011 Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 Já je po 250tis. mám taky origo (jako v podstatě vše na autě) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Březen 17, 2011 Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 Tak klidne to muze byt origo, ale jako nove se to chovat uz nebude :) a jak se to bude chovat po 300 tis je asi kazdemu jasne..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Březen 17, 2011 Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 Však už mám nové připravené v garáži. Teď jen až trošku opraví silnice (snad se dočkám) a půjdou na auto... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 17, 2011 Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 (upraveno) Jestli je vyplnena servisni knizka original servisem, tak uz tam original tlumice asi nebudou, ne. :) Upraveno Březen 17, 2011 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motokuba Odesláno Březen 17, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 Když jsem byl loni v létě na test tlumičů řekli mi že jsou dobré ale prý mě brzi nemine výměna :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Březen 17, 2011 Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 Když jsem byl loni v létě na test tlumičů řekli mi že jsou dobré ale prý mě brzi nemine výměna :-) test tlumicu je dobra lez :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Březen 17, 2011 Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 Tjn, nekdo to tu kdysi psal, ze byl na 2-3 ruznych mereni a vsude mu rekli neco jinyho. :) A nakonec byly tlumice stejne KO. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Březen 17, 2011 Sdílet Odesláno Březen 17, 2011 Podle mě je test zbytečná záležitost. Pokud není člověk hluchej a blbej tak pozná kdy už jsou KO 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motokuba Odesláno Březen 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2011 Tlumiče jsou v pohodě :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Březen 18, 2011 Sdílet Odesláno Březen 18, 2011 Jestli je vyplnena servisni knizka original servisem, tak uz tam original tlumice asi nebudou, ne. :) Nedalo mi to a popátral jsem v dílenských příručkách. Faktem je, že jsem údaj u výměny tlumičů nikde nenašel..... Tey asi je jezdí dokud nejsou úplně v řiti.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aero Odesláno Březen 18, 2011 Sdílet Odesláno Březen 18, 2011 Moc se v tom nevyznám ale jak poznám že jsou tlumiče KO? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Březen 18, 2011 Sdílet Odesláno Březen 18, 2011 Napriklad Ti zacne auto "plavat", hlavne ked mas viac nalozeny kufor, poskakuje (pri zatlaceni nie je len spomaleny navrat, ale "pokmitava", na niektorych auta ch to vidis pri prejazde, ze poskakuju este minutu po prejazde nerovnosti... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Březen 18, 2011 Sdílet Odesláno Březen 18, 2011 no ja na svoji mel 370 tkm a vse puvodni...1,9 TDI 81 kW... vcetne turba a spojky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
aero Odesláno Březen 18, 2011 Sdílet Odesláno Březen 18, 2011 Napriklad Ti zacne auto "plavat", hlavne ked mas viac nalozeny kufor, poskakuje (pri zatlaceni nie je len spomaleny navrat, ale "pokmitava", na niektorych auta ch to vidis pri prejazde, ze poskakuju este minutu po prejazde nerovnosti... tak to mám v pohodě :-) ...mě to plavalo jen jednou,minulý víkend když sem měl v kufru 450kg materiálu +4lidi v autě..jinak to je ok a ani to neskáče..tak to jsem rád. Díky za dobrou informaci :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Březen 18, 2011 Sdílet Odesláno Březen 18, 2011 motokuba: som rad ze ta OI nesklamala ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frigo Odesláno Březen 19, 2011 Sdílet Odesláno Březen 19, 2011 to je chvály :P hezky se to čte, většinou jsou vidět jen nadávky když je někdo s autem nespokojený. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.