Přejít na obsah

200 bielych zrebcov

Doporučené příspěvky

mam anthracit.. libi se mi a vzal bych ho zas.. jediny co, ze videt jak je zaprasena oproti stribrne.. ale oproti cerne je to o neco lepsi, ale ne o moc.. zase kdyz clovek jede v desti, tak kapky na aute skoro nejsou videt..

za celou dobu jsem videl jen jednu jedinou RS FL anthracit.. tak bys mel vzacnej kousek :palec:

Odkaz ke komentáři

No tak hned mam vo veci jasnejsie ked ste sa tak jednohlasne zhodli :D Aj ked najviac RS sa preda modrych, stale je to aj spolu s raritnou zltou velmi zriedkava farba na cestach, kedze vsetky ostatne mozno vidiet aj na "civilnych" Octaviach.

Momentalne sa priklanam skor k modrej, ale ktovie co bude za 5 minut... :palec:

Odkaz ke komentáři

Škoda že nedávajú na OII bielu metalízu,ta je ozaj pekná.Klasická biela mi príde trochu "lacná".Modrá metla je síce iba na RS,ale že by som z nej nejak padal na zadok,povedať nemôžem,strieborné už mám druhé auto,tak by som ju určite nebral,žltá mi príde trochu ako "teatro" a tmavošedá ma na RS tiež moc nenadchla,červené už som mal taktiež 2 autá a nakoľko biela metla nie je a keďže u nás "konzervatívnejších" po striebornom aute nasleduje čierne,ale zase v poslednej dobe čo octavka to čierna,už je to klišé ,ale čo máš kúpiť ty,tak v tom ti asi nik neporadí a navyše veľmi závisí od toho,kedy sa na auto pozeráme (večer,ráno,pri slnku,keď je zamračené atd.) vždy bude krajšia niektorá iná farba.

Maroš,pri "nočnom svetle" je krásna aj capučíno :palec:

Odkaz ke komentáři

Ol@f: folie nie, ponecham original farbu. Skrabancom sa clovek nevyhne tak ci tak, nebudem auto davat do "puzdra" :(

160R: na tu statistiku farieb by som bol velmi zvedavy... :)

Ta biela metaliza by ma oslovila este viac. Kazdopadne, nedavno som si obzeral vrcholovu verziu Q7 s V12 TDI v bielej farbe a bola to klasicka biela, ziadna perlet a vyzeralo to chrumkavo. Biela ma vlastnost zo skaredych aut urobit este skaredsie a krasne auta zvyraznit. Dnes sa uz vsetky aj pastelove farby lakuju, takze by biela rokmi nemala stracat lesk a zosednut ako na starsich autach.

Odkaz ke komentáři
Myslím, že žlutá všude budí pozornost, zaslouženě! Bílých oktávek je fůra.. Nevím, jak je to s paletou barev nyní, ale žlutá s modrou byla výsadou jen pro RS..

Stále sú výsadou iba pre RS. Ja som tiež uvažoval nad bielou a rozhodol som sa pre modrú práve z tohoto dôvodu. Keby dávali inú bielu ako má bežná Octa, tak potom neviem neviem :palec:

Odkaz ke komentáři
Myslím, že žlutá všude budí pozornost, zaslouženě! Bílých oktávek je fůra.. Nevím, jak je to s paletou barev nyní, ale žlutá s modrou byla výsadou jen pro RS..

Žltú už dávajú aj na klasickú verziu

Ďuri,mne sa to stáva na čerpačke bežne a RS nemám,samozrejme pokiaľ je tam nejaká obsluha :palec:

Zdeno,koukaj aj po striebornej a nie málo a nielen na Slovensku a v Čechách,stačí ju niekam odstaviť a odísť od auta na 50m a už sa hlavy vrtia a preto ju pre istotu garážujem ;) .

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdar po kratkej odmlke. Dnes pozeram, ze skoda-auto.sk konecne spristupnila konfigurator s MR 2012 s a nim aj takmer o 300EUR (!) lacnejsiu novu verziu Amundsenu nez v MR 2011 :palec: Aby toho nebolo dost, mozno si uz konecne (a zdarma) k tomu z vyroby vybrat bud vychodnu alebo zapadnu Europu. Samozrejme, mna este caka zbytocne predrazeny Amundsen MR 2011, ktory ma nejaky smiesny startovaci balicek map SK, CZ, HU a neviem co este a zmenit to uz nejde. Ceny originalnych map pre starsi Amundsen su zly pokus o vtip.

Otazka znie, viem si dat Amundsen upgradnut s novsim SW alebo ho naplnit mapami, ako je to mozne zdarma od MR2012? S cenovym rozdielom uz nespravim nic :)

Odkaz ke komentáři

Ťažko povedať, či budú mapy kompatibilné, ale skôr si myslím, že asi nebudú. Nový Amundsen bude iný po HW stránke. Aký ti dali výrobný týždeň? Pretože ak ti to nevyrobili s MR11, tak budeš mať už MR12 a to by si tam mal mať aj ten nový Amundsen s už nahratými mapami...

Odkaz ke komentáři

Pomylil som sa, islo o samozrejme o MR11 a MR12 ako pises, opravil som to. Auto je uz vyrobene, takze to na 100% bude "stary" Amundsen, nakolko som si ani nevyberal, ci chcem vychodnu alebo zapadnu Europu, ako je moznost volby teraz.

Takze teraz ho uz len naplnit mapami tak, ako to maju standardne od MR12 vyrazne lacnejsie a bez dalsich starosti :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdar,

po dlhsej odmlke sposobenej kopou roznych povinnosti som definitivne naspat a predstavujem vam svojho tatosa. Prisiel v priebehu maja a stihol som na nom urobit cez 4000 km, takze mozem sumarizovat prve zistene klady a zapory.

+ vzhlad auta: ako som mal problemy akceptovat zmeny po FL, na tuto RS sa pozeram rad, posobi sportovo a moderne

+ biela farba: Do poslednej chvile som vahal ci nezvolit blue race, ale vobec nelutujem. Keby som objednaval teraz znova, bez rozmyslania beriem opat bielu. Sice modra je krasna, ale biela tak nekrici a pritom najviac vyniknu (popri zltej) specialne doplnky RS. Vyzera to skvele a v neposlednom rade, v lete sa spini ovela menej nez tmava farba, az na tie rozflakane muchy na narazniku a zrkadlach :( Uvidime v zime...

+++ spotreba: Toto je samostatna kapitola. Nie som ziadny fetisista nizkej spotreby (to by som nemal benzinovu RS), ale prekvapilo ma zopar testov, kde redaktori tvrdili, ze jazdit s tymito 200 ponikmi pod 10 pri nijak agresivnej jazde je prakticky vylucene. Neviem ci to je tym, ze novinarske kusy su uz tak vylagrovane nesetrnym zaobchadzanim v surovom stave, ale moja skusenost hovori nieco uplne ine. Pri beznej jazde mimo mesto, t.j. dediny, okresky, splynutie s premavkou a predbiehanie tych, ktori idu menej ako 100, viem bez namahy urobit vyslednu spotrebu okolo 6,5 - 7. Na dialnici pri 140 GPS tempomat si cucne v priemere okolo 8,5. 9 litrov som este v tychto rychlostiach nepresiahol. Pri klasickych 130 tacho do 8. A pokus o ecorun mimo mesta na trase dlhej 100km skoncil vysledkom 5,1. :smich: Podotykam, ze som dodrzoval rychlostne limity, isiel som plynulo a predvidavo s lahkou nohou, bez podtacania motoru, ziadna brzda premavky. Nie je to sice sposob jazdy, ktory by som chcel s RSkou praktizovat, ale ukazuje to, ze aj takyto vysledok sa da pri troche snahy dosiahnut. Pri kratkych trasach po meste zerie kazde auto ako tank, to ma slabu vypovednu hodnotu pre porovnavanie. Ked to strihnem napriec BA, okolo 8-9 nie je vo finale problem. Da sa povedat, ze mam na tom porovnatelnu spotrebu ako s predoslou 1.6mpi ;) Samozrejme, v ramci kvalitneho zabehu, aby motor neostal zdechly, som absolvoval aj zopar sviznejsich zvezeni – tam sa uz pohybujeme vo vyssich cislach, ale tvrdim, ze vyzmykat z tohto auta mimo mesta, s prihliadnutim na beznu okolitu premavku, spotrebu nad 10l znamena uz jazdu velmi vyrazne nad rychlostne limity a mierne obavy o bezpecnost. Najcastejsia prva otazka, ktora nasleduje po vzhliadnuti tohto auta, znie "aku mas na tom preboha spotrebu??" :smich: Nie, naozaj to nezerie aj travu okolo cesty a male deti. Takze tato vlastnost RSky, ktora je pre mnohych ludi najvacsim strasiakom, zatial pre mna prijemnym prekvapenim. Dufam, ze to po zabehu pojde este dole :D Na zaver k tomuto uz len poznamka, ze palubny pocitac mi ukazuje spravne cisla – overoval som to realnou spotrebou dotankovavanim.

+ komfort vs. stabilita: RS mam na 17´a javi sa mi to ako idealny kompromis medzi uvedenymi poziadavkami. Prekvapila ma solidna pouzitelnost auta aj na horsie cesty a zaroven minimalne naklony a stabilita pri sviznom rezani zakrut. Toto naladenie mi ako kazdodennemu vodicovi plne vyhovuje. Zatial teda neplanujem vymenu za 18´.

+/- vykon a prejav motora: Samozrejme, ma sily na rozdavanie a oslnivu pruznost, ktorym nemoze konkurovat 95% aut na ceste, ale skor tak nejak ocakavane nez vyslovene ohromujuco. Je to velmi rychle auto, predbiehanie je otazka par sekund a je s tym zabava. Viac ale prezradi pohlad na okolite auta a tachometer nez realny pocit zo zrychlenia, ktory je znacne utlmeny. Jednak preto, ze auto sedi pevne na ceste, pri akceleracii sa tak nedviha cumak ako pri standardnom podvozku ale hlavne to ma svedomi extremne kultivovany az sterilny zvukovy prejav motoru. Toto je zatial moja najvacsia "vyhrada" smerom k RS, so slzou v oku spominam na syty benzinovy zvuk starsich motorov. Namiesto toho vnimam len akesi sevelenie, aj to do 4000ot. beznadejne prekryte svistom turba. Idealny prejav do Superba, ale do modelu typu RS by som uvital motor trochu jadrnejsi, hlucnejsi, menej linearny s vyraznejsou spickou a razantnejsim nastupom. Trochu zbesilosti a neurvalosti na ukor jeho prikladnej limuzinovej kultivovanosti.

Ostatne veci zatial tak nejak podla ocakavania. Soundsystem hra slusne, ale ked trochu prisolim basy, rezonuju zadne dvere – riesene v ramci zaruky. Sem – tam sa ozve aj nejaky pazvuk, pripisujem to tvrsiemu perovaniu a nasim tankodromom, zatial v norme. Sedacky su v porovnani so standardnymi uzkymi vynikajuce. Stierace stieraju, ostrekovace striekaju. Tolko v "kratkosti" :D Ostatne postrehy priebezne.

post-9456-1311009975_thumb.jpg

post-9456-1311009988_thumb.jpg

post-9456-1311010002_thumb.jpg

post-9456-1311010014_thumb.jpg

post-9456-1311010021_thumb.jpg

post-9456-1311010031_thumb.jpg

post-9456-1311010039_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Diky za pochvaly ;)

Duri: kukol som na tvoje fotky, ta opierka na lavu nohu tam vyslovene patri :)

160R: Amundsen mam este MR2011 s nesmierne bohatou ponukou map - SK,CZ a HU :lol: Nemas na predaj zvysok Europy? B)

mischicka: ty mas este predFL RS, nie? Nebol tam este vtedy vyfuk s nejakym sportovym soundom, ktory predstali davat az po FL? Nieco take som tusim niekde cital.

Najblizsie "upravy" planujem folie s priepustnostou priblizne ako ma sunset z vyroby a neskor nejake pekne tmave disky. Tieto Zenithy nevyzeraju prilis vabne, budu sluzit na zimne obutie.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...