Přejít na obsah

200 bielych zrebcov

Doporučené příspěvky

...

mischicka: ty mas este predFL RS, nie? Nebol tam este vtedy vyfuk s nejakym sportovym soundom, ktory predstali davat az po FL? Nieco take som tusim niekde cital.

...

Hej, taky jsem to četl a slyšel, leč ve FL RS jsem nikdy nejel, takže nemůžu porovnat. Mě zvuk mého auta při akceleraci přijde adekvátní, ale samozřejmě nejsem největší rachotář na fóru, takže to, co mě přijde dost, někomu jistě bude málo.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak mam za sebou cestu do Chorvatska. Siel som komplet dialnicou cez Madarsko az do Makarskej, takze nuda jak svina, tempomat zaseknuty na 135 GPS. Parkrat som to svizne potiahol cez 180 ked sa mi niekto lepil na kufor. Klima na plne gule, kufor plny, dvaja ludia. Spotreba na ceste tam 7,5, naspat 7,6, co povazujem za dobry vysledok na taky motor. Opat potvrdzujem, ze mam na tom rovnaku spotrebu ako s 1.6mpi :huh:

Odkaz ke komentáři

Pekná spotreba... Ja som presedlal z 1.9 TDI, tam som jazdil podľa PP za nejakých 4,7. Rovnaké trasy s 2.0 TSI robím podľa PP za 6,3, aspoň zatiaľ po prvom týždni. Mám ale natankovaný Evo Benzín od Slovnaftu, uvidíme, ako sa to bude vyvýjať ďalej, keď natankujem obyčajný Nat95.

P.S.

Mapy si už zohnal?

Odkaz ke komentáři

Auti pekny,takze gratuluju!Jen me zarazi ze mas predFL kola..? :-@

Jinak co se projevu vykonu tyce,jak popisujes...Clovek ma kolikrat pocit,ze to nejede,ale je to jen tim,jak to vnimas,presne jak pises..Pri pohledu na budik clovek vidi,jak rucicka leti....Ale to je presne dane tim linearnim vykonem,resp tim,jak je uhlazena vykonova krivka a odstraneny turbo efekt..Zas je fakt,ze kdyz podradis z nekam do 4500ot,tak se auto sebere stejne jako na 2500-3000,coz je zase prijemne..

Toho zvuku je u FL skoda,nechapu,proc to udelali,mas pravdu,ze je to tichy,jak sici stroj a pritom k tomu autu to presne patri...Zlatej predFL zvuk..Ten je takovej akorat..Kdyz si ho chces uzit,uzijes a na ceste do chorvatska te nesere.. :)

Je tam tusim jiny tlumic..Zkus poresit,jestli by tam sel dodat "zvukovod" co se daval snad do G V GTI...neco takoveho jsem zaslechl.. :)

Odkaz ke komentáři
Pekná spotreba... Ja som presedlal z 1.9 TDI, tam som jazdil podľa PP za nejakých 4,7. Rovnaké trasy s 2.0 TSI robím podľa PP za 6,3, aspoň zatiaľ po prvom týždni. Mám ale natankovaný Evo Benzín od Slovnaftu, uvidíme, ako sa to bude vyvýjať ďalej, keď natankujem obyčajný Nat95.

P.S.

Mapy si už zohnal?

Čau Igor, vitaj v klube :) :D ;) ;) ;) :D Kua, šak sa pochváľ :)

Mňa čaká cesta do HR v piatok budúci week, tak sa tiež podelím o dojmy.

Odkaz ke komentáři

160R: krasna cervena RSka :) Nepisal si predtym v mojom vlakne ze by si bral zltu? ;)

Ja tankujem stabilne N95, iba raz som tam dal EVO, ale rozdiel neviem posudit, nakolko vtedy som to este opatrne zabehaval.

A mapy este nemam, skusil som u predajcu, ale bez uspechu. Stale vsak neklesam na duchu ;)

wrccko: vyslovene kratke trasy po meste su zloba, ak by som aj len steklil plyn, tak pod 10 je zazrak. Zopar sviznejsich odpichov a som na 15. Ale zase staci par plynulych roviniek bez kolony a ide to vyrazne dole. Prejazd napriec BA mimo spicky nie je problem absolvovat aj za 7-8.

Martyp: zial, Zenithy su jedine 17´disky na predFL aj poFL OII RS, co s tym narobim :)

S tym prejavom motora sa presne zhodneme :D Zvuk sa vsak po zabehu mierne zlepsil, resp. som si to vsugeroval ;) Ono to bude aj tym, ze uz sa nevyhybam plnemu plynu ani vyssim otackam a vtedy da uz o sebe trochu vediet. Rad by som ten rozdiel v sounde niekedy porovnal s predFL RS ak bude moznost a potom bude jasne, ci stoji za to rozmyslat o uprave.

Odkaz ke komentáři

Duri: Jasne, pochválim sa a založím vlastné vlákno, len akosi nestíham spraviť dobré fotky...

Mexo: Áno, pôvodne som chcel žltú, no doma ma prehlasovali, že radšej červenú... A po tých necelých 2 týždňoch vravím, že tá červená bola dobrá voľba. Červená sa vcelku stratí medzi ostatnými OII, teraz sa vyrojilo dosť Touriek a Classicov v červenej farbe a kto sa nevyzná, vidí v tom len červenú Octaviu so spojlerom. Tá žltá by moc kričala a bola hodne nápadná. No možno kvôli pretekárom na starých Golfoch a Civicoch by nakoniec žltá bola lepšia, pretože takto si myslia že je to len červená OII MPI s krídlom a širokými gumami a chcú sa pretekať ;)

Mapy by boli budúci týždeň, može byť?

Odkaz ke komentáři

A ja som uz videl Igorove faro nazivo :D :lool: Rozpravu o farbach by som nechal pokracovat potom v tvojom vlastnom vlakne... ale vyzera vazne paradne, ako pises, cervenu si vacsinou kupuju v oholenych verziach a tuto RS bol nevsedny pohlad, vyzerala velmi dominantne :D

Duri: priznam sa, ze neviem, pozeral som to po nejakych 2000km a to bolo pri hornej ryske, pri 5000 som si nechal auto pripravit v servise pred vyletom do HR a neviem ci dolievali, odvtedy som nepozeral... Cez vikend kuknem.

Odkaz ke komentáři
160R: krasna cervena RSka :D Nepisal si predtym v mojom vlakne ze by si bral zltu? ;)

Ja tankujem stabilne N95, iba raz som tam dal EVO, ale rozdiel neviem posudit, nakolko vtedy som to este opatrne zabehaval.

A mapy este nemam, skusil som u predajcu, ale bez uspechu. Stale vsak neklesam na duchu :(

wrccko: vyslovene kratke trasy po meste su zloba, ak by som aj len steklil plyn, tak pod 10 je zazrak. Zopar sviznejsich odpichov a som na 15. Ale zase staci par plynulych roviniek bez kolony a ide to vyrazne dole. Prejazd napriec BA mimo spicky nie je problem absolvovat aj za 7-8.

Martyp: zial, Zenithy su jedine 17´disky na predFL aj poFL OII RS, co s tym narobim :)

S tym prejavom motora sa presne zhodneme :D Zvuk sa vsak po zabehu mierne zlepsil, resp. som si to vsugeroval :D Ono to bude aj tym, ze uz sa nevyhybam plnemu plynu ani vyssim otackam a vtedy da uz o sebe trochu vediet. Rad by som ten rozdiel v sounde niekedy porovnal s predFL RS ak bude moznost a potom bude jasne, ci stoji za to rozmyslat o uprave.

Aha,s tema Zenithama v 17" to jsem nevedel.. :( No co se da delat,tak casem treba vymenis,vid.. ;)

Jj,ten motor to tak opravdu ma,ale neboj,zvyknes si na to mysilm rychle a pak ti to ani neprijde..Mne ze zacatku strasne chybel turbo efekt a dlouhy kvalty OI RS,na ktery jsem byl tak zvyklej,ale clovek je prizpusobivej tvor :) a dneska uz mi to ani neprijde..A misto turboefektur si zase uzivam to podrazovani do vysokejch otacek atd..Auto umi bejt rychly nekdy az dost,jen ten vjem,kdyz koukas po okoli ti takovej neprijde no..Ale budes spokojenej.. ;)

Co se tankovani tyce,taky leju N95 a mezi N98 apod neshledavam nejaky markantnejsi rozdily,jednou za cas to tim proplachnu,ale abych tankoval porad,to ne.. ;)

Ta mas navic u te spotreby kliku,ze mas TSI,ten zere min,jak puvodni TFSI.. :) a jak pises o pal PC a prumerne spotrebe..Nekdy mi to pripada az nesmysl,jak to reaguje na pridani plynu..jedes po meste na "bublaka" jak ja rikam,mas tam treba 9,5-10,kdyz se jooo snazis,pak jednou plnej budik na dvojku a je tam hned 10,8 treba..Pak presne,rovinka na trojku a malo plynu a hned 10,1...Blazinec.. :D

Odkaz ke komentáři

Martyp: OI RS mala take dlhe kvalty? Niekde som cital, ze ich mala oproti seriovej 1.8T 110kW este skratene...

K tomu ukazovatelu spotreby je to velmi vystizne :D Idem polhodinku pianko, maznam sa s plynom a potom zrazu vyzmykam trojku v obmedzovaci a priemerna spotreba za par sekund skoci o 2dcl :D

Odkaz ke komentáři

Jak to bylo mezi 110kW a Rs nevim,ale oproti OII RS urcite.. :wub: Hlavne trojka,to byl dobrej "nesmysl",ten kvalt sem miloval,dalo se na nej jet 30km/h po meste (kdyby na to prislo,tak se na nej i rozjedes), ale kdyz te to popadlo,dal jsi podlahu a tahal a tahal az do 180km/h...Toz bylo bomba.. :D

2g sla 120km/h

3g - 180km/h

4g - 225km/h

5g - 250km/h

Vse rychlosti dle tacho samozrejme,s GPS sem maximalni rychlosti nepremeroval..

Upraveno uživatelem Martyp
Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zdar,

takze uboha RSka dolietala, bola mi zaciatkom roka ukradnuta, preto som sa aj odmlcal. Zrovna som jej chystal vyjadrit poklonu, ked plne nalozena 4 osobami a tazkou batozinou natocila sviznym tempom 2500km po EU dialniciach s celkovou vyslednou spotrebou 7,7. A kratko na to uz jej nebolo.

Novu RS som si neobjednal, hoci bola hned prvou volbou. Nakoniec som si povedal, ze zivot je zmena a tretiu "dvojkovu" Octaviu uz mat nebudem. Z viacerych kandidatov napokon padla volba na Golf 1.4 twincharger 160k. Z povodneho stada ponikov som ich teda 40 pustil k vode a vzdal sa obrovskeho megakufra. Na druhej strane prichadza so zmenou modelu zopar veci, ktore RS nemala / nemohla mat.

Ale kedze toto je forum predovsetkym o Octaviach, nebudem zivit toto vlakno dennikom z prevadzky Golfa. Priebezne objavujem detailne rozdiely medzi tymito dvoma "sesterskymi" modelmi, co moze byt temou na inu debatu. Dovolte teda len strucne predstavenie nasledovnika:

Golf Premium Highline 1.4 TSI 118kW, manual

- R-line dizajn + cierny strop

- 17´disky

- znizeny podvozok

- el. uzavierka diferencialu XDS

- RNS 310 (= skodovacky Amundsen)

- MF volant

- USB, bluetooth

- bixenony, LED vzadu

- Dynaudio soundsytem

- samoparkovaci asistent, ...

Tolko nateraz z mojej strany, prajem vam dlhsie suzitie s vasimi Octaviami nez som mal ja! :D

post-9456-0-49331100-1343573450_thumb.jpg

post-9456-0-18783000-1343573456_thumb.jpg

post-9456-0-63173400-1343573462_thumb.jpg

post-9456-0-60354900-1343573472_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ty hajzlove co to kradou jsou jeste chraneni,kdyz jsem mel jeste octu1,honil jsem dva smejdy co mi vykradli auto v noci po parku v Praze s pakou na volant,policajti mne pak jeste karali ze bych to odskakal ja,to je hnus,ja osobne kdyz budu mit stesti a nekoho u toho chytim,policajty ani volat nebudu ale ty frajeri na to nezapomenou a je mi uplne jedno co z toho bude...

Odkaz ke komentáři

Pekný Golfík, vidím, že si zostal verný bielej farbe :pivo: Tak nech dobre slúži :palec:

Inak s tými krádežami RS u nás je to zaujímavé, pretože zatiaľ ukradli faceliftových len 6 kusov. Prekvapivé najviac pre mňa je, že všetko to boli benzíny, ani jeden nafťák!

A ako hodnotíš zatiaľ tento malý motor? Ja mám teraz čerstvú skúsenosť s 1.6 THP 115kw, najazdil som cca 300 km po meste a okolí a veru teda čakal som viac. Najviac ma prekvapilo, ako ten malý motor hreje, chcel som po asi 30km nijak ostrej jazde doliať vodu do ostrekovačov a nepodarilo sa mi otvoriť kapotu, nedokázal som ju odistiť, lebo by mi spálilo ruku :blink: Na tej istej trase s rovnakým počtom semaforov mávam s 2.0 TSI spotrebu 6,8-6,9, s týmto 1.6 THP som sa dostal len na 6,7-6,8.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...