Přejít na obsah

Olej do Octavečky TDI 66kw

Guest Ládis

Doporučené příspěvky

Poraďte někdo kdo má nalítáno s tímhle motorem co je na to nejlepší

1.9 TDI 66kw ALH, 2001

nikde se o tomhle tematu moc nemluví, slyšel jsem, že by se měl dávat stále stejný.

teď dávám Castrol EDGE turbo diesel 5w40 a měnim po 15tis km. dělám dobře? a motor si přede celkem zdravě

díky za jakékoliv rady

Odkaz ke komentáři

na tolik kilometru uz si to asi nejaky ten olej vezme od vymeny do vymeny, ne? Ja to teda nechapu... ale co jsem menil predminule, tak jsem dolival asi 0,5 litru po 12tisicich, co se mi ukazala kontrolka. Ted mam par km do vymeny po posledni vymene a jeste se nic nerozsvitilo, tak to nechapu :lool:

Odkaz ke komentáři

AHL, seriova, 187.000km. Menim olej maximalne po 10.000km, a vzdicky Castrol 5W-40 Edge. Zatim maximalne spokojen. Na tech 10.000km doleju nekdy nic, negdy 0,2l, negdy 0,4l a jenom jednou se stalo ze jsem musel dolejt skoro 1l protoze v znackovem servisu tam naleli 4l, a po neakich 8.000km hladina oleje bila tesne pod minimem.

Odkaz ke komentáři

A neni to moc prehnany, menit ten olej po 10tisicich? :P interval je po 15 a myslim, ze to nevymyslel zadnej blbec, navic ty oleje jsou dost kvalitni na to, aby tech 15tisic vydrzely uplne bez problemu ;) prece nemame zadny Alfy, kde meni olej po 7tisicich :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

zdar, no osobně si myslim že po 15 tis výměna je už na hranici ale pořad si myslim že je to v pohodě, ja měnim olej jak se k tomu dostanu od 10 do 15 tis. maximalne.

s tim dolejvanim to je fakt nekdy na hlavu,, podle me zalezi jak s tim jezdis a jaké typy silnic /dalnice, okresky/

minule sem vubec dolejvat nemusel,, a tentokrat 3 dny před výměnou po 10 000,- jsem musel dolit pul litr a rozsvitila se kontrolka ale je fakt že litam porad dalnice ale jezdim dle předpisů žádnej závodnik.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Zdar já mám nalítáno na ALH-čku 256tis s chipem a používám klasický Mogul Extreme 5w-40 a maximální spokojenost ono tak nejde o značku jako o specifikaci kterou musíš dodržet pěkné a docela obsáhlé téma je na www.oleje.cz mrkni na to co se týká výměny oleje 15tis. je max. Dieslový motor trpý více než benzinový tvoří se tam seze které na sebe v určitou dobu (tlak a teplota ) vážou nečistoty a vznikají velmi odolné částice které se svojí tvrdostí vyrovnají diamantu a ty dělají pak na válcích a potažmo na celém agregátu dost škody jestli ti můžu poradit měň olej každých 10tis.km motoru to jen prospěje holt budeš častěji pod autem ležet :)

Odkaz ke komentáři

Ja menim mezi 13-15tisici, zalezi, jak to vyjde s casem. Ale auto jezdi na tyhle intervaly teprve dva roky, predtim tam byl longlife olej

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
Poraďte někdo kdo má nalítáno s tímhle motorem co je na to nejlepší

1.9 TDI 66kw ALH, 2001

nikde se o tomhle tematu moc nemluví, slyšel jsem, že by se měl dávat stále stejný.

teď dávám Castrol EDGE turbo diesel 5w40 a měnim po 15tis km. dělám dobře? a motor si přede celkem zdravě

díky za jakékoliv rady

Tak jsem zrovna nechal menit, lejou mi tam nejakej kastrol long lajf a menim po 30tisicich, jak si rekne motor :palec:

Odkaz ke komentáři

Já mám tyky ALH s čipem, celou dobu dávám Mobil Synt S 5W40, měním ho po 15000Km a spotřeba oleje minimální, dá se říct, že to co naleju, tak i vyleju při výměně. Tento olej - maximální spokojenost. Cena i s filtrem cca 1300Kč, takže žádná hrůza.

Záleží taky na tom v jakém režimu auto jezdí, pokud jezdí někdo často tzv."kolem komína krátké potahovačky" tak v tomto případě bych olej taky asi měnil dříve, jinak 15000Km je tak akorát. U mě cca 2x do roka.

Odkaz ke komentáři

ahoj já mám oct.01 66tdi z intervalem 50 000 leju tam SHELL HELIX ULTRA 5W-30 ALE MĚNÍM TO ASI PO 35 000 PO DVOU LETECH (ročně dělám tak 17000) zatím v pohodě mám tam 85000 km vzhledem k ceně oleje je na zváženů jestli by se v mém příradě nevyplatilo levněší olej na 15 000km s roční výměnou zatím jsem vždy ten shell 5w-30 koupil od mech.z autor.serv. škoda POŠETŘENÝ.... ale komu to ošidí to nevím , proto vždy být u auta nikdy jim ho tam nenechat bez dozoru ,důvěřuj ,ale prověřuj někdy i 2x (je nás většina tady šílenců do octávky ,vždy říkám že kdybych se ocitl bez auta ,tak by mě vezli do nemocnice na kapačku , pěšky jen do 100m zdravím podobné milan

Odkaz ke komentáři

Já leju VAT 10W-40. Leju do všech aut a bez problému... u Octy výměna po 15000 a tuhle jsme dolejval po cca 10000 asi decku a to spíš aby se neřeklo... Auto má najeto skoro 270000...

Co jsme mluvil z mechanikem tak ten používá TOTAL a povídal že ten VAT je stejne dobrej. Uvazuju jeste o BP,, což by mělo patřit pod Castrol,akorát z jinou etiketou,ale nikdy zrovna nemaj... :-(

Odkaz ke komentáři

Zdarec já používám texaco diesel extra 10W40.Měním po 15tisících zhruba někdy i dřív 13,14 jak to vyjde.Mám motor ALH1.9tdi 66kw s čipem.Nedoléval jsem ani kapku po první výměně.Možná by to dvě tři kapky sneslo ale olej se nestrácí a nikde nekape.Mám rok 2005 nejeto ted 91000km.Když jsem jí v 73000tis dovezl tak jsme řešily co dát za olej ale nikdo netušil co tam je tak volba padla na texaco 10W40 tím se prej nic nezkazí. :palec:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, podivej se do servisky nebo dilensky prirucky jake specifikace ma olej pro tvuj motor splnovat, dojdi do kramu a tam kup nejlevnejsi znackovejsi olej splnujici danou specifikaci. Moje auto ma uz 150000 nalitano na longlife Mogul Extreme LF a zadny problem a menim dle specifikace co 30000 km - obvykle to najedu driv nez za 2 roky co je druhy mantinel.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

bere olej/nebere olej... jestli bere dost, tak 10W-40, jestli nepapa, tak bude nejlepsi 5W-40 a jestli myslis znacku... tak to si vyber podle sebe. Ja letos nalil Castrol :D

napis clenovi ajpservice (myslim, ze se to tak pise) a domluv se s nim

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...