Přejít na obsah

Zatékání do auta a věci s tím související

Kajman

Doporučené příspěvky

Kupodivu jsem tady na fóru k tomuto notorickému problému Octávek a jiných Škoda výtvorů nic moc nenašel, takže si dovolím založit tohle témátko.

Nedlouho po pořízení svojí OII jsem preventivně obsilikonoval stahovačky, ve firemním jazyku škody nazývané "držáky agregátu"). Toto simply clever opatření se ukázalo úplně na ho... (čti - k ničemu). Ono je to vlastně k ničemu 2x, když to pak ještě člověk dostává ze dveří dolů.

Zkrátka, minulý týden po vydatných deštích jsem v autě objevil dost velký rybník - doslova, na straně řidiče to adhaduju min. tak na 10 l vody. Takže odvodnění, vysušení (rozborka půl intru, sedačky, koberec nahoru, protihlukové rouno ven, odkapat, vyfoukat, ... :palec: )

No a nyní by mělo následovat (doufám) konečné řešení, tj. pořádné utěsnění stahovaček. Bohužel jsou nýtované, takže přejdeme na šrouby. Nýty odvrtány, místo nich dány M5 nýtovací hliníkové matice (pro zájemce poskytnu popis podomácky vyrobeného naprosto dokonale fungujícího nýtovacího přípravku, 2 šrouby, 1 matice, kus pásoviny - není třeba dávat majlant za nýtovací kleště).

Problém demontované stahovačky je v tom "pěnovém" těsnění, dole v rozích už je zpuchřelé a KO. Zítra se půjdu do Škoda servisu přeptat, co stojí nové těsnění - jestli se teda vůbec prodává.

Moc nevěřím, že origo těsnění bude k dispozici, nové stahovačky kvůli tomu kupovat rozhodně nebudu, takže dotaz - čím to těsnění nejlíp nahradit - demontovatelně?

Odkaz ke komentáři

Taky mi zatéká do auta. Sice ne tolik jako píše Kajman ale zatéká. Když je silnější slejvák, a dlouhotrvající, protože v myčce mi tam neteče, tak mám mokro cca uprostřed spodního těsnění na straně u řidiče. Je to mokrý jako kdyby voda přetekla přes to gumový těsnění(pirelku). Dneska jsem objednal od jELDY nový těsnění tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři

To ti taky s největší pravděpodobností neteče přes pirelku, ale dveřma. Kolem těsnění okna dovnitř, tam to steče na stahovačku, po ní dolů a pak mezi stahovačkou a spodním rámem dveří přes to pěnové těsnění, zpod tapecu, zastaví se to nahoře na pirelce, a až je tam dost vody, přeteče přes plastový kryt prahu, nebo i pod ním, dovnitř auta.

Odkaz ke komentáři

Já jsem 2. majitel, nicméně u 5 letého auta to pěnové těsnění mezi dveřma a stahovačkou je v podstatě na odpis, ve spodní části, jak má držet vodu, tak je zpuchřelé a na pár místech se i na pozinku stahovačky začala objevovat rez.

Bavil jsem se o tom ve Škodovce přímo s karosářem, jako závada to prý není nic výjimečného. Oni to přetěsňují prý přímo nějakým silikonem (pokud si majitel přímo nenechá vyměnit celou stahovačku za 1,8 tis.).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...