Dave68 Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Přátelé, kamarádi dovolte mi, abych Vám představil můj nový mazel......Škoda Octavia Combi Tour 1.8 20V Turbo 110 kw / 150 k stříbrná brilliant metal, která se narodila v Mladé Boleslavi na podzim roku 2010 jako opravdu poslední benzínový kousek, který se podařilo smontovat jen díky "zbytku" x ks těchto motorů kdesi uvnitř závodu. Škoda Auto si vzhledem k tomu, že se již tato motorizace nevyráběla a neprodávala kvůli emisním normám nechala na tyto vyjímečné kousky vystavit vyjímku z ministerstva dopravy ČR a pak už hurá do Brna....Já jsem ji po novém roce spatřil v autosalonu v Brně(nevystavenou) na parkovací ploše střechy salonu. Byl jsem plně spokojen se svojí skromnou Škodou Fabia hatchback 1.4 MPi r.v. 2001 a vzhledem k jejímu krásnému stavu, počtu najetých km a hlavně historii, kdy jsem ji kupoval novou mi bylo líto aby šla do světa. To, jak se o auto starám však neuniklo mému sousedovi z obce za Brnem ke bydlím a ten ji ode mne ihned odkoupil. Na Octavii jsem další den složil zálohu a za 2 dny šel 24.01.2011 pro ni. Důvod koupě byl velmi jednoduchý - Škoda Octavia combi I. generace je pro mne osobně EL CLASICO NUMERO UNO, které kdy Škoda dělala a toto byla zcela poslední možnost jak ji novou koupit. Když k tomu všemu připočtu notoricky známý a hlavně osvědčený motor 1.8 T 20 V a cenu 299 900,- kč nebylo o čem..o kufru pro moji 7 - měsíční dcerku NICOL ani nemluvě..Jediná nevýhoda byla ta, že vozidlo již bylo tak jak je bez možnosti příplatku či jakékoli změny výbavy apd. (daň za turbo srdce s vůni beneli) I když zcela jistě všichni pro koho je ŠKODA AUTO srdcem ví stejně si neodpustím lehce vypsat seznam spartánské výbavy vozidla(žádný div vzhledem k bombastico ceně): Kola ocelová 6Jx15" s velkoplošnými kryty kol Drive a pneu Bridgestone 195/65 R15 Nápis Tour na zádi vozu Ochranné boční lišty dveří černé Interiér Eminent Onyx Přístrojová deska Onyx - Onyx ABS - MBA - MSR a ASR Airbag řidiče a spolujezdce s přitahovači předních bezpečnostních pásů Čtyřramenný volant nastavitelný ve dvou osách Dvě čtecí světla pro řidiče a spolujezdce Imobilizér a štítek s VIN kódem Příprava pro uchycení dvou dětských sedaček s bezpečnostním systémem ISOFIX na zadních sedadlech Odkládací schránka v přístrojové desce s osvětlením Osvětlení zavazadlového prostoru Podélný střešní nocič Popelník a zapalovač s prosvětlením (zásuvka 12V) Posilovač řízení Přerušení přívodu paliva při nárazu Radiopříprava + 4 reproduktory Sada na opravu pneumatik Signalizace nezapnutého bezpečnostního pásu řidiče Tónovaná skla Upínací oka v zavazadlovém prostoru Vyjímatelný roletový kryt v zavazadlovém prostoru Výškově nastavitelné sedadlo řidiče Prodloužený servisní interval Zadní sedadlo dělené a sklopné v poměru 60:40 Zadní stěrač s ostřikovačem K tomuto bylo u tohoto již vyrobeného vozidla paket Tour plus, který obsahoval centrální zamykání, klimatizaci s mechanickou regulací, elektrické ovládání oken vpředu, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka a vnější zpětná zrcátka a kliky v barvě vozidla tj. stříbrná brilliant metal a metal barva samotná, která v tomto paketu samo nebyla .... K vozidlu sem s odřenýma ušima až na prdel vyžebral pouze bezpečnostní výbavu, gumo koberce a rádio SONY Sám sem si připlatil pouze za prodlouženou záruku 4 roky / 60 000 km což si myslím za 5500,- kč stojí za to.. Po převzetí vozidla jsem dodělal : Tempomat Řadička RS Koberce RS Zadní repro Construct Loketní opěrku Volant sport paket z mojí ex Fabie Fólie 3M na celé vozidlo 95% Milotec sloupky imitace Karbon a zadní horní kryt nárazníku Vozidlo sem obul tak jak si zaslouží na zimu do 16" DOTZ Shuriken opět z mojí ex Fabie a pneu zimní Bridgestone 205/55 R 16 a v současné chvíli tam mám obuto letní obutíčko tj. AEZ LASCAR 18" a pneu Michelin Pilot Sport 3 v rozměru 225/40 R 18 (k tomuto mohu říci jen to, co už sem věděl z mojí Fabie, že všicni výrobci dělají gumy a MICHELIN pneumatiky).. Cílem vzhledu vozidla je moje motto : Méně je někdy více a kola dělaj auto .. Tady ještě podotýkám, že není problém nasypat do auta dalších 300 000,- kč a udělat z toho RS ale potom pro mne osobně ztrácí zcela smysl koupě nové Škody Octavia combi 1.8 T 20 V Tour za cenu 299 900,- kč to je prostě úžasná nabídka, které nešlo odolat a toto vozidlo má bezkonkurenční nabídku ceny/užitné hodnoty..................................... Jinak Vám všem tady můžu říci, že na tomto webu jsem jen a jen díky mému úžasnému příteli a ex spolužákovi z průmyslovky Marku "Pentadiusovi", kterému chci osobně moc poděkovat za to, jaký je to VELKÝ člověk a kamarád.......THANKS DUDE.....No a DPMB by měl vědět, jaký klenot v něm má.. zprava_1912.zip zprava_1913.zip 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pentadius Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 (upraveno) A co fotečky ty nebudou? Osobně jsem měl tu čest a je to opravdu krásná kára EDIT: tak se to povedlo ! Moc hezký povídání i to auto. Jo a majitel je taky sympaťák. Upraveno Květen 16, 2011 uživatelem pentadius 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Ty kola ji moc slusi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MarekRS Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Gratuluju pane. Ani ve snu by mě nenapadlo, že po takové době vyplave ještě nové auto s tímto motorem, super Kupováno v K.E.I., poznávám dobře první 3 fotky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 TY SES NÁM TU ALE ROZEPSAL :( TAK VÍTEJ MEZI FANDY ŠKODA PĚKNÝ KOMBAJN :D MUSÍ TO BÝT PARÁDA JAK TO VONÍ NOVOTOU :lool: JEN ŠKODA ŽE TAM NEDALI MAXIDOT ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave68 Odesláno Květen 16, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Marku je to tak ............. sotva sem to šupl do Autonovy za kamarádem na pár dodělávek - šup a už tam byly jiné držáky ..... LUMPIK JEDEN 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Taky tě tu vítám, octa je moc pěkná, jen by to chtělo poslat trochu dolů, pak už by to nemělo chybu :) , každopádně ti přeju, ať jsi s ní nadmíru spokojenej a slouží ti mnoho kilometrů bez poruch :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Ahoj krajane, vítej mezi " turbozapalovači " :) ! Ať ti turbo ve tvém šípu sviští, brzdy brzdí, stěrače stírají a ostřikovače ostřikují a hlavně ať tě nepotkávají " dětské nemoci " notoricky známé pro tuto motorizaci :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pentadius Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Dave, zase tak nepřeháněj ... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kolage Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Taky tě tady vítám :) moc pěknej kombíček :) at ti dělá jen samou radost :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Čéče pěkná, jak nová :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jajiN Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 hezky hezky :) Ty kola jsou fakt pecka :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rob Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Super kára fakt gratuluju. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Květen 16, 2011 Sdílet Odesláno Květen 16, 2011 Vitam te taky, kua zajimave kdyz jsem obednaval ja auto 11/09 tak uz byla jen 1.6 nebo 1.9 TDi a jak viditm tak ty mas jeste 1.8T jak se ti to povedlo ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave68 Odesláno Květen 17, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2011 Vitam te taky, kua zajimave kdyz jsem obednaval ja auto 11/09 tak uz byla jen 1.6 nebo 1.9 TDi a jak viditm tak ty mas jeste 1.8T jak se ti to povedlo ? Libo staci si precist zacatek textu.....Škoda Auto "našla" 4 tyto motory na podzim 2010, vyřídila si na ně vyjímku ohledně emisní normy a pustila tyto 4 motory v I Octavii po republice k zákazníkům ......... je to štěstí, že jsem byl jeden ze 4 nic víc.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Květen 17, 2011 Sdílet Odesláno Květen 17, 2011 je promin. tak to teda gratuluji ze jsi jeden ze 4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Květen 22, 2011 Sdílet Odesláno Květen 22, 2011 Taky gratuluji ke koupi noveho vozu a zaroven Te tady taky vitam a at slouzi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pentadius Odesláno Prosinec 14, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2011 Jak říkám, super Octa.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hurikan88 Odesláno Prosinec 15, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2011 po tom co jsem kupoval OI 1.9TDI tak jsem koukal co ještě nabízí za skladovky Škodovka a byly tak také ty 1.8T a bylo jich víc než 4ks. nebo možná přibližně ale byly docela drahý! Každopádně je to super motor a ještě k tomu úplně novej!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pentadius Odesláno Prosinec 26, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2011 (upraveno) Tak jak jsi pokročil Davide? A jaký máš kód motoru? Je to v servisce, já mám např. BLT. Upraveno Prosinec 28, 2011 uživatelem pentadius 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.