TomášT Odesláno Červen 22, 2009 Sdílet Odesláno Červen 22, 2009 (upraveno) Škoda Octavia 1.6 55Kw AEE Modrá metalíza s perleťovým efektem Rok výroby 1999, modelový ročník 2000 Výbava GLX, ABS, 2x airbag, centrál na klíč, 4x el. okna+zrcátka, el. šíbr Koupil jsem ji v Německu před vánoci roku 2007 po prvním majiteli se servisní knížkou a 76 000Km na tachu. Aktuální stav tachometru: 114 600Km Provedená údržba a opravy: jaro 2008 - rozvody, kabinový filtr léto 2008 - olej v motoru + filtr podzim 2008 - zapalovací trafo(preventivně) léto 2009 - svíčky, kabely, víčko a palec rozdělovače, vzduchový filtr léto 2010 - stahovačky zadních oken podzim 2010 - olej v motoru +filtr léto 2011 - demontáž, prohlídka, vyčištění, promazání a natření startéru léto 2012 - olej v motoru + filtr, nové litinové svody výfuku léto 2013 - regulátor dobíjení na altíku jaro 2014 - olej v motoru + filtr léto 2014 - nový střední a zadní díl výfuku léto 2014 - nové zadní brzdové válečky podzim 2014 - levá + pravá přední stahovačka okna léto 2015 - nový "O" kroužek mezi tělesem termostatu a hlavou + nová chladící kapalina jaro 2016 - renovace + generálka startéru (očištění nástřik, promazání) + nová volnoběžka Provedená vylepšení: nové gumové koberečky, zástěrky na všechna 4 kola, kola z lehkých slitin AEZ Xylo 15´, očištění a natření náprav, bubnů, kotoučů a třmenů,gumová vana do kufru Pár fotek: Upraveno Březen 27, 2021 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 22, 2009 Sdílet Odesláno Červen 22, 2009 No s tými novými diskami vyzerá naozaj dobre B)! Na tej novej fotke vyzerá ako by práve vyšla z továrne ;) ! Koľko si ju leštil? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 22, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 22, 2009 Asi 2,5 hodiny ;) A záda mě bolí ještě dneska :( To by člověk neřekl co je to za plochu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 22, 2009 Sdílet Odesláno Červen 22, 2009 To ti verím ;) ! To vypadá na tej fotke na svadbu? Tvoja? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 22, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 22, 2009 Ne ne sestřina. Proto jsem na Oktě makal jako šroubek. Do svatby musela být "fešanda" :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 22, 2009 Sdílet Odesláno Červen 22, 2009 no podarilo sa ti to :) ! Aké prípravky používaš pri čistení auta? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 22, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 22, 2009 Vodu z vodovodu, šampón bez vosku, umělou jelenici a pak Plak na plastové díly a Regum na gumové+něco na okna Toto je standard po kterém se leskne velmi slušně. Teď jsem ji ještě celou vzal Fixem1 a proto vypadá jako když vyjede z Boleslavi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Červen 26, 2009 Sdílet Odesláno Červen 26, 2009 uprimne - nechipoval bych to, jak jsem rikal tri roky jsem ji mel a nedelal bych to, jezdil jsem s chiplou i nechiplou a nevyplati se ti to :) s timhle motorem to neudela tolik jako s jinejma bohuzel :D a vis ceno bych se byt tebou nebal?17tek s gumou 205 :D na spotrebe a rychlosti nepoznas nic a udela to velkou paradu ;) i posilovac rizeni to vydrz. vse vyzkouseno :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 26, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 26, 2009 No proto je to taky v závorce. Mě těch 55Kw stačí :D Fakt, nekecám :) spíš jsem myslel, kdyby byl náhodou čas a zbyly nějaký korunky, ale to asi nebude nikdy...dneska jsem koupil svíčky, palec rozdělovače, víčko a kabely...no a za měsíc hurá na výfuk :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Červen 26, 2009 Sdílet Odesláno Červen 26, 2009 a pak hned kup kola :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 27, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 27, 2009 Chi chi pán je vtipálek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Červen 28, 2009 Sdílet Odesláno Červen 28, 2009 to ne ale me je lito kdyz ty octavky nemaj aspon 17ky vypada to tak divne potom asi uz sem postizenej, ae je to tak :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@s Odesláno Červenec 4, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2009 S tema kolama je to pravda motorove mam to samy a mam 17 s 205/50 a na spotrebe ani na vykonu zadna zmena,ale jinak o 100% lepsi auto.Tady na fotce se seriovym podvozkem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 5, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2009 Pekná barva :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 6, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 6, 2009 To jo no. On ani moc velký výběr nebyl ;) Původně jsem chtěl tmavě zelenou metalízu a nebo červenou (tuším rally?). Nakonec tam stálo toto, ale docela jsem si zvyk a celkem jsem ji přišel na chuť 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 7, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2009 Jj asi tak nějak to dopadlo i u mě ! Já chtěl černou, tu sem chtěl víc. A nebo nějakou světle zelenou ujetou ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červenec 7, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2009 to ne ale me je lito kdyz ty octavky nemaj aspon 17ky vypada to tak divne potom ;) asi uz sem postizenej, ae je to tak ;) 17" jo? Jak chcete pane!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Září 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 20, 2009 Nějaké nové fotky z generálky výfuku: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Září 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 20, 2009 A ještě fotka motůrku s už kompletním sáním(od koupě mi tam chyběl ten plastový konec u směšovací komory): 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Září 21, 2009 Sdílet Odesláno Září 21, 2009 dobrá práca :lool: ! Mne sa minule odtrhol ten zvar na tom plechu čo kryje kat, to bol slušný rachot 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2009 Tak za cca 14dní jde na technickou :) ...njn dva roky utekly jako voda ;) ...ale jsem klidný, kdyby ta moja neprošla, tak půl republiky chodí pěšky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Listopad 22, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2009 Tvoja octa prejde, tu iná možnosť nie je ! Ja som tiež bol tento rok a pohoda a tvoja octa je v lepšom stave takže pohoda ;) . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2009 Jasně že projde :D Ale spíš mě překvapuje jak ten čas neuvěřitelně letí. Když jsem s ní byl na TK po tom dovezení z DE, tak jsem si říkal cha cha dva roky ty než utečou...no a je to tu Výfuk je po generálce, brzdy jsem měl taky rozdělané a skontrolované, nové svíčky a vlastně i valná část zapalování, filtry...světla svítí, ostřikovače stříkají, klakson troubí.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Listopad 26, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2009 tak vidíš to, máš to v kapse :) ! Ja som raz bol s Fiatom Regata na STK a to ani nesvietilo , ale prešiel som ;) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 8, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2009 (upraveno) Takže dneska jsem absolvoval technickou a emise Emise naprosto OK, lambda v pořádku... Technická kontrola též bez závad(všechny kolonky prázdné)...prostě nebylo co najít :) Technik STK mi říkal(když s tím popojížděl po dílně), že nemá chybu jak se vrhá ten motor za plynem, stačí se pedálu lehce dotknout a už jde bez jakékoliv prodlevy do otáček a že i podle sluchu šlape ten motor jako švýcary ;) :) Tak mám zase na dva roky snad pokoj :) Upraveno Prosinec 8, 2009 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Prosinec 9, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2009 tak je dobre ;) ! Ten technik už asi hľadá v inzercii nejaké to AEE 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 10, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2009 ;) :lool: to asi ne. je to dezertér :) :o měl Citróna Xaru a teď má Forda Focuse ;) takže po AEE nepokukuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sonyk02 Odesláno Prosinec 10, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2009 Vypadá hezky je vidět že se o ni staráš, taková klasik Octa nevybočující nějak z řady všech ostatních. Jen doporučim pokud chceš opravdu dosáhnout kvalitního vnějhšího vzhledu tak se podívej na www.detailing.cz To že si spokojen když to naleštíš nějakým přípravkem noname značky je dobře , ale tam uvidíš že to jde o dost lépe!!! :) Sám jsme si myslel jak to mám suprově naleštěný sonaxem, ale když sem viděl co tam s těma věcma dokážou, tak hned na jaro objednávám nějaký ty příprvky a pouštím se do leštění a voskování kokty, aby byla jak nová možná i lepší :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Prosinec 11, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2009 :) to asi ne. je to dezertér :D :D měl Citróna Xaru a teď má Forda Focuse :) takže po AEE nepokukuje :) no vidno že nevie čo je poriadne auto :D :D :smich: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 14, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2009 A je tu druhé výročí koupě!!! Dnes jsou tomu přesně dva roky co jsem ji koupil. Poruchy žádné Letos se jí dostalo nových kol z lehké slitiny a nových zimních kol. Sehnal jsem chybějící zakončení sacího potrubí. Vyměnil, svíčky, kabely, víčko a palec rozdělovače. Vzduchový filtr je taky nový. Generální opravou prošel výfuk. Pod stromeček dostane sněhové řetězy a po novém roce denní LED svícení a nový olej do převodovky :P Celkově najeto 84112Km. Nu co dodat....uvidíme co přinese tento rok. Pro Oktu už jedenáctý a pro mě třetí :o ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.