Přejít na obsah

Bliká xenon i po výměně výbojky

chipoun

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl bych Vás poprosit o radu. Na Octavii 1 z roku 2003 bliká levý xenon. Problikává tak, že je to těžko spozorovatelné, ale např. když zastavím za autem, tak vidím v odrazu poblikávání. Už to dělá cca 2 roky. Před rokem byly vyměněny výbojky, ale blikání pokračuje. Teď jsem si nechal v servisu prohodit trafo zleva doprava a naopak a bliká stále levé světlo. Nemáte někdo nápad čím to může být? :-(

Děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři

nej je vyndat celý světla - obě dvě a prohodit je - ano levé světlo zapojíš na konektor v pravo a opačně.

Bude-li blikat stále levé světlo, je to na 100% v něm - tímhle eliminuješ problém například v kostře nebo vypáleném kontaktu.

jakmile budeš mít 100% jistotu, že je to v něm, tak postupně z toho "zdravého" světla vyměňuj výbojku, stříbrnou jednotku z venku světla, černou krabičku uvnitř světla. Koukni taky na kabely zda jsou o.k. startovací proud je veliký.

No u mě se stalo následující.

Začalo blikat levé světlo. Přesně, jak píšeš miniblikání, ale dost mi to vadilo. Vyměnil jsem výbojky a na chvíli byl pokoj, pak začalo zase až světlo nesvítilo vůbec (pouze xenon). Pod dojmem toho, že je to stříbrná jednotka, vyměnil mi ji gárny za jeho novou. Svítilo, neblikalo, pohoda. Vydrželo týden - maximálně 5 dní, pak zase zhaslo. Sehnal jsem novou jednotku, vyměnil svítilo hned po výměně, ale blikání tu bylo zas. Pak jsem prudil Rolbaře, ten Vašu a šlo se zkoušet, přehazovat viz výše.

No a závěr následující:

Původní trafo odrovnalo výbojku a ta "nakopla" trafo. A jak bylo nekoplý trafo, tak okamžitě odrovnalo novou výbojku. A ta jak byla zase odrovnaná, tak nakopla to nový trafo. Teď jsem ve stádiu, že mám nový trafo - jetou výbojku s vypálenou čočkou jako prase a xenonama nesvítím. Jezdím na mlhovky a snad dnes a nebo zítra si u jeldy (cc-autodíly) vyzvednu novou výbojku.

Odkaz ke komentáři
nej je vyndat celý světla - obě dvě a prohodit je - ano levé světlo zapojíš na konektor v pravo a opačně.

Bude-li blikat stále levé světlo, je to na 100% v něm - tímhle eliminuješ problém například v kostře nebo vypáleném kontaktu.

jakmile budeš mít 100% jistotu, že je to v něm, tak postupně z toho "zdravého" světla vyměňuj výbojku, stříbrnou jednotku z venku světla, černou krabičku uvnitř světla. Koukni taky na kabely zda jsou o.k. startovací proud je veliký.

No u mě se stalo následující.

Začalo blikat levé světlo. Přesně, jak píšeš miniblikání, ale dost mi to vadilo. Vyměnil jsem výbojky a na chvíli byl pokoj, pak začalo zase až světlo nesvítilo vůbec (pouze xenon). Pod dojmem toho, že je to stříbrná jednotka, vyměnil mi ji gárny za jeho novou. Svítilo, neblikalo, pohoda. Vydrželo týden - maximálně 5 dní, pak zase zhaslo. Sehnal jsem novou jednotku, vyměnil svítilo hned po výměně, ale blikání tu bylo zas. Pak jsem prudil Rolbaře, ten Vašu a šlo se zkoušet, přehazovat viz výše.

No a závěr následující:

Původní trafo odrovnalo výbojku a ta "nakopla" trafo. A jak bylo nekoplý trafo, tak okamžitě odrovnalo novou výbojku. A ta jak byla zase odrovnaná, tak nakopla to nový trafo. Teď jsem ve stádiu, že mám nový trafo - jetou výbojku s vypálenou čočkou jako prase a xenonama nesvítím. Jezdím na mlhovky a snad dnes a nebo zítra si u jeldy (cc-autodíly) vyzvednu novou výbojku.

Ojeje. Tak to potěš koště. To znamená, že ta nová výbojka je pravděpodobně odrovnaná. Trafo co se přehodilo, odrovná aji tu pravou výbojku. Levá výbojka odrovná trafo přehozený z prava. Tzn obě světla kompletně v řiti. Já už nato nemám sílu psychickou ani finance :-( Ale řešit se to musí. Tak to asi někam zavezu, protože si nato netroufám :-(

Jenže kdo ví kdo si s tím poradí bez zbytečných nákladů. Asi zkusím RF auto, nebo se stavím ještě tam kde jsem byl teď na rozvodech a přehazovali ty trafa.

Odkaz ke komentáři

nemusí se to zákonitě všechno posrat :) a nemusí to stát bambilion, ale chtělo by to řešit co nejdřív a dokud nebudeš mít vyřešeno, tak s xenonama moc nesviť :lol:

trafo jsem sehnal funglovku starou pár tejdnů za 1500,- a výbojka stojí asi 700,-

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Tak jsem zajel do rf-auto. Vyměnili výbojku a už to taky nebliká. Trafo prý v pořádku. Takže ta výbojka co tam byla rok prostě byla nějaká vadná a odešla.

Kdyby se blikání vrátilo, tak se to bude řešit reklamací opravy. I s výměnou to stálo 1500, takže spokojenost.

Odkaz ke komentáři

me to dela levy xenon, ale jen kdyz startuju svetlo, tak z toho zacatku to poblikava a taky kdyz vypnu zapalovani, tak nez zhasnou, parkrat taky blikne.. dokonce me to vypalilo uz 2 pojistky... vase tipy? starter? ten najdu kde?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...