Vl@dik Odesláno Červenec 12, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2011 Zdravím, mám otázku. Když začnu couvat a lehce přiťuknu do brzdy tak tam někde lupne. Můžu mít kola rovně i v rejdu a je to stejný. Dostal jsem radu že by to mohl být silenblok od kastle na převodovku. Máte s tím někdo nějakou zkušenost??? Jedná se o OI combi TDi 81 kW. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vl@dik Odesláno Červenec 12, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2011 Tak hotovo, vyměnil jsem silenblok na převodovku a chvíli klid, ramena a stále bouchá, poloosy v pořádku a nakonec, když jsem vyměnil kotouče, tak to přestalo úplně. Teď mam na nich najeto cca 200km a ještě se nic neozvalo. Doufám že už nadobro :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza4ever Odesláno Únor 27, 2012 Sdílet Odesláno Únor 27, 2012 Zdravím všechny, nechci zbytečně zakládat nové téma,protože mám na chlup stejný problém jako kolega nahoře.....když pomalu couvám a lehce přišlápnu brzdu,tak se ozve tuknutí,lupnutí nebo tak nějak....ale jen při couvání a je jedno jak jsou natočená kola...ale jen jednou....myslím to tak,že pokud couvu a přibrzdím,ozve se zvuk...ale pokud couvu dál,tak už se zvuk neopakuje....až po čase,když jedu dopředu a pak zase chci couvat,tak to udělá zas....při přibrždění dopředu to nedělá....jen lehce pískají brzdy,ale nevím,jestli to má něco společné....jinak brzdy jsou komplet dělané nově loni...kotouče,desky....a ted nedávno i zadní čelsti v bubnech.Neměl by někdo nějakou radu,co by to mohlo být? Moc díky za pomoc Jen dodám:jde o O1 2001 66kw combi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
caryo Odesláno Červen 6, 2012 Sdílet Odesláno Červen 6, 2012 Není to už aktuální téma, ale trochu ho oživím. Taky mi cosi bouchne od předních kol při couvání. Zjistil jsem, že to dělají brzdy, nejspíš destičky. Podle mě se pohybují ve třmenu ve směru otáčení kotouče, mezi vodicími částmi těhlice, což je způsobeno úbytkem materiálu a těhlice vlivem opotřebení ("ošoupání") a koroze. Řešením je snad použití originálních dílů brzd při výměně kotoučů a desek, problém by měl určitě zmizet po výměně těhlice. Osobně na to kašlu, když to brzdí, tak co řešit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.