Bohouš Odesláno Červen 22, 2009 Sdílet Odesláno Červen 22, 2009 Máte někdo zkušenosti s výměnou zadních brzdových kotoučů (série) na Škoda Octavia ( I) 1.9 TDI PD 96KW (130PS) za větší a vzduchem chlazené?Potřeboval bych vědět jaké jsou možnosti a zhruba v jakých cenách se to pohybuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milan II Odesláno Červen 22, 2009 Sdílet Odesláno Červen 22, 2009 (upraveno) Vyměnit zadní kotouče 239x9 za RS 256x22 je jednoduché. Stačí si jen sehnat RS brzdiče ATE a plechové štíty brzd (1 ks stojí 650,-). Dokoupíš si nové kot. + desky + lanovody ruční brzdy a je to. PS: jestli někde seženeš ty eresové brzdy, tak se pak jdi hóóódně opít... protože ty nikde nejsou. Jeden stojí 7tkč. Upraveno Červen 22, 2009 uživatelem milan II 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bohouš Odesláno Červen 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 25, 2009 Zdravím Tě Milane tak uvidíme zatím se jen tak informuju jaké jsou možnosti budu to řešit po zimě.Napadlo mě co to sehnat z koncernu VW nebo Audi to by mohlo jít líp.Jaký nato máš názor?To ještě nevím co tam vůbec mam za rozměr ale předpokládám že originál.On ten původní majitel na tom mém autě dělal takové zásahy, že u některých věcí nemam jistotu co přesně mam za některé komponenty (viz podvozek atd). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milan II Odesláno Červen 25, 2009 Sdílet Odesláno Červen 25, 2009 Určitě ty brzdiče budou i na nějakým jiným koncern autě, jako Golf R32, nebo možná některý Audi. To já opravdu nevím, zatím jsem to nezkoumal. Moje brzdy jsou z Octavie RS, to vím jistě. Tak že kámo, jak jem podotkl v mém prvním přízpěvku: jestli je seženeš, jdi se rovnou opít... Tímto tě nechci odrazovat, ba naopak. Sháněj, sháněj a určo je po republice někde splašíš. On tak nějak začíná být čas, že z jedničkových eres se stávají trosky (rozhodne ne ty z našich garáží!!). Pokud v budoucnu budeš potřebovat radu jak na nápravu, napiš mi na mejla. ...raději dřív, než to rozděláš! :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bohouš Odesláno Červen 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 25, 2009 Jasný určitě se ozvu než se do něčeho budu pouštět.Jinak jsem je už asi sehnal kámoš je nejspíš doma dneska jsem u něj byl na servisu a zmínil se o brdách z RS a on říkal, že je možná má dělal ve Škodovce v servisu tak je asi zatáhl :-)) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Červenec 8, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2009 Ja sem je zhanel z RSka nejaky 4 mesice, kdyz se nejaky na forech objevily tak byly za 20 minut pryc .)nakonec jsem mel stesti a mohu jen doporucit. Jinak muzes hledat v koncernech myslim ze Audi S3, Golf GTI, Octa RS disponuji temidle zadnimi brzdami ktere jsou stejne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mcsolle Odesláno Červenec 11, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2009 stvorkolky - R32,S3 - maju ine drziaky, treba tam dat medzikus ... z LCR, GTI a O1RS pasuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Červenec 13, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2009 A nebo to jak planuje Neznalek... 280mm z predku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bohouš Odesláno Červenec 13, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 13, 2009 Jo to mě taky mohlo napadnout ale to bych musel udělat komplet jak předek tak zadek a najednou ale defakto by mě to stálo jen přední brzdy :-)) Ted jsi mi zasadil brouka ale aspon by tam byli pořádný koláče a konečně by se vyplnily ty kola vzadu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milan II Odesláno Červenec 16, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2009 A nebo to jak planuje Neznalek... 280mm z predku. To ano, ale pořád k tomu musíš mít RS zadní brzdiče! Jak jinak by jsi mohl použít kotouč široký 22 mm? Když ten obyč. brzdič je pro kot. 9mm. To, že Neználek má zadky 280x22 je jen těšinka na dortíku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Červenec 16, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2009 Pravda, mi nedoslo.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bohouš Odesláno Červenec 16, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 16, 2009 Dík za vzacné postřehy budu stím počítat a v klidu shánět zadky RS :-)) pak předky s těmi to půjde asi líp dle mého názoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drobec oct Odesláno Srpen 2, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2009 Má vôbec nejaký význam meniť len zadné brzdy za väčšie? Bude to mať citeľný účinok? Mňa by to tiež zaujímalo, či zháňať zadné RS brzdy alebo kašlať na to. Predné sa mi meniť nechce, nakoľko mám nové zimné pneu na 15" kolesách. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Srpen 11, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2009 Na přední nápravu můžes jit až na průměr kotouče 288 z 1.8 turbo tak ještě nasadíš 15''kola ale pokud dáš zadky z RSa kotouč 256 tak už tam 15'' nedáš ,vlastní zkušenost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Srpen 11, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2009 trosku OT, ale snad autor odpustí Na přední nápravu můžes jit až na průměr kotouče 288 z 1.8 turbo mám 1.9 tdi 280/22mm ve předu klasika FSII držák, tam jde narvat 288/25mm bez úprav? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest mk.tuning Odesláno Srpen 11, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2009 Na přední nápravu můžes jit až na průměr kotouče 288 z 1.8 turbo tak ještě nasadíš 15''kola ale pokud dáš zadky z RSa kotouč 256 tak už tam 15'' nedáš ,vlastní zkušenost. Některé 15" na RS dáš. Třeba tohle 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Srpen 12, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2009 (upraveno) trosku OT, ale snad autor odpustí Na přední nápravu můžes jit až na průměr kotouče 288 z 1.8 turbo mám 1.9 tdi 280/22mm ve předu klasika FSII držák, tam jde narvat 288/25mm bez úprav? Ty máš v předu FS III to je 280x22 mm A potřebuješ na průměr 288 x25 mm těhlice z 1.8 turbo a brzdiče FN III A pro Mk.tuning měl jsem kola Elegance 15'' a tam jsem je nedostal tak že vlastní zkušenost a teť Fabie RS 16'' a pohoda Upraveno Srpen 12, 2009 uživatelem Neználek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Srpen 12, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2009 díky to mi stačí, to už dělat nebudu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JasteR Odesláno Srpen 26, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2009 (upraveno) Určitě ty brzdiče budou i na nějakým jiným koncern autě, jako Golf R32, nebo možná některý Audi. To já opravdu nevím, zatím jsem to nezkoumal. Moje brzdy jsou z Octavie RS, to vím jistě. Tak že kámo, jak jem podotkl v mém prvním přízpěvku: jestli je seženeš, jdi se rovnou opít... Tímto tě nechci odrazovat, ba naopak. Sháněj, sháněj a určo je po republice někde splašíš. On tak nějak začíná být čas, že z jedničkových eres se stávají trosky (rozhodne ne ty z našich garáží!!). Pokud v budoucnu budeš potřebovat radu jak na nápravu, napiš mi na mejla. ...raději dřív, než to rozděláš! Kdyz hledas tak se da najit... 256tky zadek pouzivalo docela dost koncernovych aut od 150HP ve ctyrkolce po 180+ v FWD.... namatkou treba Leon Cupra Tdi 4x4 stejne tak GTi TDi Golf 4x4, pak sou tu Rs a GTi v benalu, FR, Cupra v benalu Audit TT atd... Upraveno Srpen 26, 2009 uživatelem JasteR 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.