Přejít na obsah

k.mirda

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

  • Poslední návštěva

k.mirda's Achievements

0

Popularita

  1. Prodám komplet hlavu na motor 1.6i/55kW AEE- hlava, víko, sání, vstřiky. Najeto má cca 80000km- ležela ve skříni. Cena: 2000Kč nebo dohodou Dále prodám alternátor ze stejný motorizace, 70A, ložiska, diody i regulátor v pořádku. Cena: 1000Kč nebo dohodou
  2. Zkus zapojit samotnej ventilátor na zdroj- třeba na nabíječku. Já měl ventilátor přidřenej na ložiskách a odešlo vinutí...
  3. Ani z převodovky ani z gufera motoru nic neteče. Byly tam jenom zbytky z lamely- mastný žmolky, lamela sjetá jenom z jedný strany.
  4. Ahoj, musím se taky podělit o svoje zkušenosti se spojkou. Tento víkend jsem ji měnil už podruhý. První výměna ve cca 210 000km, dával jsem komplet spojku LUK, nyní najeto 265 000km a znovu výměna. Důvod výměny- občas klouzala, záběr až skoro "nahoře". Říkal jsem si že je to hodně brzo, aby takhle odešla, zkoušel jsem měnit brzdovou kapalinu, odvzdušňovat (několikrát) ale nic nepomáhalo. Tak jsem pořídil novou spojkovou sadu- tentokráte Sachs a doufám že vydrží víc než LUK. Po vyndání toho LUKu jsem se zhrozil- lamela sjetá, ale jenom z jedný strany, na přítlačáku a setrváku nalepený zbytky opotřebenin lamely- mimichodem ty zbytky byly pěkně mastný- proto to klouzání. Přítlačák byl ještě celkem v kondici, jen už možná tolik nestíhal dotlačovat ojetou lamelu. Takže moje zkušenost- rozhodně nedávejte spojku LUK!
  5. Ahoj, je to trubka posilovače brzd. Nová cca 700Kč.
  6. Ahoj, mám úplně stejnej problé- chci se optat, na kolik by přišla ta kožená? Díky
  7. Ahoj, taky "bojuju" s čidlem teploty. VAG hlásil chybu čidla teploty, nové čidlo koupeno na CC-autodíly (prvovýroba), namontováno a problém přetrvává- po znovunapíchnutí na VAG jsem koukal do bloku hodnot 1 a teplota vody pro ŘJ se drží pořád na 12-14°C. Zkusil jsem vzít ohmmetr a připojil ho na "staré" čidlo, ohřál čidlo horkovzduškou- a ejhle, pracuje jak má, krásně plynule měnilo odpor- obě dvě jeho části. zkusil jsem tedy odpojit kabeláž od čidla, znovu nahodil VAG a zkoušel jsem zkratovat jednotlivé piny v konektoru (1-3, 2-4). Bohužel reaguje pouze na zkrat na pinech pro budíky, na druhým vstupu to nedělá vůbec nic. Je to zrovna ten vstup měření teploty vody pro ŘJ. Takže v háji snad kabeláž, v horším případě ŘJ.
  8. To uložení sem předělával už dávno, myslím že jsem tenkrát ani to gufero neměnil. S ložiskem ta vůle zmizela a přestalo to prokapávat. Ale po sundání rozdělovače je hned gufero vidět, mělo by jít klasicky vypíchnout a opatrně naklepnout nový.
  9. Ahoj, budeš mít vyběhaný pouzdro hřídelky v rozdělovači. Gufero určitě vyměnit a když už to budeš dělat, tak si nech vysoustružit pouzdýrko na ložisko- tady na fóru je návod i s výkresem. Tady je odkaz: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=12541&st=0&p=1218338&hl=rozd%EClova%E8&fromsearch=1&&do=findComment&comment=1218338 Hodně zdaru!
  10. Ty dveřní jednotky by se měli po nějaký době uspat a jejich odběr klesne. Nevím přesně za jak dlouho, to by ti asi řekl někdo fundovanější, ale pokud není něco špatně- mikrospínače atd.- musí být odběr nižžší.
  11. To už snad ani nemá cenu zkracovat, auto už má svý roky, najeto celkem přes 330 000km, když už to vydrželo takovou dobu, tak teď už to nezachráním.... Černotu z toho vypustíš i po najetí 1000km.
  12. Nechal sem měnit všechny hydroštely, gufera, pístní kroužky, srovnání hlavy a těsnění a stálo mě to 7500Kč. Chlapík co mi to dělal robí v autorizáku. Údajně ty kroužky se zalepí použitím špatnýho oleje- to se mi sice nezdá, olej měním sám, vždy po 15000, používám 10W40 Total nebo Elf. Jinak to bylo pěkně zakarbonovaný, ale co by taky člověk čekal po 250000Km...
  13. No tak to tě asi čekají pístní kroužky a gufera na hydroštelech. Já to taky nechal měnit a motor je pak jak obživlej, nevezme od výměny do výměny ani deci.
  14. Vyměnit by chtěl asi simerink. Budeš mít vyběhaný pouzdro v rozdělovači- nahradil bych je za ložisko. Pohledej tady na fóru, je na to super návod i s výkresem uložení toho ložiska.
  15. k.mirda

    spojka

    Zdravím, mám malej problém se spojkou- začala mi trošku klouzat na 4 a 5. Zabírá skoro až na vršku. Vypadá to opět na výměnu přítlačáku + lamela. Předchozí výměna původní spojky se dělala v cca. 210 000Km, teď mám najeto 250 000Km, dával sem spojku a přítlačák Luk. Spojka nebyla nijak namáhaná, prostě normální provoz. Má někdo podobnou zkušenost? Popř. co mám dát za značku spojky? Díky Mirek
×
×
  • Vytvořit...