Přejít na obsah

Nejde zavřít okno u spolujezdce


Guest Zdennnik88

Doporučené příspěvky

  • o rok později...

Cafte hosi, nenasiel som konkretne moj mensi problem s oknom, tak sa opytam tu, nech zbytocne nezakladam novu temu :rolleyes:

 

Ide o to, ze obcas sa mi stane, ze vodicove okno nejde automaticky otvorit/zavriet, ked stlacim druhu polohu na tlacitku. T.z., ze ked stlacim prvu polohu, tak okno ide a ked potlacim este do druhej polohy a hned pustim tlacitko, tak okno zastane a dalej sa neotvra/nezatvara. U spolujazdcoveho okna som si to nevsimol, tam sa mi to este nestalo a funguje normalne. Sranda je to, ze po vypnuti motora a naslednom zapnuti, to uz ide ako ma aj na vodicovej strane. Zatial som to postrehol asi tak 3 krat a nechapem preco to robi :blink:

Nemal niekto podobnu haluz?

Dik :)

Odkaz ke komentáři

stlacis tlacidlo do prvej polohy na otvorenie okna podrzis aby zislo na doraz, cvaknes dva krat do druhej polohy.nastavis tym doraz pre otvorenie.

 

potom zase zavres okno na max podrzanim v prvej polohe a zas cvaknes dva krat do druhej polohy a nastavis tym doraz pre zavrete okno.

 

dufam som to nenapisal jak nemlehet :D prip. mi prezvon ak nepochopis a ja ti zavolam a vysvetlim :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahoj, mám stejný problém, okno u spolujezdce funguje jen na první polohu tlačítka, dolu jede bez problému, ale nahoru dojede tak na tři stlačení a nedaří se mi to podle vašich návodů nastavit ...nemůže tam být ještě jiný problém? Okno nedrhne a ani se nezdá, že by tam něco překáželo. Když to zkusím přes klíček ve dveří, tak se rozjedou všechny mimo toho u spolujzdce a když se je pokusím zavřít, tak zůstanou stát všechny okna ( opět mimo toho u spolujezdce ve 3/4 a nedovřou se

 

 

 

Díky!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Guest mathia_ss

Ahojte. Mam problem s oknom u spolujazdca. Po otvoreni okna nadoraz sa uz nedalo zatvorit. Prvykrat sa to po par dnoch vetrania rozbehlo. Druhykrat bolo okno do polovice otvorene, pri pokuse o zatvorenie okna sa namiesto hore spustilo dolu a uz neslo zatvorit. Viete mi pls poradit ? R. v. 2003

Dakujem

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest matej15

Cavte na mojej octavke sa zacalo otvarat okno ked mam otvorene okno a dam ho zavriet vytiahne sa tak do 5cm od vrchu a spadne potom ho musim postupne zavret nie na jeden krat ale minimalne na 5krat. Dal som auto do servisu a povedali ze vsetko je OK aj diagnostika je ok ,neviem co s tym ?? Nerobi to stale iba obcas.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahojte. Vidím, že moja Octavia (čerstvo kúpená) nieje jediná s problémom u spolujazdcovho okna. Nikto neprišiel na to, čo to robí?? Aspoň či je to mechanický problém alebo elektronický. Jednotka to za chybu nepovažuje, nenašiel som žiadnu chybu.

Chová sa mi to takmer rovnako ako píšu ostatní. Prikladám video a prosím o radu jak to odstrániť.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

No to s tým zatváraním na 3 krát je spôsobené tým že zabudne komfort - vymažú sa krajné polohy. Ak ich nastavíš a pravidelne ich zabúda tak buď máš slabú baterku (pri štartovaní klesne napätie a jednotka dverí sa resetne) alebo by som skontroloval napájanie tej jednotky (konektory, káble).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdnů později...

Ahoj pánové, tak se připojuji k vašemu problému. Už to řeším asi rok. Prvně to začalo velmi ale velmi nenápadně, 2x do měsíce. Neváhal jsem a protože auto bylo v záruce hned jsem to reklamoval. No vždy to vrátili s tím,že závada se neprojevila! Pak to na nějaký čas přestalo a začalo to na plno zlobit samozřejmě až skončila záruka, zákon schválnosti prostě funguje dokonale :wallbash: Už jsem vyzkoušel několik rad(mazaní atp.)ale pořád to zlobí. Odpověď škodovky je taková,že pry při takovým problému mění celej motorek případně stahovačku což je samozřejmě pálka jako prase...no holt jsou to vyměňovači..Zkoušel jsem zatím rozebrat celý motorek a mám pocit,že je problém právě ve spoji mezi ozubeným kolem stahovačky a motorku. Drhne tam o plech silonové kolečko motorku, vytváří odpor a okno se seká. Stejně jako Vám. Chci okno vytáhnout, vyjede kousek zasekne se a zase dolu. Jedině jak ho vytáhnu je po kouskách nahoru. Když oknu na sílu pomohu rukou vyjede nahoru, takže jednoznačně je tam nějaký odpor. Dneska chci odvrtat celou stahovačku podívat se jestli tam ještě odpor netvoři ty kladky případně ty jezdce co drží okno a dám vědět jak postupuju...no štve mě to řádně...navíc z počátku to bylo ještě divnější ohledně toho,že to dělalo jen když jsem stál..za jízdy v pohodě...teď už to bohužel dělá pořád :huh:

Odkaz ke komentáři

Pánové zdravím...tak podávám report jak dál pokračuji, bohužel to není žádná sláva a už mě to pěkně se*e :huh: Včera jsem odvrtal celou stahovačku a celý to rozebral. Všechno vypadlo naprosto OK, tak jsem všechno hezky očistil a znovu pěkně promazal vazelínou. Když jsem s tím točil rukou šlo všechno hezky. Zároveň jsem opravil i zadní část stahovačky kde drží motorek neb toto škodovka maličko podcenila, šrouby motorku se šroubují do takových plastových krčku no a po pár vydělání motorku prostě jeden ulítl..tak jsem to vyřešil po svým a myslím dobře ^_^ No když jsem vše složil, čekalo mě milé překvapení, okno jezdilo výborně. Měl jsem radost stahovačku celou nanýtoval zpět a šel spat. Ovšem ráno vše na novo. Jak vysvitlo sluníčko auto se prohřálo tak to zase začlo zlobit. Už fakt nevím co s tím, docházejí, ne-li došly mi už všechny nápady...navíc se to chová tak opravdu zvláštně. Když je chlado chodí to relativně OK. Když je pařák jako blázen není skoro šance okno zavřít. A teď to nejlepší nakonec, toto vše co popisuji dělá pouze když stojím :blink::blink: Když se rozjedu okno normálně stahnu a normálně vytáhnu.. přikládám video.. už opravdu nevím a kloním se fakt k tomu, že prostě je nějaké pošahaná elektronika motorku...neb jsem opravdu myslím,že už vyzkoušel vše... :unsure:

 

 

za každý názor a radu budu moc vděčen...

 

post-190-0-00474700-1404397687_thumb.jpg

post-190-0-36680100-1404397696_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Iny motorcek si asi neskusal. To by bolo zaujimave este skusit.

Ked stojis a nejde to mas nastartovane? Ak ano, robi to aj ked pridas plyn (stale stojis)?

Ak to robi aj ked ide mechanika lahucko, tak to moze byt elektronikou, zahreje sa cast, ktora detekuje zastavenie okna (antipricvik) a reaguje pri ovela mensom odbere ako by mala.

Odkaz ke komentáři

Mě to také dělá při vyšších teplotách, hlavně když na to svití sluníčko. Jako by se tam něco kroutilo, že to má tu tepelnou ochranu proti sevření. ostatní okna to nedělají. Má někdo nějaký návrh co by mohlo být špatně? Už jednou jsem stahovačku rozebíral a je to pěkná pakárna.

Lugo přišel jsi na něco ? Je to mechanickým namáháním nebo je to tou elektrikou. Chystám se to opět demontovat a rozebrat motorek nebo pořadne promazat vazelínou ozubené soukolí na převodu motorku a táhel.

Při dnešním sluníčku mi opět začalo blbnout okno spolujezdce. Při odemknutí vozidla a držení tlačítka na D.O. stáhnu okna. Po asi 20s se auto zamkne a nasledně po 10s zatáhnou okna. Ale dělá to jen pri prutkem sluníčku. Pak okno u spolujezdce vykazuje chybu tim že okno jede bahoru a v jedné třetině sjede dolu jako by tam byl odpor proti sevření. Dělá to jen když je prudké sluníčku. Něco se tam sroutí a vykszuje to tuto chybu. Možná v ozubeném silonovem kolečku na převod v motorku. Přidávám odkazy ten první co to dělá po otevření a další s chybou.

1 video https://www.dropbox.com/sc/rzsqm6kw1jp9y9j/AABzi7bvJhonPMgnVhVIereya

 

2 video https://www.dropbox.com/sc/3h6hdxqnhsekxv7/AABpku3OjJIOph8kOt0zV_qVa

 

Diky za odpověď. Pavel

Závada 1: http://youtu.be/PixjQLRme8s

Závada 2: http://youtu.be/0vnOmPmbkKU

Odkaz ke komentáři

2olisoft: Ahoj, jiný motorek jsem bohužel nezkoušel, nemám možnost si ho někde jen tak půjčit a kupovat se mi za cca 6,5tis opravdu zatím nechce, byla by to asi nejzajímavější zkouška, ale bohužel zatím na ní nedošlo :( Vyzkoušel bych jednak funkčnost motorku + ŘJ která je u toho...

Jinak na nastartování a přidaný plyn to nemá vůbec vliv. Taky mě napadlo,že třeba to má málo proudu a kolabuje. Ale když stojím tak je úplně jedno jestli je motor vypnutý, nastartovaný nebo dokonce přidaný plyn na 2500/ot ..pořád stejný výsledek, okno se zastaví.

 

Včera večer jsem měl poměrně dlouhý rozhovor na toto téma s elektřikářem od Mercedesu. Auto jak auto :D A radil mi mnoho věcí, od přidřených kolejniček, drhnoucích sametek atp. bohužel jsem ale všechno co jmenoval měl už dávno předtím vyzkoušené :( Klonil se ale spíše k tomu,že to bude určitě někde drhnout a tím pádem spíná ochrana proti přiskřípnutí a díky tomu to nevyjede. Až v druhé variantě se přikláněl k vadné elektronice motorku nebo ŘJ která to špatně vyhodnocuje. To,že mi to FUNGUJE za jízdy se mu zdá jako v pořádku. Tvrdil totiž,že snad ochrana proti přiskřípnutí za jízdy je deaktivovaná. Říká, že kdyby byla i za jízdy funkční tak při 150 by člověk neměl šanci zavřít okno, je tam velký tlak vzduchu a ochrana by to nedovolila, docela to zní logicky. Takže zde by mohl být důvod proč když se rozjedu to hned jde.

 

 

2pavouk777:

Pěkný video, koukám jsme na tom úplně stejně :( Mám stejné postřehy, taky mi to dělá při vyšších teplotách, když na to svítí sluníčko a prohřeje se to. Ráno když je ještě relativně chladno se to zdá být OK.

 

 

No včera jsem ještě skočil do železářství koupil odpovídající podložky a zkusil trochu "odsadit" motorek od stahovačky abych vyloučil to,že motorek, resp. silonové kolečko motorku drhne o plech stahovačky. Toto se mi moc nezdálo již od začátku ( dával jsem zde fotky). Měl jsem maličko strach aby byl spoj mezi kolečky na ozubení dostatečný..ale je to poměrně hluboké a nějaký 1mm tloušťky podložky s tím myslím nic neudělá. Tak budu během dneška zkoušet a dám vědět co to udělalo, neudělalo...

 

Oknu 3x zdar :D :D :D

 

post-190-0-03440000-1404455569_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravíčko při pondělku pánové :) Všechno jednou končí, a včera skončily i moje snahy o opravu okna, už toho mám fakt dost a už nevím co zkusit, vážně ne...začal jsem shánět už pomalu nový věci... -_- Po přidání těch podložek se to zdálo byt OK, celej pátek a sobotu to jezdilo bez problému a tak jsem se začal pomalu už radovat,že to snad bude OK. Jenže včera celej den pařák, a okolo třetí odpoledne jsem se to rozhodl jít vyzkoušet. No stáhl jsem okýnko dolů a slavnostně ho vytáhl nahoru. Měl jsem radost..ale první a poslední. Následně už jsem neměl skoro šanci to okno zavřít... :angry: Klasika....10cm, zásek a dolů...a znovu a znovu a znovu :wallbash: Takže tam buď prostě je někde nějakej odpor kterej nedokážu odhalit, neb je motorek, případně elektronika ŘJ v hájí.... :(

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...