olisoft Odesláno Červen 25, 2009 Sdílet Odesláno Červen 25, 2009 Dostal som sa k laktovej opierke na OI facelift (sice iba sedej, ale to nevadi, snad vymenim za ciernu casom), tak som sa rozhodol, ze ju namontujem. Manual som nasiel na nemenovanom fore, pre istotu ale pridavam fotky z realnej montaze a par pripomienok k manualu. manual strana 1 manual strana 2 manual strana 3 Zacneme tym, ze vyberieme vzadu popolnik a vycvakneme drziak flias. Podla manualu sa ma zapacit srobovakom hore, nedoporucujem to vsak, je tam velmi tenky plast a lahko by sa zlomil. Ja som zapacil zdola a zaroven som si pomohol tahom za "dvierka". Pohlad zdola na uchyty pre inspiraciu. Nasledne povolime dve skrutky (torx 20). A tunel smerom dohora dopredu cez rucnu brzdu (zatiahnutu) vyberieme. Nesmieme zabudnut odpojit zapalovac. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červen 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 25, 2009 Dame dolu maticu drziacu jednu stranu rucnej brzdy, prijde sem redukcna matica. Redukcna matica nam nadstavi srob, aby sme boli v rovnakej vyske ako na druhej strane. Kedze som nemal original skrutky na zvysne dve nozicky som uchytil skrutkami 8 dlzka drieku cca 25mm. Pod zadnym uchytom bolo dost miesta, takze skrutku som dal zdola, pod predny uchyt som dal maticu s podlozkou. Na oba uchyty som dal este plochu podlozku a nasledne som trojnozku prichytil (este bez dotiahnutia). Nasledne som prichytil opierku na trojnozku, aby som "vycentroval" opierku, trojnozku som pevne pritiahol a potom opierku este zlozil. Maly ulozny priestorcek, cez ktory uz teraz prechadza trojnozka som vybral az teraz, moze sa ale vybrat hocikedy (lahsie sa potom vybera popolnik). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červen 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červen 25, 2009 Teraz uz mozme tunel nasadit (vpredu aj nacvaknut) a jemne pritiahnut skrutky. Tunel nasledne "nastavime" na priblizne rovnake miesto, ako bol predtym a zatiahneme skrutky. Ja som medzitym znova vyskusal polohu s nasadenou opierkou, aby mi sedeli plasty, nie je to ale nutne, kedze opierka umoznuje predozadny pohyb na nastavenie. Nasledne nacvakneme nazad popolnik a zavrieme ho. Teraz uz mozme nasadit a prichytit opierku na trojnozku. Opierku treba nastavit tak, ze plasty pekne sadnu do prelisu v tuneli. Potom ju riadne pritiahneme. Podla manualu sa ma plast zo strany spolujazdca nasadit az po uchyteni, ja som ho ale nahodil pred, prave koli tomu nastaveniu. Pri opatrnom pritahovani sa neposkodia tie "zubky", ktore trcia (a vystreduju plasty oproti sebe). Teraz uz len nacvakneme plast na noku opierky (vlozit dole do prelisu a bez nasilia nacvaknut na klb) a uzivame si novu opierku! Tak ako aj minule: Special thanks to: :worthy 1. mojej zene, ze sa mi deti nemotali pri aute ;) 2. neznamemu dobrodincovi za scan manualu na instalaciu 3. kamaratovi od ktoreho mam opierku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest nonius Odesláno Listopad 22, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2009 Potřeboval bych poradit, zda pasuje bez nějakých větších zásahů loketní opěrka z faceliftu O I. do původního modelu O I. (do modelu 1997). Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Listopad 22, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2009 U old face je potřeba vyřezat ve středovém tunelu otvor na loketku... jinak ostatní by mělo být stejné 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest worm. Odesláno Prosinec 14, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2009 chcem sa opytat...loketka z fabie II bude pasovat do octavie I facelift? vyzera na vlas rovnako, aj ten uchyt bude taky isty? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Prosinec 15, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2009 Neviem ci ten "adapter" bude rovnaky, ale trojnozka je urcite ina na FII. Samotny vrch by mal byt rovnaky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Prosinec 23, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2009 (upraveno) Ahoj Návod je pěkný jen doplním pro netrápení se u tunelu!!!!! Použít origo násuvné matice do karoserie tunelu bez potřeb specialního nářadí.... orig díl MATICE PLECHOVÁ M8x25x17 N 903 019 01 ve škodě 57kč jsou potřeba 2x a potom ze zhora klasický šroub 2x M8x25 a nebo orig šroub N 904 959 01 30kč a zde jeden doplněček často ulamující se tlačítko u loketky bez problemů se dá objednat ve škodovce stojí 135kč včetně pružinky a číslo dílů je 3B0 868 435 Upraveno Prosinec 23, 2009 uživatelem MartinRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Prosinec 24, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2009 Tie origo matice som nechcel kupovat, u nas stoja dost penazi... A tie co som pouzil sa mi pevnostne pacia viac. A vdaka za pridajie cisielka na tlacitko, uz som ho viackrat ludom pisal, casto sa kazi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
juro sdi Odesláno Prosinec 25, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2009 Nazdar páni!! Chcem len doplnit,že pasuje aj laktovka z Golfu 4 ,ale trojnožka je odlievaná z duralu a musí sa do nej vyfrézovat priestor pre zapalovač.Ale inak je zhodná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Duben 8, 2010 Sdílet Odesláno Duben 8, 2010 oli a amrtine dam ten navod na OC jo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Duben 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2010 Bez problemov. ked uz je aj u zabiaka na jeho stranke... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Duben 12, 2010 Sdílet Odesláno Duben 12, 2010 prave :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Duben 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Duben 12, 2010 Nebud smutny predsedo, on si odomna povolenie pytal este kedysi na SH tusim... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pedro Odesláno Duben 14, 2010 Sdílet Odesláno Duben 14, 2010 Nazdar páni!! Chcem len doplnit,že pasuje aj laktovka z Golfu 4 ,ale trojnožka je odlievaná z duralu a musí sa do nej vyfrézovat priestor pre zapalovač.Ale inak je zhodná. tiez som kupil laktovku z golfu, kedze na octaviu to je u nas podpultovy tovar.... mam hu tam a vysledok: 1) vyfrezovat velmi velmi tazko, lebo ten zapalovac pride priamo do stredu ten 3tej nohy, co by znamenalo, ze ta noha by drzala asi na 3 mm a kolko by to vydrzalo z hladiska pevnosti je velmi otazne.. (ja osobne som upravil zapalovac ) 3) treba rezat z tej opierky alebo zo stredoveho tunelu....ta opierka je asi o 2mm vacsia na obidvoch stranach .... 4) ak budete rezat zo stredoveho tunelu, tak nezavrete zadny popolnik... respektive ho nazavrete uplne, preto radsej z tej opierky .... tak len tolko k teme opierka, a ked sa da radsej original... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
toshi Odesláno Leden 13, 2014 Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 Da sa kupit trojnozka na laktovku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.