Přejít na obsah

x Michi x

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    750
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele x Michi x

  1. Přesně jak píše Stóča :-) Jinak jestli budeš dávat SRP, tak k tomu nezapomeň zvolit vhodný vosk :)
  2. Jj. Pokud to probíráme od leštění a neprobíráme předchozí akce, tak je to jak píšeš. Jakou hrubost budeš používat?
  3. Pokud nenaneseš nějakej kvalitní podklad (nejlépe LP) tak ti na autě vosk moc dlouho nevydrží. Vždy je potřeba dodržovat technologický postup :-) Ahoj. Jestli začínáš, tak bych ti spíš místo rukavice z ovčí kůže doporučil Incredimitt od Microfibre Madnness. Je to nejkvalitnější syntetika a lehká na udržování. Na kola a spodek auta kupuju obyčejné syntetiky a dost často rukavice v obchoďácích v autodoplňcích (spotřebuju jich megamoc) Nebo někdo tu jmenoval capt. Canoodle. RGAB v obsahu 250ml ti vydrží tak na 10 mytí si myslím. Sušící ručník ti krásně stáhne všechnu vodu (čím líp máš navoskováno, tím líp funguje) a pak ho nekroutíš, ale rovnou vyvěsíš aby uschnul. Mamut je dobrej, nebo ta nová fialová obluda. Šampónem umyješ celé auto a pak ho celé najednou spláchneš wapem. Nezapoměň před mytím pořádně předmýt! Grit je potřeba v obou kýblech jako tuplovaná bezpečnost, abys auto nepoškrábal. Jinak ten odkaz co jsi mi posílal znám. My už jsme z Manutanu kýble brali a je to v pohodě. Ty potřebuješ spodní průměr vědra 265mm (to je přesně na grit od DJ) má kód 1070020. Na čištění skel pro začátek bych ti doporučil buď jít rovnou do supernatural glass polish a sealentu na ošetření, nebo je dobrej Glass polish od Autoglymu (záleží jak jsi na tom s financema)
  4. Už jsem po něm koukal :D Ten by se mohl líbit i ženě když je to lilla :D
  5. Vláďo. Ze mě jsou v autorizáku, jemně řečeno, u vytržení. Ale teď naposledy mě fakt, fakt, zase pobavili. Dal jsem jim na zem staré nemocniční, ale čisté, prostěradlo, aby mi tam nenadupali. A když to žena byla vyzvednout, tak jí povídá: "měli jste na zemi prostěradlo, tak jsme vám ho dali pryč, abychom ho nezamazali" a podlaha podupaná ... pecka!
  6. Tak mě to prasklou žárovku teda hlásí
  7. Já stál mezi HGV. Mám černé Volvo a když mě s oktou předjížděl, tak jsem na tebe zběsile blikal, ale ty jsi pádil dál! Do Liverpoolu jezdíme do Jaguáru nakládat, tak bych se třeba někdy stavil :-D Napiš do SZ co tam děláš a kde bydlíš :-)
  8. Tak se přiznejte: Kdo jel 26.2 cca 11:30 (UK času) z doků v Dover nahoru po A2? Zelená OI myslím s pražskou spz (to si ale nejsem jistý) Museli jsme spolu jet i neckama v 10:00 z Dunkerque ^_^
  9. Pod vosk bych dal jeste nejakej podklad, nejakou politruru alespon. Ale mozna bych zkusil to vzit nejakou jemnouckou pastou?
  10. Ano pasovat bude. Kup volant bez airbagu (seženeš kolem tisícovky) protože bagy jsou stejné
  11. Kluci prosil bych poradit. Moji oktávku znáte. Stalo se to, že (jak někteří víte) mi někdo někde naboural lehce předek (asi rohem, nebo koulí) Přední nárazník na pravém horním rohu spz je lehce vmáčknutý a spz zvlněná. Ono kdo to neví, tak to možná ani nepozná. Mám havarijko u Kooperativy. Můžu si to nechat vyměnit za nový díl? Resp. jak to mám zaonačit? Děkuju!
  12. Normálka půjdeš do tvého místního obchodu "pro kutily" a koupíš štětec s co nejjemnějším chlupem (záleží kde,a na co, ho budeš tedy používat) Nehledejte v tom nějaké složitosti :-)
  13. Tam nastříkáš IroX, pořádně ho tam rozetřeš šťetcem a pak omyješ tekoucí vodou třeba z hadice. Na omytí nemusí být tlak. To samé zopakuješ s nějakým Tar removerem. Moje zkušenosti jsou, že tyhle místa jdou dost často i jen se silným koncentrátem autošamponu.
  14. Já kupuji obyčejné štětce. Firmy (nejmenované) koupí štětec za dvacku, nalepí na něj nálepku swisswax a prodají ho za 300,- Doporučuji ti stejný postup jako při péči o venkovní karoserii a přeji mnoho úspěchů :-) A na srazu si to prohlídnu. Jako inspiraci přikládám své:
  15. x Michi x

    CarPro HydrO2

    Jsi asi četl co jsem si tam s nimi psal :D
  16. Bezpečně se dá 30ml použít i ve více než třech vrstvách. Vše se odvíjí od podmínek: poprvé to člověk ještě nemá moc v ruce. Občas se mu zdá, že má málo a tak nabere víc a pak zbytečně kydá kolem. Pak záleží jak poctivě jste lak dekontaminovali, jak vám to šlo s Clay technologií apod. Věř tomu, že šikovný člověk je schopen udělat auto i dvakrát po třech vrstvách.
  17. Hmm. To asi máš pravdu... Jestli to budeš chtít zachovat, tak ti podle mě nezbyde nic jiného než házet přes sedačku nějaký přehoz než si na ni sedneš...
  18. Jak píše Martin. Nejlépe strojně (tepovač) Při velkém znečištění se dá udělat docela silný koncentrát a jde to jedna báseň B)
  19. Heavy Duty cleaner od ValetPro je best. Daj se s ním vyčistit veškeré textilní povrchy strojně i ručně :)
  20. Jj. Důležité je útěrky před prvním použitím pořádně vyprat v teplé vodě. RM naneseš v tenkých vrstvách a roztáhneš mikrovláknem s krátkým chlupem. Na doleštění pak vezmeš dlouhej chlup :)
  21. Já bych šel do Red Mistu. Tak nějak se mi zdá lepší. Pravda je, že jsem dělal jen s Red Mistem. Každopádně bacha na množství a je potřeba mít kvalitní mikrovlákna ;)
×
×
  • Vytvořit...