Přejít na obsah

Ovar-Marek

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Ovar-Marek

  1. Ovar-Marek

    volba modelu

    To že najezdíš pod 10tkm ročně bych jako problém neviděl, ale spíš jde o to jak dlouhý to budou trasy. Pokud je to na ježdění pár km do práce a zpátky a jinak nic, tak bych naftu vyloučil. Jinak pokud přecijen naftu tak 66kW nebo 81kW.
  2. Pokud je to dělaný zatmavovacím sprejem tak ano. Takhle jsem dostal flastr ještě když jsem měl zatmavený světla na favoritu. Dopravní policajt to okomentoval slovy "máte výrobcem stanovenou propustnost a potažmo svítivost zadních lamp a vy ji svévolně snižujete".
  3. Ovar-Marek

    ztráta výkonu

    Jojo, taky hlasuju pro zatuhlou regulaci turba - taky jsem to měl. Vyměnil jsem podtlakovej regulátor a cca hodinku jsem vergloval s "waste gate" tam a zpátky aby se ty zapečený saze vyhoblovaly a od tý doby jezdim bez problémů:-) Jinak příčina je prostá - tahání motoru v nízkých otáčkách v kombinaci například s nekvalitní naftou.
  4. Jj, tenhle kablík mám doma. Na ulozto se k tomu v pohodě stáhne prográmek "VCDS Lite", kterej umožní čtení paměti závad a mazání závad. Pokud člověk trošku pogooglí, stáhne i VAG-COM a tam je pak k dispozici halda dalších funkcí, včetně real-time čtení dat z čidel, ale to osbně nemám zmapovaný.
  5. Ovar-Marek

    kroucení kotoučů

    To všecko co jsi jmenoval podlě mě na kroucení kotoučů nemá vliv, ale co má zásadní vliv jsou ty ocelový čepy po kterejch se posouvaj brzdový třmeny. Vyndej si destičky, namontuj třmen zpátky bez destiček a zkus jestli s ním rukou v pohodě posuneš tam a zpátky. Pokud ne, je to přidřený a tudíž příčina, proč se neustále mrvěj kotouče je na světě. Zkrátka ty posuvný čepy třmene nesměj jevit známky otěru a musí to bejt krásně namazaný(speciální vysokoteplotní vazelinou - vyrábí to třeba ATE).
  6. Včera jsem zjistil, že mám trhlou manžetu poloosy na pravým vnitřním kloubu. Myslim, že opravu bych mohl zvládnout sám. Předpokládám, že se musí vyhodit spodní čep, případně i rejdovej, těhlici vyklonit a mohlo by stačit poloosu vytáhnout z převodovky, rozebrat kloub, manžetu stáhnout a pak opačným postupem zase složit. Je to tak? Dělal to tu už někdo? Případně na co dát bacha.
  7. Ovar-Marek

    Rozvody

    Sorry za OT, ale ten detail s nutností namontovat rozvody bych ženě snad i odpustil. Ne každý má doma ženu, která koupí rozvody :lool:
  8. Jo, ten vnitřní klou by to mohl bejt. Neni to častý, ale prej se to stává. Já jsem to teda zažil jen na favoritu a tam se to projevovalo právě při akceleraci v přímým směru a když už to bylo jó špatný, tak to rachotilo pořád a při přidání plynu, to tahalo auto do škarpy, takže to nebylo ani jezditelný. Spravila to nová poloosa.
  9. Pokud už se ti rozsvítila kontrolka na palubce, tak nějaká závada už bude vypsaná v ŘJ a od toho bych se odpích. Že je chudá směs je informace za všecky prachy - tohle jestli ti řekli na diagnostice a nic víc, poslal bych je víš kam a nezaplatil ani korunu.
  10. Pánové, prosím o věcné názory. Už jsem se tu kdesi rozepisoval o tom, že mi naskakuje sporadická závada: Překročení horní hranice plnícího tlaku turba a auto na 120km/h ztratí výkon. Po všelijakých laboracích jsem se jal vyndat ten podtalkovej regulátor co je přímo na turbu. Že bude potřeba radši novej neni nic podstatnýho, ale co mě zarazilo...když jsem chtěl vyzkoušet jestli nejsou zatuhlý lopatky turba a zahejbal jsem tou ovládací páčkou, chodilo to až podezřele lehce a dokonce když se s ní hlo trošku rychleji, jakoby se zakousla. Zkrátka plynulým pomalým pohybem chodí krásně volně, ale když se s ní cukne rychleji, zasekne se, musim se s ní kousíček vrátit a pak zase chodí. Setkal se s tim někdo? Nemůže to bejt zdroj problému? Prostě ten mechanizmus vylágrovanej a ve chvíli kdy se má plníci tlak snížit se to sekne?
  11. Nevim, zkušenost s tim co popisuješ nemám ale obecně tvrdím, že auta nenavrhujou žádný blbci a všecko co v tom autě je někdo leta počítal, promejšlej, zvažoval a hodnotil a tudíž to jak to navrh, je zcela optimální řešení a pokud vim, nic lepšího než optimum neni. Vždycky když něco změníš, bude to v něčem lepší, ale v něčem horší. Pokud vim, EGR má za úkol honit teplý splodiny do sání, protože se na ně při dalším spalování líp vážou nějaký prvky emisí, což neni nic co by tě mohlo trápit, ale mimo to v zimním období zajistí teplej vzduch do sání ihned po startu, tudíž menší ošívání motoru, nepatrně rychlejší ohřátí a kdo ví co dál. No a o funkci váhy se snad nemusíme bavit - na tu bych vůbec nehrabal natož abych zkresloval její výstupní data nějakou diodou jen pro to abych vyrazil z motoru nějakej výkon....Toď můj názor a leckdo může nesouhlasit a je to jeho právo:-)
  12. Tak jen doplňuji řešení popsaného problému. V mém případě byl vadný ventil N18.
  13. Tak jsem dneska ten EGR vyndal a byl zahnojenej uplně stejně jako je to tady na fotkách. Vyčistil jsem ho, prohejbal tu klapku tam + ten ucpávací ventil, namontoval, závadu smazal, jel to projet a závada je tam zpátky. Na tom EGR, nemá co bejt porouchanýho, takže další na řadě je ten ventil N18. Jinak pro zajímavost výpis z vagu: 1 Fault Found: 19586 - EGR System: Regulation Range Exceeded P3130 - 35-10 - - - Intermittent
  14. Tak trocha sumarizace problému a otázka na závěr:-) Jestli tomu dobře rozumim, EGR ventil je ten krám s tim (ufo talířem) nahoře. Do toho ufotalíře vede hadička s podtlakem. Když stoupá podtlak v ufotalíři, začne se otevírat přívod splodin od vejfuku a začne to lítat do sání.EGR sám o sobě žádnou elektroniku nemá - je to čistě pneumaticko-mechanickej krám. Ta hadička, která vede podtlak do toho ufotalíře vede od regulačního ventilu N18, kterej je elktromagnetickej a už je napojenej na elektroniku motoru.Soudim, že určuje míru podtlaku v tom EGR a zároveň sleduje úroveň toho podtlaku, kterej do něj od někud jde. Tak a teď mě zajímá odkud se bere ten podtlak, kterej ten N18 pak pouští na EGR a co ten N18 hlídá a jaký údaje posílá do ECU. Jde o to, že mi VAG hlásí chybu zpětného vedení výfukových plynů - překročení horní meze. Usuzuju, že tenhle blábol pochází z toho N18 a zajímá mě proč a posléze jak to odstranit.
  15. Díky za rady, nakonec se ukázalo,že byl zatuhlej nějakej ventil přímo na turbu či co. Vyndali ho, vyčistili a auto šlapalo, ale po pár kilometrech se rozsvítila kontrolka motoru na palubce a tentokrát je v jednotce závada EGR ventilu...tak já už nevim, jsem z toho nešťastnej. Vliv na výkon už to nemá, auto jede normálně. Když je motor ohřátej a smaže se to, už se to nevrátí, ale když se to nechá vystydnout, smaže se to a nastartuje, naskočí ta závada hned při rozjezdu.
  16. Pánové prosím o radu. Ná mém verglu O1 66kW r.v.04 se vyskytla následující závada. Zhruba při 120km/h jsem zaznamenal lehký cuknutí a víc jak těch 120 to nejelo.Celkově se ztratil výkon, odpich turba a lehce stoupla spotřeba. Diagnostika hlásí něco ve smyslu: Chyba regulátoru plnícího tlaku turba - překročení horní meze. Když se ta chyba smaže, chvilku to jede zase dobře, pak lup a zase je to líný a chyba se do ŘJ zapíše znova. Co to může bejt a co případně vyměnit? Díky za rady.
  17. Ovar-Marek

    Špatně se řadí

    Ok, zkusim to. Snad se k tomu mechanizmu v motoru dostanu - přecijen na můj vkus tam toho místa moc neni:-)Teď když si mi řek, že je nějakej mechanizmus i v motoru, tipoval bych že bude problém spíš tam, protože v bazaru ten motor samozřejmě umyli nějakým sr... a celkově mi ten motorovej prostor od toho přijde vysušenej.
  18. Ovar-Marek

    Špatně se řadí

    Ahoj, Převčírem jsem koupil Octávenku a mám s ní jeden problém. Když přitáhnu páku z neutrálu směrem ke kolenu, nebo naopak odtáhnu směrem ke spolujezdci a následně ji pustím, nevarcí se zpět do neutrálu. Nebo teda kousek se vrátí, ale ne uplně. Samotné řazení rchlostí chodí perfektně bez problémů, ale zkrátka klasickej postup při řazení, kdy například vystrčim páku z dvojky, ona sama skočí do neutrálu a pak do ní zas jen strčim a je tam trojka, není možnej - musim páku prostě vodit. Setkal se s tím někdo? Kde by mohl bejt problém? Zatím jsem pod to nezalez abych si to prohlíd, ale rád bych znal předem nějaký náměty. Díky :-)
×
×
  • Vytvořit...