Přejít na obsah

Brodečák

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Brodečák

  1. Golfu IV, Toleda II, Leona I. Jsou pěkná s airbagem, výškově obě stavitelná, řidičovo nejde, ale přidám funkční zdvih z jiného sedadla, čistá, bezvadně se v nich sedí oproti sérii. Cena 1.500,- Kč za obě. Předání Prostějov, Boskovice, Blansko. .
  2. Brodečák

    RS podvozek

    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  3. Vazelína takovou vůli nevymezí...... měl mazat majitel přede mnou. Tady už je to na výměnu..... Tak doplním informace, pokud to tady někoho vůbec zajímá.... Rozebral jsem mechanismus u převodovky, kdy vůli způsobuje plastový černý díl, do kterého se upíná jeden z lanovodů (místo vůle červená šipka) a který se dá koupit i samostatně a stojí cca kilo, pak nýt s plastovým unašečem, co zapadá do té železné kotvy, taky se dá pořídit nový. Na fotce je modrá šipka, kde po povolení šroubu a posunutím ve směru ke kabině se dá zlepšit řazení jedničky a to když šaltrpáka při vychýlení k sobě dostatečně neposunula táhlem onen díl a člověk nevěděl, jestli je tam jednička nebo trojka. Šlo to jakoby mezi ty dva kvalty. Až se bude vařit výfuk, který tam spolu s odhlučněním překáží vyndání šaltrpáky, tak sem vrznu další fotky a popřípadě rady, jak vymezit vůli i tam.
  4. Takhle jsem to koupil, majitel tvrdil, že se v tom nikdo nevrtal, tak bych mu i věřil. Zkoušeli jsme přes diagnostiku kalibraci a reagují pouze všechny ostatní ukazatele, otáčkoměr se ani nehne. Zítra teda zkusím nechat zapojený jen ten modrý konektor a mám nastartovat, jo? Tak jsem to dal kámošovi, co tomu hoví a vypadá to na odrovnaný samotný motorek otáčkoměru, bude ho měnit. Motorek vyměněn, vše fachčí. Říkal, že to na jedničkové oktávě ještě neviděl, na dvojce už párkrát jo.
  5. Zdravím, mám problém s řazením a to hlavně jedničky, moc se jim nechce, těžko se hledá. Při řešení problému jsem přišel na to, že mám dost volnou kulisu řazení a to to v čepu, jak jsem ho označil na fotce. Stejně tak mám vůli v mechanismu na převodovce. Předpokládám, že jsou tam nějaká pouzdra a dala by se nahradit, možná i koupit nová. Kupovat kulisu z vraku se mi nechce. U staré jedničkové oktávky v dehtu to bude všechno vychozené díky velkým porcím kiláků. Tak bych vás chtěl poprosit o radu, zda se to dá nějak řešit. K demontáži jsem se zatím nedostal, abych věděl víc. Pokud mi kámoš vymezil rukou vůli na převodovce, kde směřuje šipka, tak tam šla jednička jak po másle. Takže součet dvou vůlí a je problém...... Díky.
  6. Zdravím, mám Oktávu I rok 98 1.9 66 kW a můj problém tkví v tom, že mi sice ručičky nepadají, jak je to tady popisováno, ale zato ručička otáčkoměru po nastartování leze nahoru a nepřestane, dokud po chvilce trhaných pohybů nedoleze na nějakých 5 tis. otáček a tam zamrzne a už se nevrátí. Rozdělal jsem přístrojovku, vrátil ji zpátky a situace se opakovala. Takže rafika otáčkoměru je stále na pěti a nereaguje na nic. Všechno ostatní funguje normálně. Teď je otázka, jestli se jedná o problém v přehřívání čipu TLF s těmito specifickými příznaky, o kterých jsem se v tomto tématu ještě nedočetl a nebo je problém v něčem jiném a bude pořeba jen nastavit přes VAG a nebo je tam nějaká mechanická závada...... Děkuji.
×
×
  • Vytvořit...