zdenda2.0 Odesláno Září 6, 2011 Sdílet Odesláno Září 6, 2011 Tak, při dovolené mě nějaký dobrák jak jsem projížděl Maďarskem a zastavil se na oddech vrazil šroubovák do zámku a ten teď jde mechanicky jen odemklnout. Zadní zámek už při koupi byl zatuhlý, že tam ani nejde zasunout klíč, takže si myslím, že je vhodná doba vyměnit zámky a klíče... Ale jak je to s imobilizérem? Mám OI r.v. 2001 combi, když koupím sadu zámků (2x dveře + spínačka a klíče) a donesu to do autorizovanýho servisu jsou schopni mi to tam přeprogramovat? A lavně za jakou cenu... Má někdo zkušenosti? A jak je to s fyzickou výměnou? dveře/5tý dveře a hlavně spínačka? a je nějaký rozdíl mezi zámkem na combi a obyč O1? Díky za rady... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luban Odesláno Září 6, 2011 Sdílet Odesláno Září 6, 2011 (upraveno) Nic se programovat nemusi, vezmes stare klicky, rozloupnes je, vyndas imobilizer (takovy valecek), vrazis to do novych klicku a je to. Jinak fyzicka vymena tu je nekde tusim na foru popsana (doufam, ze jsem to videl tady), kdyz ne tak jiste nekdo poradi. EDIT: tady jsou u zabijaka navody: tady je na vyndani vlozky zamku zapalovani: vymena-vlozky-zamku-zapalovani a tady vymena vlozky zamku: vymena-vlozky-zamku Upraveno Září 6, 2011 uživatelem luban 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Září 6, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 6, 2011 Aha... tak to je super... Ten váleček je asi toto: na fotu je to pod tím plastem... znázorněno červeně... je to tak? A při vyndávání? je na něco napojený? je nějaký postup abych ho nepoškodil? (ten imobilizér) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Září 6, 2011 Sdílet Odesláno Září 6, 2011 Tak, při dovolené mě nějaký dobrák jak jsem projížděl Maďarskem a zastavil se na oddech vrazil šroubovák do zámku a ten teď jde mechanicky jen odemklnout. Zadní zámek už při koupi byl zatuhlý, že tam ani nejde zasunout klíč, takže si myslím, že je vhodná doba vyměnit zámky a klíče... Ale jak je to s imobilizérem? Mám OI r.v. 2001 combi, když koupím sadu zámků (2x dveře + spínačka a klíče) a donesu to do autorizovanýho servisu jsou schopni mi to tam přeprogramovat? A lavně za jakou cenu... Má někdo zkušenosti? A jak je to s fyzickou výměnou? dveře/5tý dveře a hlavně spínačka? a je nějaký rozdíl mezi zámkem na combi a obyč O1? Díky za rady... Dívám se že jsi ze Šumperka Do Olomouce někdy nejezdíš? Na ulici Fibichova je zámečnictví Drápal Novák Tam opraví tvůj původní zámek , případně sestaví nový na tvé původní klíče. Za opravu zámku dveří jsem platil 410,-Kč. Zůstal jen vnější obal, celý vnitřek dali nový. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vikloush Odesláno Září 7, 2011 Sdílet Odesláno Září 7, 2011 Stejně tak můžes v autorizáku Škoda si nechat udělat komplet novej zámek na svůj klíč dle VIN (pokud teda někdo mezitím zámek neměnil) do dveří stojí nějakejch cca 600 (FAB) a do kufru za 350 (taky FAB) a máš je úplně nový a nemusíš řešit nic s klíčema, jen pak vyměnit vložky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Září 7, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2011 Už to mám pořešený "svépomocí". Vyjde mě to cca na 1100,- s tím že zámky (zadní, boční, spínačka) jsou nové + 2x nový klíč a dálky dám svoje původní + přehodím imobilizér. Ty staré zámky zkusím rozhýbat až bude trocha času a budu mít aspoň rezervní. Pro případ, že by mi zase nějakej Maďar chtěl vykrást auto šroubovákem... PS: v autorizovaným servisu si za přizůsobení dvou zámků na můj klíč řekli cca o 2000,- Ale i tak díky za rady a pomoc, potěší to... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Září 8, 2011 Sdílet Odesláno Září 8, 2011 Aha... tak to je super... Ten váleček je asi toto: na fotu je to pod tím plastem... znázorněno červeně... je to tak? A při vyndávání? je na něco napojený? je nějaký postup abych ho nepoškodil? (ten imobilizér) JAK NA TO. LINK: http://www.skodaoctavia.cz/clanek/predelan...na-vystrelovaci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Září 19, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 19, 2011 Tak vyměněno. Podle těch návodů to šlo překvapivě snadno... akorát zámek 5tých dveří mě potrápil - za těch 10 let provozu byl dost zatuhlý v té plastové objímce. Ještě se chci zeptat, jak vyměnit zámek u kastlíku naproti spolujezdce. Sice jsem ho zatím ještě nikdy nepoužil, ale když už jsou ty zámky měněný, tak bych byl rád aby to bylo komplet v cajku. Dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luban Odesláno Září 19, 2011 Sdílet Odesláno Září 19, 2011 To by mohlo byt ono ;) Fotka je od Vašy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Září 19, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 19, 2011 Moc dík... už je to hotový a auto komplet osazený novýmy zámky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.