Maik Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 (upraveno) Ahoj lidi. Minuly mesic jsem byl s autem na chipu - OII 1.9 TDi 77kw,vcera kdyz jsem pri 1500 otackach slapl prudce na plyn,tak se mi zdalo,jako by prokluzovala spojka,otacky vyletly z 2000/min na 2400/min a zacaly kolisat mezi 2200 - 2400 (plyn jsem porad drzel na podlaze), prislo mi to jakobych mel automat.Kdyz uz jsem se dostal na 100km/h auto se zacalo rozjizdet normalne..Pri studenem motoru to nedela,jenom kdyz se to zahreje a jenom obcas,jednou to zrychli normalne a podruhe to zacne klouzat. Co to dela? je to spojka? a neni na ni jeste brzo(mam 144 tis najete...) diky za odpovedi Upraveno Září 29, 2011 uživatelem Maik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Brzo nemusí bejt ani po 60tkm záleží jak se s tím jezdí ale taky to třeba může bejt např. propouštěním oleje přes gufero. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Září 29, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Ja s tim jezdim fakt slusne,predemnou s tim jezdila mamka a ta s tim taky jezdila slusne,spojku netrapim,po chipu se snazim na ctyrku petku neslapat na plyn pod 2000 otacek,at se ta spojka netrapi,fakt to setrim...vcera jsem potreboval predjet auto,tak jsem na to slapl asi pri 1800 na ctyrku a tohle to udelalo, jednicka,dvojka,trojka v pohode od spodu tahne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Tak sem na tom byl stejně, jen nevím jak s tím jezdil předchozí majitel , začalo to při 190tkm na chlup stejnej průběh >>Tady<< a bylo to gufero, prej by ještě cca. 50tkm vydržela ale když už se měnilo tak sem nechal vyměnit i spojku ať je výhledově klid a byla to docela zábava :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Myslíš finanční zábava, že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Tak to byla taky sranda ale lepší bylo když mi volali že to dali do kupy a nemůžou nastartovat viz odkaz v předchozím postu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Září 29, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2011 A to gufero je na prevodovce,nebo nekde u spojky,jo? a to propousti olej z prevodovky,nebo odkud? co se stane,kdyz se to nevymeni? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Tak to byla taky sranda ale lepší bylo když mi volali že to dali do kupy a nemůžou nastartovat viz odkaz v předchozím postu. Ze by spatzne umistenej snimac otacek?? Je totoiz soucat gufera.. Jinak na 02 77kw davame pro vyssi vykon jednohmotove spojky, komplet... Cena je kolem 15 tis... uz zadnej problem s dvouhmotou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 (upraveno) Maik: Nemusí to bejt tvůj případ. Ze by spatzne umistenej snimac otacek?? Samozřejmě Upraveno Září 29, 2011 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Září 29, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Kluci,diky moc za odpovedi vsem,zkusim s tim zitra zajet za mechosem a zeptat se co a jak...:) Uvidime...jak to tu vidim,tak moznosti je vic,nejvic me desi kompletni vymena spojky,ale i na to uz jsem tak nejak pripraven... Jeste jeden asi blby dotaz...Diagnostika nezjisti spatne umisteny snima otacek,ze?Nikdo do toho nikdy nevrtal,jak muze byt ten snimac spatne umisteny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Kluci,diky moc za odpovedi vsem,zkusim s tim zitra zajet za mechosem a zeptat se co a jak...:) Uvidime...jak to tu vidim,tak moznosti je vic,nejvic me desi kompletni vymena spojky,ale i na to uz jsem tak nejak pripraven... Jeste jeden asi blby dotaz...Diagnostika nezjisti spatne umisteny snima otacek,ze?Nikdo do toho nikdy nevrtal,jak muze byt ten snimac spatne umisteny? Proste klouze spojka, nic vic... Snimac otacek s klouzanim spojky nema nic spolecneho, leda ze by tekl olej z motoru prez guferu ktere ma v sobe soucat pro snimani otacek klikove hridele... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Září 29, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Aha...:) diky za odpovedi,musim to nejak poresit a sahnout nejspis hloubeji do kapsy...:( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Říjen 3, 2011 Autor Sdílet Odesláno Říjen 3, 2011 Tak mi to hned dalsi den prestalo delat...verim,ze se to nejspis zase brzo ozve,co myslite? ale zatim to nedela,tak to nebudu resit.na ctyrku zrychluju opatrne.ale ikdyz na to slapnu odspoda,tak nic,tak doufejme,ze to vydrzi:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Říjen 3, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2011 Tak mi to hned dalsi den prestalo delat...verim,ze se to nejspis zase brzo ozve,co myslite? ale zatim to nedela,tak to nebudu resit.na ctyrku zrychluju opatrne.ale ikdyz na to slapnu odspoda,tak nic,tak doufejme,ze to vydrzi:) Pokud ti to zacne zas delat, tax vymenou necekej, prokluzovanim spojky prehrivas setrvacnik a pokud ho posles do pekel, tak to je pak pekna darda :-) Pri tvejch km je vymena spojky uplne normoš vec, to ze se s tim jezdi slusne neznamena ze vydrzi neomezene. Ve 150 tis.km proste u Oct. zacinaji bejt drazsi opravy jako spojka, brzdy, ulozeni naprav atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 3, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2011 dneska sem zrovna dělal jednu spojku, auto cca 200tkm a spojka totálně hotová, setrvák přetočenej, přítlačák jak duha, lamela skoro žádná, převodovka KO (zvuk jak když třepeš krabicí s hřebíky) hold bez oleje se blbě jezdí- když už, tak už. Ten setrvák je otázka, ale doporučuju vyměnit ho taky, při 150tkm má před sebou tak 50tkm, tak je otázka, jestli to není dvojí práce, když už se to celé rozebírá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jELDA Odesláno Říjen 4, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2011 měl jsem pár zákazníků - najeto 60 - 80 tis . km a spojka k.o. takže mě to ani nepřekvapuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Říjen 13, 2011 Autor Sdílet Odesláno Říjen 13, 2011 Mi to stejne nejak nejde do hlavy...Jako vim,ze ta spojka je treba udelat...Ale zabira normalne,nevydava zadne jine divne zvuky,ktere by naznacovaly,ze je KO. Pri nastartovanem motoru na neutral se pri zmacknuti a vymacknuti spojky vubec nezmeni zvuk motoru.Akorat to prokluzovani,no...Taky nevim,jestli ten chip po vymene spojky nemam dat do prd.le...Jak to tak pri mojem stesti byva,tak to vidim,ze vymenim spojku a odejde mi turbo...To bych se uz asi zabil.Co vy si o tom chipu myslite? nechat,nebo dat pryc? Vim...ma to svoje pro a proti a bude to treba poradne zvazit jeste.Kazdopadne to auto asi na tu spojku objednam... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Říjen 13, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2011 Co je na tom nepochopitelného? Prostě při přenosu velkého Mk proklouzne. Předpokládám že Ti to dělalo tak na čtyrku, že? Poradil bych se se servisem. Třeba na to existuje nějakej sprej na odmaštění a zvětšení adheze. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Říjen 13, 2011 Autor Sdílet Odesláno Říjen 13, 2011 jj,presne:) klouze to jenom na ctyrku a petku,ostatni kvalty jsou v pohode. Mozna to bude treba jenom nejak odmastit,nebo mozna,ze i to gufero na prevodovce propousti. Zajedu do servisu a domluvim se s nima a uvidim,co tomu bude... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Říjen 13, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2011 To je přesně ono. Na vysoký rychlostní stupeň spojka přenáší velký Mk-proto to proklouzne. Třeba to bude stačit jen odmastit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Říjen 13, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2011 Akorat to prokluzovani,no... Hlavně to chce prohlídnout v servisu jak ti tu každej radí, ono s tím ani víc nevymslíš pokud nejseš mechanik či kutil kterej to zvládne sám a ne tu o tom lamentovat. Já to řešil hned páč mě to nehorázně s...o, hlavně při předjíždění je to i nebezpečný jako celej předjížděcí manévr 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Říjen 14, 2011 Autor Sdílet Odesláno Říjen 14, 2011 Tak uz jsem objednany v pondeli za 14 dni...Spojka uz je taky objednana,takze potom,az ji vyndaji,napisu,v jakem byla stavu. Nechal jsem objednat uz i dvouhmotu a budu mit na delsi dobu od spojky zas klid:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.