Přejít na obsah

PODVOZEK O1 TDI


zdenouch

Doporučené příspěvky

Ahoj pánové, chtěl bych si zlepšit jízdní vlastnosti své O1 TDI. Mám na ní tlumiče Bilstein, které už mají najeto 50 000km. Chtěl bych lepší podvozek, ale z důvodu špatného nájezdu do garáže nemůžu použít žádné velké snižovani. Dá se vylepšit podvozek bez snižování? Rozměr pneu mám 205/55r16. Uvažuji o podvozku z O1RS pokud jeho snížení je na O1TDI opravdu 15mm? Děkuji za vaše rady a zkušenosti. :pivo:

Odkaz ke komentáři

Já dával eibach -30mm + bilstein B4 + silentbloky (puky)TT - cupra. Předek si sednul o 18mm a zadek cca o 28mm. Auto je hezky tužší, myslím že idál na naše cesty. Pokud si nemůžeš dovolit snížení a chceš to mít tvrdší dal bych ke sportovním pružinám zvyšovací podložky na tvoji požadovanou výšku. Ps: pár lidí si "stěžovalo" na pružiny RS na TDI že to není ono.

Odkaz ke komentáři

Objednal jsem si už plné puky z TT CUPRA. . Mám ted možnost koupit za dobrou cenu sadu pružin z O1RS. Někdo píše že je s kombinací B4 spokojen někdo to haní? Nejsem žádný závodník, ale chtěl bych bezpečnější podvozek než je na serii.Co mi prosím doporučíte?

1: původní tlumiče(B4) +pružiny O1RS + PUKY TT

2: použité tlumiče B6 + pružiny O1RS + PUKY TT

3: co mi doporučíte.

jsem omezen snížením podvozku max 2cm.

Děkuji :pivo:

Odkaz ke komentáři

Osobně mám kombinaci:

Bilstein B4 + origo TDi pružiny (B6 jsou už o dost tvrdší, má je známý na jiném autě už to je drncák - ale je to Golf, tedy nemůžu dát objektivní hodnocení).

205/55 R16

Puky TT

 

Doporučuji vyměnit ještě zadní siletbloky nápravy a pak si nechat udělat laserovou geometri. Dle mě se jedná o docela dobrou kombinaci vylepšení jízdních vlastností při zachování výšky a přijatelného komfortu. Geometrie je hodně důležitá, ač se to nezdá, každý špatný půlstupeň hne s jízdními vlastnostmi výrazně dolů.

Případně bych dal na zadní nápravu powerflex, ale to je už je trochu extrémější řešení.

 

RS by měla mít jinou charakteristiku pružin - benzín. Ale nevím jaký to má vliv.

Odkaz ke komentáři

Dík za radu. :palec: Příští týden budou snad nové pužiny z O1RS. Tak jak to budu mít nachystaný tak se na to vrhnu. S geometrii počítám.Dnes jsem si nalísoval plné puky do přednich ramen, které jsem měl náhradní. Můžete mi prosím napsat číslo dílu zadních plných silentbloku. Našel jsem tyto, ale nevím jaký průměr zadního silenbloku potřebuji?Děkuji :pivo:

 

http://www.cc-autodily.cz/luzko-zadni-napravy-1?brand=SKODA&model=OCTAVIA

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o rok později...

Zdar chlapci mám otázku co se týká tohohle tématu. Je možný zaměnit Rs pružiny za TDi ? Co jsem koukal tak 1.8T a 1.9Tdi mají stejné pružiny jen se liší tlumiče. Jestli s tím má někdo zkušenost ať my dá echo. Jinak mám v plánu je kombinovat s B6 předek i zadek a nechci dávat žádný tuningový pružiny -35.mm ale těch - 15.mm je ideální.

 

PS: ze sportovných podvozků na našich cestách už jsem vyléčený :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...