Přejít na obsah

Nejede po výměně turba z 81kw za 96kw

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, mám octavii combi r.v.99, 81kw, asi před půl rokem bylo vyhozeno EGR a katík a načipováno v Diselpoweru v Praze. Dostali z toho 139 koní a mě ten výkon bohatě stačil. No ale před měsícem začalo pískat turbo jako svině a pak mi bylo řečeno, že je jasně v prd.... Jeden kluk mi pak doporučil, at tam dám 96kw turbo z PDčka, že dýl vydrží větší zátěž. Tak jsem ho nakonec pořídil,bylo důkladně vyčištěno a foukli jsme ho tam. Jenže přišlo velký zklamání a tomu klukovi co mi to poradil bych nejradši nafackoval:-) Nevíte čím to je, že je ted auto takový chcíplý, vůbec to netáhne od spoda a ani moc nahoře? Turbo ani moc nehvízdá. Není tam potřeba ještě něco poladit nebo vyměnit nebo to vyřeší jen změna programu? Mám s tím zase jet do diesel poweru, jenže to zas bude peněz:-( Poradte prosím

Odkaz ke komentáři

musíš nechat předělat soft pro jiné turbo

Ahoj děkuju moc za radu, opravdu myslíš, že se to vyřeší a pojede to s tím turbem? Už pomalu ztrácím naději :-( Myslíte, že v této konfiguraci má cenu měnit intercooler a nebo dávat celou novou elektroniku s řídící jednotkou z novějšího modelu octávky? Jo a měl bych zájem o nezávislé topení, kolik za to, máš nějaký odkaz ?

to duke_luke: U diesel poweru to určitě zkusím ukecat

Odkaz ke komentáři

Ahoj tak jsem byl v diesel poweru, srali se s tim 8 hodin, pořádně si nevěděli rady ale o pět tisíc si vesele řekli. To auto ted zdaleka nejede jako předtím s origo turbem, ale oni mi tvrdí, že mám ted 155 koní. Tak nevím jestli ze mě dělaj blbce. Říkali mi ještě, že jsem měl to turbo nejdřív dát ještě před namontováním do turboservisu na seřízení, což mě fakt mrzí,že jsem to neudělal. Koupil jsem ho totiž od člověka, co mi tvdil, že je uplně bezvadný. Já vůbec nevím, co mám ted dělat, když tam dám jiný turbo, tak zase budu muset na soft a zase mě stáhnou o hromadu peněz. Je to začarovanej kruh :-( Nevíte prosím o někom, kdo mi jasně zjistí, jestli to turbo pracuje jak má?

Odkaz ke komentáři

jsem myslel, že stačí jen nalogovat za jízdy. Tam by se měla ukázat případná závaa na turbu a nemluvě otom, jestli jsi to měl v DP tak tam to bylo ny válcích a museli by to tam vidět. Mě když dělal jistý člověk soft tak jsem seděl a psal co mám špatně. Pokud tam máš 155HP tak ti dalo graf. Na tvým místě bych to nalogoval. Log dal na dieselpowerforum tak to zkouknou místní znalci a jejjich tam několik. Nepsal bych, že jsi byl u DP, jen že ti to nejede at se kouknou na log a uvidíš. Taky může jít o tvůj subjektivní pocit, jelikož turbína je větší a bude mít asi nějaký zpoždění,ale pak by měla foukat jak blbá. Uvidíš, takhle po netu je to o ničem...

Odkaz ke komentáři

Děkuji za rady. No oni mi v DP říkali, že si myslí, že turbo netlačí jak má, zřejmě kvůli nastavení té banky, ale mě se to nezdá, kamarád si to šteluje doma sám podle budíčku a mě na to koukal a říkal, že to mám ok.Mě přijde, že od spoda to je hrozná bída, kolem 2000ot se to chytne,ale že by mě to nějak táhlo do sedačky, to se říct nedá. Kámoš mi právě říkal, at se na DP vykašlu,že jsou to vyčůránci, že má někoho lepšího, jenže já myslel, že mi právě v DP vyjdou vstříc a udělaj mi dobrou cenu, když už jsem tam jednou byl. Dělali to údajně 8 hodin a řekli si 5 tis + 1,2 za elektromagnetický ventil,ten co ovládá regulaci turba, který byl prý špatnej. Kdyby to jelo, tak to zkousnu, ale tohle mě sere. Zkusím to s tím grafem, možná už mi ho poslal na mail

Odkaz ke komentáři

A prave proto kazdemu doporucuji, dejte ty penize a kupte si nove turbo!!! Co kdyz to tvoje ma pokrivenou regulaci a bez rozebrani to nikdo nezjisti???? Muzes mit sebelepsi softwer a je to k nicemu... Uz jsem tohle zazil parkrat a nezlobte se na me, pokud nekdo prijede s takovym turbem co ma ocividne problem tak ho poslu do pryc.. vono se jen tak dobre turbo z auta nedemontuje a je pak podivne,ze se prodavaji zarucene dobre turba.. Ten stejnej nazor mam i na repasovane turba.. za posledniho pul roku sem nainstaloval pomerne hodne novych turb GT1749VB a vysledek luxusni, zadne problemy s nastavovanim atd. auta jezdej a maj daleko lepsi parametry nez ktere lze dosahnot na repasi.

Navic GARRETT jakozto vyrobce turb, neprodava a nedodava nahradni dily na VNT turba..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...